WordPress voor beginners serie op YouTube!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ik kreeg laatst het idee om een reeks WordPress voor beginners te maken voor op mijn YouTube kanaal. Afgelopen weekend ben ik daarom druk bezig geweest met het opnemen van een aantal video’s, en de eerste staan online. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Een rondleiding door WordPress

Blog je niet met WordPress, maar ben je wel benieuwd wat je kunt verwachten? Dan heb je denk ik wel wat aan de onderstaande video. Ik geef een korte rondleiding door WordPress en vertel waar je wat kunt vinden, en wat de verschillende onderdelen betekenen.

Hoe nieuwe artikelen toevoegen in WordPress?

Blog je al wat langer met WordPress? Dan heb je waarschijnlijk niks aan de onderstaande video. Maar als je pas net bent begonnen, of als je wilt beginnen, dan denk ik dat je deze video wel kan waarderen. Ik laat zien hoe je nieuwe artikelen kunt toevoegen in WordPress, en geef een paar korte tips tussendoor. Bijvoorbeeld hoe je artikelen kunt inplannen, en hoe je een uitgelichte afbeelding kunt toevoegen. 🙂

Pfoe…

Eerlijk is eerlijk: het opnemen viel me best wel tegen. Ik ben nog heel erg zoekende hoe ik deze video’s zo goed mogelijk kan maken. Ik heb het op twee manieren geprobeerd. Eerst heb ik geprobeerd een video op te nemen, en later een voice over toe te voegen, maar dat vind ik niet zo fijn werken. Daarnaast wordt het er heel suf en statisch van.

De tweede manier is door het gewoon in one take op te nemen, maar daardoor zitten er versprekingen in waar ik me heel erg aan erger. Hmm.. lastig haha. Ik heb toch besloten om voor dat laatste te gaan, in de hoop dat ik er vanzelf wat beter in wordt haha. Als iemand hier nog tips voor heeft, dan hoor ik het graag. 🙂 Suggesties voor nieuwe video’s zijn ook heel erg welkom!

bron afbeelding

Misschien vind je dit ook interessant

Reacties

 • Anna schreef:

  Handige tips weer! Ik werk al een tijdje met WordPress, maar in het begin was het toch een uitzoekwerk soms. Pfoe! Toch echt even wennen als je er net mee begint. Dus ik weet zeker dat dit goed gebruikt kan worden :).

 • Romy schreef:

  Wat fijn dat je dit soort video's gaat opnemen! Ik ben inmiddels al iets wijzer in WordPress, maar deze beginnersvideo's zijn nooit weg 🙂

 • Darina schreef:

  Handig, ik heb WordPress sinds maart dus er valt nog genoeg te leren!

 • Eke Brouwer schreef:

  Ontzettend leuk Anouk! En het opnemen gaat steeds beter, het is even wennen, maar het zal steeds natuurlijker voor je gaan voelen! Zoon gaat op tijd naar bed, kan ik je video's kijken, haha

 • Kimberly schreef:

  Ik blijf bij die kopjes en verdelingen klooien. Het lukt me gewoon niet goed om de blogs onder de juiste verdelingen te laten komen. En…. Als ik inplan is de beschrijving bij Facebook spontaan weg terwijl ik die wel ook opgeslagen heb. Maar ook een stukje lay-out qua enters/ruimte valt steeds weg nadat ik publiceer of opsla. Snap er werkelijk geen …. van.

 • Janine schreef:

  Wat super leuk dat je deze video's maalt! Ikzelf heb niet echt problemen met wordpress en als ik het wel heb dan Google ik het of neem ik contact op met mijn hostingpartner

 • Wow, complimenten weer. Ziet er erg professioneel uit. Marleen is bij ons het meest handig hierin. Dus ik heb zeker wat aan je video's

 • Anouk schreef:

  Waarmee neem jij de videos op qua beeldmateriaal?

 • >