Wil je succes met je blog? Leer jezelf deze 5 gewoontes aan!
Wil je succes met je blog? Leer jezelf deze 5 gewoontes aan!

Sommige bloggers beginnen puur en alleen omdat ze een uitlaatklep zoeken, en sommige beginnen omdat ze ambitieuze plannen hebben. Beide prima! Maar geldt voor jou dat laatste? Wil jij succes met je blog? Dan zijn er een paar gewoontes die je jezelf maar beter zo snel mogelijk kunt aanleren.

Succes is voor iedereen anders

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar succes is voor iedereen anders. Waar de een al blij is met 100 bezoekers per maand, is de ander pas tevreden met 100.000. Voordat je blog een succes kan worden, moet je voor jezelf succes definiëren. Als je dat niet doet is het lastiger om doelen te stellen en te behalen, omdat je minder gericht aan de slag kunt gaan. Weet je inmiddels wat succes voor jou betekent? Mooi! Dan kunnen we verder.

1. Doelen stellen

Zonder doelen ben je doelloos bezig. Logisch. Maar wat ik probeer te zeggen is dat je zonder doelen gewoon maar wat doet. Ik ben er van overtuigd dat we grotendeels (al dan niet volledig) invloed kunnen uitoefenen op het verloop van ons leven. Door doelen te stellen kun je het resultaat van tevoren vastleggen, en kun je ervoor zorgen dat je kunt bereiken wat je wilt bereiken.

Doelen stellen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Of beter gezegd: goede doelen stellen. Gelukkig zijn daar verschillende trucjes voor. Check bijvoorbeeld even mijn artikel over het stellen van goede en haalbare doelen. Heb je al je doelen op een rijtje? Zorg dan dat alles wat je doet je een stapje dichter bij het bereiken van dat doel brengt. Alleen zo kun je zorgen dat je dromen werkelijkheid worden.

2. Je blog beschouwen als een bedrijf

Droom je ervan om je blog ooit te kunnen beschouwen als een bedrijf? Begin daar dan nu al mee. Door je blog als een bedrijf te beschouwen neem je het veel serieuzer, en dat straal je ook uit naar je bezoekers en omgeving. Wees vastberaden om er wat van te maken en om het te laten groeien. En wees niet bang om er tijd en geld in te investeren. Als je er echt serieus mee bezig bent zul je dat uiteindelijk dubbel en dwars terug verdienen.

3. Naar je bezoekers luisteren

Je bezoekers zijn één van de belangrijkste bouwstenen van je blog. Je schrijft immers niet voor niets al die teksten. Luister dan ook naar je bezoekers! Vraag wat ze willen lezen, waar je ze mee kunt helpen en hoe zij denken dat jij je blog kan verbeteren. En misschien wel het belangrijkst: luister naar kritiek en doe er wat mee. Kritiek op je blog is absoluut niet fijn, maar het kan je wel enorm helpen om je blog te verbeteren. Een succesvolle blogger weet wat haar bezoekers willen, en geeft het ze.

4. Je content plannen en vooruit werken

Als je succes met je blog wilt moet je regelmatig content uploaden. Je moet ervoor zorgen dat je bezoekers weten wat ze van je kunnen verwachten. Hoe vaak je uploadt is aan jou, maar zorg dat je een schema/planning maakt dat voor jou werkt. En houd je eraan! Met een schema wordt bloggen een routine, en dat maakt het echt een stuk makkelijker. En wil je stress voorkomen? Zorg dan dat je vooruit werkt. Het geeft rust, en het geeft je ruimte voor andere leuke dingen.

5. Niet opgeven en in jezelf geloven

Soms gaat bloggen niet zo goed als je zou willen. Soms lijkt succes zo’n ver-van-je-bed-show, dat je denkt aan opgeven. Niet doen! J.K. Rowling werd maar liefst 12 keer afgewezen voordat ze een uitgeverij vond die het aan durfde om Harry Potter te publiceren. TWAALF KEER! Maar ze gaf niet op, en kijk eens waar ze nu staat. Zo zijn er nog talloze succesverhalen die begonnen zijn met afwijzing, pech en moeilijkheden.

Iedere blog kan succesvol worden. Ja, ook die van jou. Maar daar is volharding en hard werk voor nodig. Winnaars geven niet op, en opgevers winnen nooit. Natuurlijk is het soms zwaar, maar ik heb ook nooit gezegd dat het makkelijk zou zijn. Als dat het geval was dan was iedere blogger wel succesvol. 🙂 Geef niet op en geloof in jezelf.

Succes! Je kunt het, dat weet ik zeker. 

Afbeelding: BigStock

26 reacties op “Wil je succes met je blog? Leer jezelf deze 5 gewoontes aan!”

 1. Mooie tips! Succes is inderdaad voor iedereen anders en kost vooral veel tijd, geld en energie. Ik ben toevallig dit weekend begonnen met een beetje vooruit werken. Dat geeft inderdaad echt een fijn gevoel.

 2. Ik vind doelen stellen best lastig omdat ik niet wil falen. Stom hè? Daarnaast begint het promoten op Social Media (in bloggroepen) me echt de keel uit te hangen, terwijl dat zo belangrijk is!

  1. Is niet stom! Doelen stellen is lastig, en kan heel confronterend zijn. Maar weetje wat het is? Als je haalbare doelen stelt is falen haast onmogelijk. Als je bang bent om te falen zorg dan dat je kleine doelen stelt, en doe het stapje voor stapje. Hoe klein je stapje ook is, het brengt je verder. En uiteindelijk kun je zo ook grote doelen bereiken. 🙂 Promoten in bloggergroepen ben ik ook niet zo'n fan van, maar het helpt écht. Dat kun je beter maar gewoon blijven doen haha.

 3. Super fijn dat je weer lekker terug bent met je gouden tips. Op de een of andere manier haal ik echt motivatie uit het lezen van jouw artikelen, de tips volg ik natuurlijk al op, wie weet wat ons nog te wachten staat met het bloggen..

  1. Ben ik ook heel erg blij mee haha! Ahh dat doet me echt heel erg goed, dat is waar ik het voor doe. 😀 Je bent al erg goed op weg, dat kan alleen maar beter worden!

  1. Thanks! Dat moet iedereen denk ik wel. 🙂 Belangrijkste is dat je het dan ook daadwerkelijk volhoudt, maar dat zit bij jou denk ik wel goed.

 4. Deze gewoontes klinken heel herkenbaar. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik soms wel wat moeite heb met vooruit werken en inderdaad schiet ik daar dan soms van in de stress. Maar ik blijf het gewoon proberen!

  1. Dat heeft iedereen denk ik wel, want het is gewoon lastig. Het is belangrijk dat je een schema vindt dat voor jezelf werkt. Dat duurt soms even, maar als je eenmaal iets hebt geeft het echt rust!

 5. Thanks voor dit artikel. Ik post 1 keer per week? Is dit te weinig om mijn traffic hoog mee te houden? Kan jij misschien wat feedback geven op mij blog? Ik heb nauwelijk comments en vind dat mijn content best interessant is?

  1. Hm dat is lastig te zeggen. Meer is wel beter, tenzij het ten koste gaan van de kwaliteit van je artikelen. Ik heb even snel gekeken en ik vind je content inderdaad interessant! In jouw geval denk ik eerlijk gezegd wel dat het beter is als je meer zou gaan bloggen. 🙂

 6. Fijne tips Anouk! Ik moet mezelf echt aanleren om artikelen te plannen. Doe het nu heel ad hoc, en dat kan best stressvol zijn! En heb eigenlijk maar hele vage doelen, dus het gaat vast en zeker helpen als ik ze écht (en smart) opschrijf!

  1. Haha daar weet ik alles van! Maar ik kan het je echt aanbevelen om jezelf aan te leren. Zelfde geldt voor doelen stellen. Echt opschrijven!

 7. Ik vind het inderdaad belangrijk om je eigen versie van blogsucces te definiëren en na te streven: voor mij is het vooral belangrijk dat ik voldoening haal uit mijn blog en er trots op ben. Er fulltime of professioneel mee bezig zijn wil ik op dit moment niet, omdat ik bang ben dat dat in de weg van het blogplezier zal staan. Voor nu vind ik het vooral belangrijk om te kijken hoe ik mijn blog kan laten groeien zodat ik er nóg meer plezier uit haal, en dat doe ik vooral door mezelf steeds te proberen te verbeteren als blogger 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.