Hoe ik iedere dag een nieuw artikel publiceer
Hoe ik iedere dag een nieuw artikel publiceer

Sinds 19 augustus zorg ik ervoor dat er iedere dag een nieuw artikel op Blog Chick verschijnt. We zijn inmiddels iets meer dan een maand verder, en ik wil je graag vertellen hoe het dagelijks bloggen bevalt en hoe ik het allemaal voor elkaar krijg. 

Waarom iedere dag bloggen?

Er zijn verschillende redenen waarom ik iedere dag een nieuw artikel online wil hebben. Ten eerste omdat ik het gewoon hartstikke leuk vind, en ten tweede omdat ik graag wil dat Blog Chick groeit. Snel groeit. En naar mijn idee gaat dat het snelst als je iedere dag een nieuw artikel plaatst.

Het is dus een hele bewuste keuze, waar ik voor de volle 100% achter sta. Iets wat heel erg belangrijk is als je iedere dag wilt bloggen, want anders houd je het gewoon niet vol. Ik wil nu overigens niet zeggen dat je per se iedere dag moet bloggen als je wilt dat je blog groeit, maar het kan je wel net even wat verder brengen.

Hoe dan?!

Tijd vrijmaken

Ik ga er niet omheen draaien: het kost heel erg veel tijd. Maar gelukkig heb ik de luxe dat ik veel tijd kan vrijmaken voor het bloggen. Ik heb namelijk mijn eigen bedrijfje en mijn studie kost me erg weinig tijd. Er blijf dan ook genoeg tijd over om te bloggen!

Veel ideeën en plannen

Het belangrijkste van alles is denk ik dat ik een hele lange lijst heb met ideeën voor nieuwe artikelen. Als ik iedere dag weer moest bedenken wat ik kan gaan schrijven, zou ik het namelijk niet volhouden. Aan het begin van iedere week haal ik 7 ideeën van de lijst en maak ik een simpele planning wanneer ik welk artikel online wil hebben. Eerlijk gezegd verandert die planning vrijwel altijd halverwege de week, maar toch vind ik het fijn als een soort houvast.

Vooruit werken

Ik heb deze maand één keer gehad dat ik door mijn artikelen heen was, en dat ik uiteindelijk nog na middernacht bezig was met een artikeltje voor in de morgen. Vreselijk! Daarom werk ik het liefst 2 à 3 dagen vooruit. Dan kan ik ‘s avonds gewoon lekker rusten op de bank zonder me druk te maken dat er nog iets geschreven moet worden voor de volgende dag.

Eerlijk is eerlijk: vooruit werken is een behoorlijke opgave. Het beste kun je proberen op 1 dag zo veel mogelijk artikelen te schrijven, en vervolgens iedere dag een nieuwe aan de lijst toe te voegen. Dan ben je wel iedere dag bezig, maar mocht je onverwachts toch niet kunnen bloggen, dan heb je genoeg achter de hand. Ik vind dit trouwens wel een heel interessant onderwerp, dus hier komt nog een apart artikel over online haha. 🙂

Heb er plezier in

Ik vind het ontzettend leuk om te schrijven over bloggen, en dat is denk ik ook dé reden dat ik het voor elkaar krijg om iedere dag weer een nieuw artikel te publiceren. Daarom is het ook zo belangrijk dat je blog over iets wat je daadwerkelijk leuk vindt, anders houd je het echt niet vol. Enne.. dan spreek ik echt uit ervaring haha.

Hoe bevalt het?

Hoewel het soms best zwaar is, bevalt het me eigenlijk wel prima. Al zou ik wel wat meer artikelen achter de hand willen hebben. Ik laat het namelijk iets te vaak gebeuren dat ik door alles heen ben, en dan moet ik weer hard aan de bak. Daarnaast zou ik graag willen minderen met het gebruiken van stockfoto’s, maar aangezien ik dan veel meer tijd kwijt ben (aan fotograferen) wordt dat nog een behoorlijke uitdaging.

Ik ben wel van plan om iedere dag te blijven bloggen tot en met december. Lastig, maar ik denk wel dat het me gaat lukken. Vanaf december kijk ik wel weer verder. Althans, dat is voor nu het plan, misschien verandert het in de tussentijd nog haha. 😉

Hopelijk heb je iets aan dit artikel! Hoe vaak blog jij per week? En ben je tevreden met dat aantal, of zou je het graag willen veranderen? 

25 gedachten over “Hoe ik iedere dag een nieuw artikel publiceer”

 1. Handig artikel! Iedere dag artikels online zetten lijkt mij ook echt super. Helaas lukt mij dat niet gauw, ook omdat soms inspiratie voor een nieuw artikel lastig te bedenken is. Ik blog zelf al 4 jaar dan haha

  1. Uit ervaring weet ik dat hoe langer je blogt, hoe moeilijker het inderdaad is om nieuwe ideeën te verzinnen. De kans wordt immers steeds groter dat je er al over hebt geschreven haha. Wel super dat je al vier jaar (!!) blogt! Doen niet veel mensen je na. 🙂

 2. Ik schrijf op dit moment ongeveer 3 artikelen per dag en zelfs daar heb ik soms moeite mee om het te halen! Ik zou graag een maand proberen elke dag te bloggen, maar ik vind het stiekem een beetje eng. Ben echt onder de indruk van de manier waarop jij het aanpakt!

  1. Dankje! Als je het een keertje wil proberen zou je je er al wel op kunnen voorbereiden! Maak bijvoorbeeld alvast een lijstje met 30/31 ideeën en schrijf per idee kort op (in steekwoorden) wat je wil schrijven. Ik denk dat je daar al een heel eind mee komt. 🙂 Maar ehhh laten we niet vergeten dat drie artikelen per week ook al veel is. 😀

 3. Leuk! Ik ben net terug gegaan van 6 keer naar 5 keer per week. Hier zitten twee videos bij inbegrepen. Voor mijn eigen blog dan, want ik blog ook nog voor mijn webwinkel en andere externe blogs. Dit is puur vanwege tijd en kwaliteit 🙂

 4. Ik plaats 3 of 4 keer per week een nieuw artikel. (Veel) meer is voor mij ook niet echt haalbaar. Ik werk ook nog 40 uur dus dat is lastig. Daarnaast kost een review ook best wat tijd, meer tijd dan een persoonlijk artikel. Deels ook vanwege de foto's (maken/bewerken). Ik zou wel meer willen plaatsen, maar denk/weet ook dat dat niet echt haalbaar is. Helaas 😉

  1. Ik heb echt bewondering voor jou doorzettingsvermogen Nina! Al dik twee jaar consequent meerdere artikelen per week schrijven, je eigen foto's maken en ook nog fulltime werken naast je blog. Ik vind het knap. 🙂 Wat dat betreft heb ik gewoon geluk dat ik geen hele volle dagen heb en alles zelf kan inplannen. Ik weet niet of het me anders zou lukken. En je moet ook vooral doen wat haalbaar is, het moet natuurlijk wel leuk blijven haha.

 5. Heel goed dat het je lukt! Een goede voorbereiding is het halve werk he. Ik heb vooraf besloten om er 3 per week te publiceren. Heel soms (zoals deze week) zijn dat er vier. Ik werk ook altijd vooruit, maar soms lukt dat niet helemaal zoals gewenst. Na de vakantie was het ook lastig om weer op gang te komen. Daarvoor had ik 3 weken vooruit gewerkt. Daar werk ik nu ook weer naar toe, maar het blijft lastig om genoeg tijd te vinden (naast mijn fulltime baan en gezin).
  Ik heb een maandplanning (15 artikelen). Mijn planning verandert ook steeds, maar dat geeft niet. Dat geeft ook weer extra inspiratie voor de weken daarna.

  1. Thanks! Precies, zonder goede voorbereiding wordt het echt een stuk lastiger (al dan niet onmogelijk). Drie weken vooruit?! Jeetje dat is echt veel haha, wat knap! En dat allemaal naast je fulltime baan én gezin. Volgens mij werpt het ook zijn vruchten af, want zo ver ik kan zien gaat het hartstikke lekker met je blog! 😀

 6. Echt goed voor je dat dit lukt! Ik vind je artikels ook altijd heel interessant om te lezen; ze brengen echt iets bij (en zijn geen eeuwige herkauwing van de vorige blogs)! Ik plaats drie blogjes per week, nu al zo'n twee jaar lang. Als het een gewoonte wordt, lukt het direct ook veel beter! Liefs 🙂

  1. Dankje Silke! Dat is ook iets waar ik heel erg mee bezig ben. Ik wil dat mijn artikelen toegevoegde waarde hebben, want ik wil wel wat te bieden hebben. Goed dat je begint over gewoonte! Als je het eenmaal in je routine krijgt is het ook een stuk beter te doen. Knap dat je het al twee jaar lang volhoudt! 😀

 7. Ik vind het echt ontzettend knap van je en je blog is heel leerzaam en leuk! Elke dag bloggen is heel moeilijk, ik heb heel vaak gehad dat ik zo een paar maanden weer niet blogde omdat ik het druk het met school en privé en ik niks achter de hand had. Nu begin ik een nieuwe blog, zelfde naam maar net anders en ik wil nu eerst maanden vooruit werken en echt mijn lay-out hebben zoals ik wil en dan gaat hij lekker pas op 1 januari 2017 online. Dit keer gaat het bloggen mij lukken haha! Ik herkende mijzelf heel erg in jouw allereerste artikel op deze blog en zie hoe goed je het nu doet!

  Oh btw! Ik las heel wat artikels terug dat je ook over ondernemen wou bloggen omdat je bezig bent met een nieuw bedrijfje op te zetten. Ik zou het heel erg leuk vinden als je wat meer het ondernemen en het beginnen van een bedrijf erbij kan betrekken, daar zou ik wel wat over willen weten en leren.

  1. Ook heel slim! Vind je het niet heel lastig om zó ver vooruit te plannen? Dat weet ik wel zeker, als je maar graag genoeg wilt lukt het sowieso. 😀 Ja wat dat betreft ben in een korte tijd echt enorm veranderd wat dat betreft (krijg nu gelijk weer een idee voor een nieuw artikel hihi). Ga ik doen! Dat vind ik zelf een enorm interessant onderwerp, ik zal er wat vaart achter zetten. Ik heb trouwens net de planning voor deze week af en woensdag komt er een artikeltje online met een update van het nieuwe bedrijfje. 🙂

 8. Echt knap hoor! Wij hebben het geluk dat we onze blog met zijn tweetjes onderhouden! Dat betekent om de dag een nieuw artikel en het weekend 2 per dag. Dat is best pittig gezien we allebei fulltime werken. We hebben wel alles een week in de toekomst gepland tot nu toe. Dat is heel handig voor als je een keer een writersblock hebt hihi 🙂
  maar superknap dat je elke dag een nieuwe post plaatst .. en nog wel binnen een beperkt onderwerp!

  1. Ooohh het lijkt me heerlijk om het met z'n tweetjes te kunnen doen. Niet alleen makkelijker omdat je het werk kan verdelen, maar het lijkt me ook heel gezellig en motiverend haha. Volgens mij gaat jullie blog ook echt als een speer, dus voor jullie werkt het klaarblijkelijk super! Ik ben echt heel erg benieuwd hoe jullie blog verder groeit. 🙂 Dankje! Het leek mij eerst ook een redelijk beperkt onderwerp, maar ik verbaas me er soms nog over hoeveel je er eigenlijk over kunt schrijven haha. 😀

 9. Super handig artikel! Ik blog zelf maar één keer per week en soms twee keer. Ik zou graag vaker een artikel plaatsen, maar momenteel lukt dat niet. Ik hoop dat ik dat in de toekomst kan verbeteren en wie weet blog ik op en dag wel dagelijks. 🙂

 10. Elke dag bloggen lukt mij niet, door mijn gebrek aan inspiratie & tijd. Toen 'k m'n blog startte schreef 'k wanneer 'k zin had, maar ondertussen zorg 'k voor een artikel om de twee dagen. Ook best wel een opgave, maar ik voel mij niet langer verplicht om te schrijven. Het moet leuk blijven.

 11. Pingback: 6 tips om vooruit te werken voor je blog - Blog Chick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *