Volg mijn gratis webinar “Bloggen voor je doelgroep”!
Volg mijn gratis webinar “Bloggen voor je doelgroep”!

Het is tijd voor iets nieuws! Wie mij volgt op Instagram heeft het al kunnen horen, maar het lijkt me onwijs leuk om webinars te geven. Ik heb gisteren even gepeild op Instagram of er genoeg animo voor is, en ik kreeg al snel een aantal leuke en positieve reacties. Woehoe! In dit artikel wil ik mijn plannetje even verder toelichten. 

Veel interactie

Al vanaf het moment dat ik actief begon met Blog Chick heb ik veel interactie met jullie. Echt onwijs leuk, en daar ben ik ook heel erg dankbaar voor. Ik heb me in tijden niet zo happy gevoeld en het geeft me enorm veel voldoening als ik iemand kan helpen. Maarrr ik merk dat veel van jullie met dezelfde problemen worstelen. En hoewel ik met liefde alles iedere keer opnieuw uitleg, is het gewoon niet efficiënt. Hier moet een betere oplossing voor zijn.

Webinars geven?!

Mijn vriend geeft af en toe webinars voor zijn werk, en dat bracht me op een idee. Waarom doe ik dat niet? Een webinar is een online presentatie die je gewoon vanuit huis kunt geven, en die deelnemers ook vanuit huis kunnen volgen. Lekker laagdrempelig dus. Je zet als presentator je microfoon aan, eventueel ook je webcam en je geeft je presentatie. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een PowerPoint presentatie of door je scherm te delen met de deelnemers. Tijdens de presentatie kunnen de deelnemers je horen en zien, en kunnen ze eventueel met je (of elkaar) chatten.

Een webinar lijkt me echt een fantastisch idee voor Blog Chick. Zo kan ik voor meerdere mensen tegelijkertijd een praatje houden en dat is natuurlijk een stuk efficiënter dan voor iedereen apart. Een ander groot voordeel van zo’n webinar vind ik dat je tijdens de presentatie ook kunt communiceren met je kijkers. Handig, want als er vragen zijn kunnen die meteen worden beantwoord. En het maakt het praten voor mij gewoon een stuk makkelijker. Ik praat graag en ik praat veel (weten mijn Instagram volgers alles van hahaha), maar als ik filmpjes voor YouTube wil opnemen kom ik toch niet helemaal lekker uit de verf. Ik vind het namelijk nog best lastig om voor enkel en alleen een camera te praten haha.

Eerste webinar: 1 oktober 20:30 – Bloggen voor je doelgroep

Goed, waarom dan niet meteen de daad bij het woord voegen? Ik heb een mooi programmaatje gevonden waarmee je webinars kan geven, en ik heb me aangemeld voor een gratis proefversie van 30 dagen. Binnen die 30 dagen moet ik dan natuurlijk wel het een en ander uitproberen, en daarom wil ik volgende week al een webinar geven. 🙂

De eerste webinar zal gaan over bloggen voor je doelgroep. Ik ga dan bespreken hoe je je doelgroep kunt bepalen, waarom dat belangrijk is en hoe het je blog kan helpen. Ik denk dat dat de webinar  ongeveer een uurtje gaat duren, waarvan een half uurtje presentatie en het andere halfuur is er tijd voor vragen. Het is trouwens voor mij ook allemaal nog nieuw, dus ik heb geen idee hoe het allemaal gaat lopen haha.

Lijkt het je wat? Dan kun je via deze link inschrijven voor de eerste webinar, en noteer 1 oktober 20:30 in je agenda. Misschien nog wel even handig om te melden dat je helemaal niks hoeft te downloaden. Je kunt de webinar gewoon volgen via je browser. Je kunt het eventueel ook volgen via je smartphone, maar dan moet je wel eerst even de app downloaden. De aanmelding is trouwens vrijblijvend, dus als je uiteindelijk geen tijd of zin meer hebt is dat geen enkel probleem.

Inschrijven is overigens ook niet verplicht. Je kunt ook gewoon op 1 oktober de link van de webinar openen, en dan kun je meekijken. Tegen die tijd deel ik het nog wel even op social media. Al zou ik het wel heel erg waarderen als je je inschrijft, want dan weet ik een beetje wat ik kan verwachten qua opkomst.

Dit lijkt me zooo leuk! En ik hoop dat jij er ook bij kunt zijn. Verder ben ik ook heel benieuwd wat je van het idee vindt, en of je misschien nog suggesties hebt voor toekomstige webinars. 😀 

22 gedachten over “Volg mijn gratis webinar “Bloggen voor je doelgroep”!”

  1. Dit is een leuk idee! Als beginnende blogger lees ik veel van je artikelen maar vind het soms nog allemaal lastig. 1 oktober kan ik jammer genoeg niet, komt er ook een mogelijkheid om je webinar terug te kijken? Zou ik heel tof vinden. Heel veel succes alvast!

    1. Ik neem de webinar denk ik wel op! Als ik tevreden ben met het eindresultaat wil ik het ook wel delen. 🙂 Maar aangezien dit mijn eerste webinar is, moet ik nog maar afwachten of alles goed gaat hahaha.

  2. Leuk om te lezen dat je het gaat doen! Helaas kan ik 1 oktober niet. Maar bij de volgende ben ik er sowieso bij, haha digitaal 'bij zijn' dan. 🙂 Succes alvast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *