Meer over de Eyefi Mobi SD-kaart met WiFi
Meer over de Eyefi Mobi SD-kaart met WiFi

Fotograferen kost best veel tijd. Althans, voor mij in ieder geval wel. Omdat ik graag zo efficiënt mogelijk werk ben ik constant op zoek naar middeltjes die me daarbij kunnen helpen. Het SD-kaartje van Eyefi is zo’n handig middeltje! Met het kaartje kun je namelijk heel eenvoudig foto’s van je camera naar je smartphone sturen. Je hoeft dus niet meer eerst de foto’s te uploaden naar je computer en ze vervolgens naar jezelf mailen.

eye-fi-wifi-sd-kaartje-5

Wat is Eyefi?

Het is een SD-kaartje met WiFi! Heel simpel gezegd houdt dit in dat je foto’s van je camera kan overbrengen naar je smartphone. Zonder internet! Want het kaartje heeft zijn eigen verbinding. Je kunt het kaartje gewoon in de kaartslot van je camera steken zoals iedere andere SD-kaart. Zodra je begint te fotograferen stuurt het kaartje automatisch de foto’s naar je mobiel. Handig!

Voordat het werkt moet je het kaartje wel even installeren. Dat gaat gelukkig heel snel en eenvoudig. Als je het kaartje koopt krijg je een ‘Membership Card’ met achterop een activatiecode. Je moet de app van Eyefi downloaden op je smartphone en vervolgens de activatiecode invoeren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de SD-kaart in je camera stoppen en een foto maken. Als alles gelukt is zie je de foto vanzelf op je telefoon verschijnen. That’s it!

In de app van Eyefi kun je de foto’s bekijken, delen en bewerken. Al ben ik niet zo’n fan van de bewerkingsfuncties van de app. Gelukkig kun je de foto’s ook opslaan op je telefoon en ze vervolgens openen in een andere bewerkingsapp.

eye-fi-wifi-sd-kaartje-8

Waarom gebruik ik Eyefi?

De kwaliteit van de foto’s die ik maak met mijn iPhone zijn mooi, maar die van mijn DSLR zijn veeeel mooier. Ik ben echt een liefhebber van fotografie en heb graag de mooie foto’s die ik heb gemaakt met mijn DSLR op mijn telefoon. Ik vind het alleen zo’n gedoe om alles via de laptop naar mijn telefoon te sturen. Helemaal als het alleen maar een fotootje is voor Instagram.

Ja oké, ik geef het toe… ik heb het voornamelijk gekocht voor Instagram haha. Al vind ik het ook ideaal als ik op vakantie ga. Het is dan super leuk om snel via WhatsApp een mooie foto te sturen naar het thuisfront. Ik gebruik de kaart trouwens niet als ik van tevoren weet dat ik de foto’s wil bewerken in Photoshop. Dan heeft het voor mij niet zo veel nut om eerst nog naar m’n telefoon te sturen.

eye-fi-wifi-sd-kaartje-3

En wat kost dat ding?

Nu wil je natuurlijk weten wat die ongein kost. Ik heb er een jaar geleden €29,95 voor betaald. Best een redelijke prijs voor een SD-kaart van slechts 8gb, maar die WiFi verbinding is echt geweldig. Ik vind het dan ook het geld dubbel en dwars waard! Je kunt hem trouwens gewoon bestellen bij Bol.com, en volgens mij hangen ze ook in de winkel bij de Mediamarkt.

Ben jij een fan van Instagram? En maak je graag foto’s met een andere camera dan die van je mobiel? Dan is dit kaartje sowieso een aanrader. 

5 gedachten over “Meer over de Eyefi Mobi SD-kaart met WiFi”

  1. Leuk artikel! Ik heb al eens eerder overwogen een Eyefi mobi SD-kaart aan te schaffen, maar zie dat ze via Bol.com met een tijdelijk gratis abonnement voor de Eyefi Cloud verkocht worden. Ik kan eigenlijk nergens duidelijk vinden of dat abonnement een optie is of dat je er dan dus eigenlijk aan vastzit. Heb jij misschien enig idee? (Ik zou het ook voornamelijk voor Instagram gebruiken, haha). En dan vroeg ik me nog iets af: merk je met het gebruik van zo'n wifi SD-kaartje ook verschil in accuduur van je camera? Alvast bedankt! X -D.

    1. Ik kreeg er een jaartje een cloud abonnement bij, en na een jaar verloopt het gewoon. Tenzij je het natuurlijk verlengt. Je hoeft gelukkig nergens je betaalgegevens in te voeren, dus je ziet er sowieso niet aan vast. Uhm nee eigenlijk nooit gemerkt dat de accu sneller leeg is! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *