Maak van je eigen tas een stevige cameratas!
Maak van je eigen tas een stevige cameratas!

Toen ik in 2009 mijn eerste DSLR kocht nam ik er ook meteen een goede cameratas bij. Stevig? Ja. Mooi? Mwah, voor een cameratas was ‘ie best oké. Al die jaren heb ik deze tas gebruikt, tot ik anderhalf jaar geleden iets anders wilde. Ik wilde niet meer een saaie cameratas, maar een mooie vrouwelijke tas! Eentje waar ik veilig mijn camera en lenzen in kan opbergen, en die er ook nog eens fashionable uitziet. Ik vond gelukkig een hele betaalbare en makkelijke oplossing!

Een vrouwelijke cameratas

Tegenwoordig zijn er veel leuke vrouwelijke cameratassen te verkrijgen. Helaas zijn deze, net zoals alle andere cameratassen, flink aan de prijs. Logisch, maar ook jammer. Ik ben niet echt een tassenliefhebber en geef dan ook niet graag (veel) geld uit aan een tas. Ik zie mezelf dan ook niet zo snel meer dan 100 euro betalen voor een nieuwe tas die ik maar voor één doel (camera) kan gebruiken.

maak-van-je-tas-een-cameratas (1)

Tenba Removable Photo Insert

Gelukkig vond ik dankzij dit artikel een geniale oplossing! Je kunt van het merk Tenba inserts kopen die je in je tas kunt doen. In deze insert kun je veilig je camera, lenzen en andere accessoires opbergen. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor een eigen lijn tassen van Tenba, maar je kunt ze ook prima in je eigen tas stoppen! Dit is precies wat ik nodig had, en dat voor slechts €19,99!

Ik kan gewoon de tas blijven gebruiken die ik altijd al gebruikte. Wanneer ik hem wil gebruiken als cameratas stop ik gewoon de insert erin. Wil ik een dagje op pad zonder camera? Dan haal ik de insert er gemakkelijk weer uit. Een mega handige oplossing vind ik zelf!

maak-van-je-tas-een-cameratas (4)

Ideaaaal!

De insert is van stevig materiaal en ik kan met een gerust hart mijn camera veilig meesjouwen in mijn tas. Daarnaast is er ook nog genoeg ruimte voor een paar lenzen, een oplader en mijn portemonnee. Sinds ik de insert heb neem ik veel sneller mijn camera mee op pad. Ik hoef namelijk niet meer voor paal te lopen met een veel te suffe cameratas die vloekt met mijn outfit.

Verder vind ik het ook een groot voordeel dat men niet meteen ziet dat ik dure spullen bij me heb. Doorsnee cameratassen schreeuwen dat je duur spul bij je hebt, en dat vind ik niet altijd even prettig. Met een normale tas ben je toch minder snel doelwit voor tasjesdieven haha. Daarnaast gebruik ik de insert ook regelmatig als ik een dagje weg ga zonder camera. Door de vakjes kun je de inhoud van je tas georganiseerd houden, en dat is voor iemand als ik die altijd veel te veel wil meesjouwen erg handig.

Je leest het al wel. Ik ben fan! Na anderhalf jaar gebruik vind ik het nog steeds een ideale oplossing, en ik kan het iedereen aanraden. Ik heb de insert gekocht bij Kamera Express voor €19,99. Check wel even de afmetingen en kijk of het in je tas pas voordat je hem koopt. Het zou natuurlijk zonde zijn als het niet past. 🙂

5 gedachten over “Maak van je eigen tas een stevige cameratas!”

 1. Caroline Wirtz

  Hi Anouk,

  Leuk dat mijn blogpost ook voor jou een oplossing en inspiratie is!
  Ik ben nog steeds blij met de Tenba insert ????
  Dat je aan de buitenkant niet ziet dat er een camera in de tas zit vind ik ook nog een voordeel ????

  Groet, Caroline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *