Waar haal je de tijd vandaan om je dromen te verwezenlijken?
Waar haal je de tijd vandaan om je dromen te verwezenlijken?

Als je droomt van een succesvolle blog moet je doelen stellen. En die doelen verwezenlijken kost tijd. Maar je hebt helemaal geen tijd! Je hebt een fulltime baan, een gezin, hobby’s en ook nog vrienden die aandacht willen. Toch wil je je dromen niet zomaar je opgeven. Help! Waar haal je in hemelsnaam de tijd vandaan?

Geen tijd of geen prioriteit?

Geloof het of niet, maar vaak is tijd het probleem niet. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij eigenlijk aan het ‘niksen’? Hoeveel tijd besteed jij bijvoorbeeld aan het kijken van series? Of aan doelloos surfen op het internet? Waarschijnlijk meer dan je denkt.

Het probleem zit ‘m voor de meeste mensen niet in tijd, maar in het stellen van prioriteiten. Ga maar na. Je komt thuis na een dag werken, je schuift je eten naar binnen en ploft neer op de bank. Je zet de tv aan, en je kijkt onder het genot van een wijntje een paar afleveringen van je favoriete serie. Eindelijk rust.

Fijn hoor, maar had je die tijd niet beter aan je blog kunnen besteden? Nee? Dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg. Het is geen prioriteit. Dat kan natuurlijk, en daar is ook niks mis mee. Maar dan moet je ook niet piepen dat je te geen tijd hebt. Wees gewoon eerlijk.

Nou wil ik absoluut niet zeggen dat je niet mag niksen en ontspannen. Natuurlijk is het goed om af en toe even afleiding te zoeken en iets voor jezelf te doen, maar soms moet je dingen opofferen als je je dromen wilt verwezenlijken.

Maar ik heb echt geen tijd!

Dan maak je tijd. Spreek met je baas af dat je een iets minder gaat werken, sta een uurtje eerder op of besteed minder aandacht aan die ene hobby. Ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar je hebt zelf de controle over je leven. Jij hebt zelf in de hand waar je je tijd aan besteedt en hoeveel. Echt waar.

Stop wishing, start doing

Niemand heeft het eeuwige leven. Ooit houdt het voor ons allemaal een keer op, en helaas voor de een wat sneller dan voor de ander. Waarom zou je wachten met het verwezenlijken van je dromen?

Die artikelen komen niet vanzelf online. Geld komt niet zomaar binnen rollen. En succes? Je snapt het al, ook dat komt niet zomaar aanwaaien. Daar moet je voor werken, en dat kost tijd. Benut je tijd daarom wijs!

Je kunt wel wachten, smoesjes verzinnen en zeggen dat je geen tijd hebt, maar waarom zou je? Dan duurt het alleen maar langer voordat je dromen werkelijkheid worden. En  als je maar lang genoeg blijft uitstellen, zullen ze nooit werkelijkheid worden.

Soms heb je gewoon even een zetje in de goede richting nodig. Of een signaal dat het nu echt tijd is om aan de slag te gaan. Laat dit artikel dat zetje of signaal zijn. Hoe eerder je begint, hoe eerder je je doelen kunt bereiken. Heb vertrouwen in jezelf: je kunt het.

Afbeelding: BigStock

5 gedachten over “Waar haal je de tijd vandaan om je dromen te verwezenlijken?”

  1. Goede motivator ben jij 😉 Ik kan me er helemaal in verplaatsen, soms heb ik ook gewoon meer zin om niks te doen dan om mijn camera op te pakken voor productfoto's. Dan zit ik echt mezelf in de weg. Inderdaad, prioriteiten stellen!

  2. Goede tips! Het is soms echt even kwaad worden op mezelf, hup jess gaan met die banaan… Telefoon weg, tv uit.. knallen!

  3. Hoppa! Peper in de ****! Haha, heerlijk actief artikel. Inderdaad: prioriteiten stellen en knallen of andere dingen doen, maar dan hier niet over zeuren 😉

  4. En toch, ik vind het allemaal heel veel tijd kosten en een hele lange adem.
    Het schrijven van artikelen of video's en deze bewerken en inplannen is te doen, maar dan nog zorgen dat het gelezen gaat worden: best een dingetje!
    Ik vind het lastig dat er zoveel tijd gaat zitten in het promoten. Daarnaast wil je ook nog eens spontaan wat op SM zetten, maar dat lukt bijna niet.
    Arrrgh. Je voelt vast mijn frustratie, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *