Hard work beats talent
Hard work beats talent

Gisteren liet ik via Instagram stories wat beelden zien van een tekening die ik had gemaakt. Ik kreeg een aantal leuke reacties (waarvoor dank!) en ééntje daarvan heeft geleid tot het schrijven van dit artikel. Vandaag wil ik het hebben over talent en hard werk. 

‘Ik wou dat ik dat kon’

De reactie die leidde tot dit artikel was trouwens hartstikke lief, maar het werd vergezeld door ‘ik wou dat ik dat kon’. Toen ik zei dat tekenen gewoon een vaardigheid is die je kunt leren; kreeg ik te horen dat je ook talent moet hebben. Niets ten nadele van de persoon met wie ik sprak hoor haha, maar dat noem ik dikke vette bull shit.

Talent beats hard work

Sommige mensen hebben talent, dat klopt. Talent kan je een extra zetje geven, maar met alleen talent kom je er niet. En guess what: als je ergens goed in wilt zijn is talent niet noodzakelijk. Te vaak zie ik mensen dromen opgeven, omdat ze denken dat ze het niet in zich hebben. Ze denken dat ze het niet kunnen, omdat het talent ontbreekt. Ook dit is weer dikke vette bull shit.

Go make it happen

Wil je iets kunnen? Wil je iets voor elkaar krijgen? Dan moet je daar voor werken. De één wat harder dan de ander, en ja dat is soms oneerlijk, maar medelijden hebben met jezelf brengt je nergens. Talent is over rated als je het mij vraagt.

Hard werk kan je brengen wat je wilt, dat geloof ik voor de volle 100%. Hard werk is wat succesvolle mensen scheidt van de minder succesvolle mensen. Niets meer en niets minder. Dit geldt trouwens voor alles. Voor het leren van een nieuwe vaardigheid, het starten van een goedlopend bedrijf en zelfs voor het opzetten van een succesvolle blog.

Met alleen dromen en wensen kom je nergens. Stop met piepen en stop met jezelf wijsmaken dat je iets niet kunt. Kom van de bank af and go make it happen. Pak een boek, volg een tutorial of ga gewoon oefenen. You can do it!

2 gedachten over “Hard work beats talent”

  1. Goed geschreven en ook wel een eye-opener! Ik weet van mezelf dat ik iemand ben die te snel opgeeft, terwijl ik merk dat als ik hard voor iets werk het inderdaad steeds beter gaat (zoals met tekenen). Misschien moet ik dit iedere keer even lezen als ik een schop onder m'n reet nodig heb, haha.

    1. Dankjewel! En fijn dat het een eye-opener voor je is. Ik was eerst ook zo iemand die snel opgaf en snel verveeld raakt. Toen ik realiseerde dat je met hard werken overal komt is mijn leven echt positief veranderd. Gewoon inderdaad jezelf ff die figuurlijke schop onder je reet geven en het gewoon doen! Bedankt voor je reactie Quirine! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *