Waarom je niks hebt aan like voor like acties
Waarom je niks hebt aan like voor like acties

Op Facebook zit ik in een paar groepen die speciaal zijn gemaakt voor bloggers. Elke dag plaatsten meerdere bloggers daar updates van hun artikelen. Erg leuk om te zien! Maar wat ik weleens voorbij zie komen zijn ‘like voor like’ berichten. 

In deze berichten roept een blogger andere bloggers op om zijn of haar Facebook pagina te liken. In ruil daarvoor liket hij of zij jouw pagina. Like voor een like dus. Met een klein beetje moeite kun je zo binnen no-time behoorlijk wat likes verzamelen. Likes waar je geen hol aan hebt.

Niet jouw doelgroep

Je wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen jouw blog volgen. Op welk kanaal dan ook. Maar je wilt natuurlijk wel dat de juiste mensen je volgen: jouw doelgroep. Dit zijn de mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw blog en die jou kunnen helpen om te groeien.

Door likes uit te wisselen bereik je meestal niet de juiste doelgroep. Iemand liket jouw pagina vaak puur en alleen om een like terug te krijgen. Deze persoon is hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd in jouw pagina en blog. Het gevolg? Als jij een artikel deelt of wat dan ook zal hij of zij daar niet op klikken of reageren.

Groot bereik – weinig betrokkenheid

Zo kun je wel 1000 likes op je pagina hebben, maar weinig betrokkenheid. Daar heb je helemaal niks aan. Buiten het feit dat het verspilde moeite is, staat het ook nog eens hartstikke suf. Zeker voor eventuele adverteerders. Je kunt beter 50 betrokken volgers hebben dan 1000 niet betrokken volgers. Meer is niet altijd beter.

Tijdlijn overload

En stel je voor dat je al die pagina’s liket in ruil voor likes.. hoe verschrikkelijk onoverzichtelijk moet je tijdlijn er dan wel niet uitzien? Bespaar jezelf de moeite en irritaties en doe niet mee aan dergelijke acties. Probeer op een andere manier likers te verzamelen. De likers die ook daadwerkelijk zijn geïnteresseerd in jouw blog. De mensen die op jouw artikelen klikken en reageren. Daar heb je pas echt wat aan!

Wat is volgens jou de beste manier om likes te verzamelen?

bron afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *