Overstappen van Windows naar Mac?
Overstappen van Windows naar Mac?

Mijn huidige laptop (Windows) heb ik drie jaar lang (met veel plezier) intensief gebruikt, maar helaas is hij onlangs overleden. Naja.. hij doet het op zich nog prima, maar de accu, mijn HDD én toetsenbord zijn naar z’n grootje. Niet echt praktisch dus. Tijd voor een nieuwe! Maar ga ik weer voor een Windows laptop? Of dit keer toch voor een Mac?

Een vervelend telefoontje

Op dit moment zit ik al bijna een maand zonder laptop. Ik heb hem opgestuurd naar de fabrikant om hem te laten onderzoeken en om hem eventueel te laten repareren. Gisteren kreeg ik eindelijk een telefoontje met een update. Conclusie? Het zou erg veel geld kosten om hem helemaal te repareren. Shit. Aangezien de laptop al redelijk op leeftijd is en een reparatie honderden euro’s zou kosten, heb ik besloten dat het tijd is voor een nieuwe. Absoluut geen uitgave waar ik nu op zit te wachten, maar het is niet anders.

Maar welke laptop moet ik nu in hemelsnaam kopen? Ik ben zo iemand die alles tot in de puntjes gaat uitzoeken voordat ik een grote uitgave doe. Alle opties worden zorgvuldig met elkaar vergeleken en de voor- en nadelen worden op een rijtje gezet. Eerlijk gezegd vind ik het best een vervelende eigenschap van me, want het is erg vermoeiend haha. Maar gelukkig doe ik hierdoor vrijwel nooit een miskoop.

Met mijn eisen zit ik helaas al snel op erg dure laptops. Mijn eerste voorkeur ging uit naar een onwijs toffe MSI game laptop. Krachtig genoeg voor mijn grafische werk en mijn vriend zou hem kunnen gebruiken om op te gamen. Maar ik moest toch even slikken van die prijs.. In hetzelfde rijtje zag ik ook een MacBook Pro 15″ staan en ik besloot me daar maar eens in te verdiepen.

Zó hypocriet

Na heeel lang wikken en wegen heb ik toch besloten voor een MacBook Pro te gaan. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ik zou willen overstappen van Windows naar een Mac. Ik ben altijd de persoon geweest die het hardst riep dat Macs onzin waren, want voor hetzelfde geld kun je een veel betere Windows laptop/pc kopen. En nu wil ik er zelf eentje. Ha, hoe hypocriet. 🙂 Ik denk trouwens dat ik in de toekomst nog een artikeltje ga schrijven hoe ik precies tot deze keuze ben gekomen. Interessant? Let me know.

Sparen, sparen en nog meer sparen

Dusss aangezien zo’n MacBook Pro enorm veel geld kost, zit er voor mij nu niets anders op dan sparen. Het geld heb ik namelijk niet eventjes op m’n bankrekening staan, bummerrr. Op elke cent zal vanaf nu gelet worden, water en droog brood it is (ok, ik overdrijf). Vind ik het erg? Welnee, als ik het geld eenmaal bij elkaar heb kan ik een ongelooflijk gaaf apparaat kopen waar ik nog jaren plezier van heb. Nu maar hopen dat ik geen spijt krijg van de overstap van Windows naar Mac, maar dat zit denk ik wel goed.

Nog meer mensen die de overstap van Windows naar Mac hebben gemaakt? Hoe is het bevallen?

Foto: Bigstockphoto.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *