Dé manier om een prachtige Instagram feed te krijgen
Dé manier om een prachtige Instagram feed te krijgen

Instagram accounts met prachtige matchende foto’s doen het hartstikke goed. Hoe mooier de feed, hoe hoger het aantal volgers. Heb jij het idee dat het jou maar niet lukt om een mooie feed te creeëren? Of denk je dat het lastig is? Dan moet je echt even verder lezen. Ik heb namelijk DE manier gevonden om een mooie matchende feed te maken. Hoe? Kies gewoon één van deze thema’s uit!

Hoe doen ze dat toch?!

Als blogger kun je bijna niet om Instagram heen. En waarom zou je? Het is een geweldige manier om in contact te komen met de bezoekers van je blog. Maar als je je account een beetje interessant wilt maken zijn mooie matchende foto’s toch wel een must. Al jaren ben ik stiekem een beetje jaloers op Instagrammers met prachtige matchende feeds. Hoe doen ze dat toch? Waarom lukt het mij niet? Wat is dit voor magie? En toen vond ik een week weken geleden dit …

Kies gewoon een thema!

Uh.. WOW! Per toeval kwam ik op Pinterest een aantal afbeeldingen met Instagram themes tegen. Ik ben meteen als een gek gaan pinnen en voor ik het wist had ik een heel bord vol thema’s. Wist ik veel dat het zo easy zou zijn om een mooie feed te krijgen! Het enige wat je hoeft te doen is iedere foto hetzelfde te bewerken. Oké, oké.. natuurlijk moeten je foto’s zelf ook mooi zijn, maar dit maakt het al wel een stuk makkelijker.

Hoe werkt het?

Op de afbeeldingen staan een aantal bewerkingen die je kunt uitvoeren op je foto’s. Bijna alle afbeeldingen gaan er vanuit dat je de foto bewerkt in de app VSCOcam (iOS, Android). Die app moet je dus wel eerst even downloaden.

Open vervolgens je foto in de app en bewerk het volgens de instellingen op de afbeelding. That’s it! Als je dit consistent bij al je foto’s doet heb je binnen no-time een mooie feed. Laat die nieuwe volgers maar komen!

Misschien ben ik late to the party, maar ik was echt een beetje flabbergasted toen ik dit vond haha. Wist jij dit al wel? Of ben je net als ik verbaasd dat het zo gemakkelijk is en dat je het gewoon op Pinterest kan vinden? Oh.. voel je trouwens vrij om je Instagram account hieronder te delen bij de reacties! Als je mij wilt volgen kun je me vinden @blogchick. 😀

Vind je dit interessant? Pin het op Pinterest voor later!

de tip voor een mooie instagram feed

50 gedachten over “Dé manier om een prachtige Instagram feed te krijgen”

  1. Ik heb het ook weleens zelf geprobeerd, maar volgens mij heb ik er geen gevoel voor want bij mij werd het ook niet echt een eenheid haha. Dan is dit toch een stuk makkelijker! 😀

 1. Ik ga eens kijken op je Pinterest board. Op de een of andere manier vind ik foto's toch vaak mooier au naturel, dus ik gebruik zelden een Instagram filter.

 2. Ik gebruik ook VSCO, maar dat van die Pinterest boards wist ik helemaal niet! Erg handig dat je dan gewoon elke keer hetzelfde kunt doen. Zelf ben ik wel blij met mijn feed. Ik wil het niet té perfect hebben qua dat alle kleiren precies op elkaar zijn afgestemd, maar toch handig en simpel dat je gewoon een thema kunt uitkiezen haha. Leuk!

  1. Jouw feed vind ik prachtig! En dat het niet té perfect is heeft zeker zijn charme (al vind ik je feed stiekem gewoon wel perfect haha).

  1. Welneee is nergens voor nodig toch? Als je nu begint met een nieuw thema wordt je feed vanzelf matchend. Natuurlijk kunnen mensen wel terug scrollen naar je oude foto's, maar vaak gaat het toch om de eerste indruk en dat zijn toch je eerste paar foto's haha. 😀

 3. Deze tip is geweldig bedankt! Ik ben weer een beetje aan het vogelen. Telkens wil ik weer wat anders met m'n feed enzo. Dus ga dit ook eens onderzoeken

  1. Er zijn ook mensen die om de 9 foto's een nieuw thema kiezen. Kan ook heel cool zijn! Handig voor mensen zoals jij en ik die telkens weer wat anders willen hahaha.

 4. VSCO vind ik echt een uitkomst. Sinds ik mijn foto's hetzelfde bewerk is mijn feed ook veel mooier. Dus daar moet ik je helemaal gelijk in geven 🙂

  1. Ik vind VSCO ook echt een hele fijne app! Lekker veel opties en nu ik die thema's op Pinterest heb ontdekt ben ik helemaal fan haha. 😀

 5. marleen@burgertrutjes

  Ziet er mooi uit! Het gevaar is alleen vind ik dat je Insta er dan uit gaat zien als heel veel andere Insta's 😉

 6. Ik ben ook heel lang jaloers geweest, maar bij mij is het gewoon zo dat ik meerdere soorten foto's heb. Sommige donkerder en andere lichter. Zou het dan met zo'n filter ook lukken?

 7. Wat handig! Trouwens ook dat je een widget van Pinterest boards kunt maken. Wist ik ook niet haha! Ik bewerk mijn foto's niet met VSCO maar gewoon met de filters en instelling van Instagram zelf. Daarnaast heb ik een witte border die gelijk voor meer eenheid zorgt. Leuk artikel :).

  1. Ja handig hè! Is overigens de eerste keer dat ik het doe haha, maar het heeft me ook nog een hoop nieuwe volgers opgeleverd. 🙂 Instagram heeft tegenwoordig ook fijne opties, kan inderdaad ook prima!

 8. Vind jouw feed echt heel mooi en je tips ontzettend fijn! Merk dat het me wel soms belemmerd om foto's te plaatsen terwijl ik sommige dingen ook gewoon graag wil delen. Ik vind authenticiteit echt heel belangrijk en maak dan ook al mijn foto's zelf. Dat is wel een kritische noot, je vertelde laatst op insta stories dat je veel stockfoto's gebruikt. En dat terwijl je zo van fotografie houdt!

  1. Ja ben gek op fotografie, maar het is voor mij helaas nu gewoon niet haalbaar om zelf alle foto's te maken. Al zou ik dat wel willen hoor haha! Misschien komt dat ooit nog. Voor nu vind ik het eerlijk gezegd ook niet zo'n ramp, omdat het bij mijn artikelen voornamelijk om de inhoud gaat. 🙂 Dat is voor een persoonlijke blogger of bijvoorbeeld een fashion blogger toch weer anders. Wat Instagram betreft, dat wisselt. Het is grotendeels gewoon zelf gemaakt. 🙂 En ik denk dat mijn authenticiteit wel naar voren komt in mijn stories hahaha. Thanks voor je reactie Melle! 😀

 9. Wat handig! Ik doe dit eigenlijk door gewoon steeds hetzelfde filter te gebruiken en soms wat met de belichting te spelen. Geeft ook een mooi effect.

 10. Heb hier juist eens op gekeken en heb de vsco geupdate maar ik zie dat je hier maar een aantal filters op hebt, degene op deze pinterest foto's staan niet automatisch op vsco die moet je blijkbaar kopen maar dat gaat niet meer. Das wel spijtig want de filters die er automatisch in staan zijn niet echt mooi

 11. Mooie foto's helpen inderdaad echt! Ik ben pas geleden ook een blog gestart, en m'n instagram helemaal opgefrist en ik heb nog niet geweldig veel volgers ofzo, maar het aantal ging toch wel even al omhoog. dankje voor al je goeie tips! ik ga ook zeker even deze app downloaden. en voor de mensen die benieuwd zijn volg me op https://www.instagram.com/little.luna.nl/

  ik ben zelf trouwens ook op zoek naar jonge leuke bloggers om te volgen

 12. Sinds ik je artikel gelezen heb, ben ik ook aan het experimenteren maar ik vind het er telkens zo anders uit zien afhankelijk van de foto. Echt moeilijk om een filter te vinden die zowel mooi is bij outfit shoots, als bij selfies, …

 13. Hi Anouk,
  Wat een goede tip zeg!! ???? mijn account begint wel volgers te krijgen, maar vind mijn feed lang nog niet zo mooi en zeker geen eenheid!
  Dat betekent aan de slag met deze app???? Dankjewel! Jouw feed ziet er al prachtig uit en ben je gaan volgen, want daar kunnen nog wel wat volgers bij!! ????????
  Zet hem op!
  Liefs, Melanie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *