Wat moet je in hemelsnaam met al die blogtips?
Wat moet je in hemelsnaam met al die blogtips?

Er is iets wat me van het hart moet. Ik vind het enorm leuk om te schrijven over bloggen, en ik wil niets liever dan andere bloggers helpen groeien. Vandaar dat Blog Chick vol staat met blogtips, maar.. je hoeft echt niet al die tips op te volgen.

Er bestaat geen goed of fout

Als ik eerlijk ben voel ik me de laatste tijd een beetje opgelaten als ik weer een lijstje met blogtips de wereld in slinger. Ik merk namelijk dat ik het soms best lastig vind om te zeggen wat wel en wat niet goed is als het aankomt op bloggen. Waarom? Omdat er geen goed of fout bestaat.

Natuurlijk zijn er wel dingen die statistisch gezien (niet) slim zijn om te doen, maar dat betekent niet dat het per definitie goed of fout is. Het leuke aan bloggen is dat JIJ de baast bent. Jij bepaalt wat je doet en hoe je dat doet. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je beter wel of beter niet kunt doen, maar uiteindelijk ligt de keuze bij jou. En ik hoop dat je dat in je achterhoofd houdt wanneer je mijn artikelen leest.

Doe waar jij je goed bij voelt

Een niche kiezen kan misschien zorgen voor meer bezoekers, maar als jij je niet goed voelt bij een niche doe het dan alsjeblieft niet. Wees selectief met tips, en volg alleen degene waar je een goed gevoelt bij hebt. De rest laat je lekker voor wat het is. Dat doe ik het zelf ook!

Ik ben mijn blog niet begonnen om bloggers te vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Het laatste wat ik wil is namelijk overkomen als een betweter. Daarnaast ben ik natuurlijk ook niet alwetend. Het enige wat ik wil is je adviseren, en wat je vervolgens met dat advies doet is aan jou. Hopelijk komt die boodschap een beetje over. 🙂

Dat wilde ik toch allemaal even gezegd hebben! Desalniettemin hoop ik je natuurlijk te kunnen helpen met mijn tips. 

Afbeelding: BigStock

9 gedachten over “Wat moet je in hemelsnaam met al die blogtips?”

  1. Die boodschap komt hartstikke goed over 🙂 Ik heb echt niet het gevoel dat je met je artikelen vertelt wat iemand zou moeten doen. Het zijn alleen nuttige tips waar ik dan even bij stilsta. Keep up the good work 🙂

  2. Je titel lokte mij om dit artikel te lezen, ik wil vooral zeggen ''voel je niet opgelaten''. Het is uiteindelijk aan de bloggers en lezers zelf of ze er daadwerkelijk iets mee doen.. Ik vind het heel fijn om af en toe nieuwe- of juist bestaande tips te lezen zodat ik weer even stil gezet word bij wat ik doe en of dat eigenlijk wel de beste keus is om te doen. Bedankt daarvoor!

    1. Heel erg bedankt voor je reactie Anne! Dat is ook zo, maar ik hoop dat het mensen duidelijk is dat het niet erg is als ze het anders doen.. Graag gedaan! 😀

  3. Ik vind je artikelen altijd supergoed geschreven en ik heb zeker heel veel aan je tips! Het is aan onszelf wat we er precies mee doen. Het voel in ieder geval niet opgedrongen hoor! Ik ben het met de andere eens, het is vooral heel nuttig en soms handig om weer even bij stil te staan.

    1. Bedankt voor je reactie, dat doet me heel erg goed! 🙂 Fijn dat mijn boodschap wel goed overkomt haha.

  4. Ik denk dat iedere blogger zich moeten afvragen of het bij hen past. Maar je tips komen zeker goed van pas!

  5. Het leuke aan bloggen vind ik ook juist dat er geen echte regels voor zijn en dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt, maar vooral dat je het gewoon op je eigen manier kunt doen. En juist door blogtips te lezen van jou bijvoorbeeld, kun je je laten inspireren over wat voor jou werkt en wat je leuk vindt. Ik gebruik ook lang niet alle tips: vaak vind ik blogtips vooral nuttig omdat ze me aan het denken zetten over hoe ik iets aanpak of geven ze handige handvatten voor hoe ik mijn blog kan verbeteren. Titel-templates bijvoorbeeld, zoiets vind ik echt heel handig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *