Google Analytics koppelen aan Blogger
Google Analytics koppelen aan Blogger

Eerder schreef ik hoe je Google Analytics kunt koppelen aan je WordPress blog, maar er zijn natuurlijk nog veel meer platformen om op te bloggen. Blogger bijvoorbeeld! En omdat het ook voor de Blogger gebruikers fijn is om Google Analytics te gebruiken, laat ik vandaag zien hoe je die twee aan elkaar kunt koppelen.

1. Inloggen bij Google Analytics

google analytics installeren op je wordpress blog

Voordat je Google Analytics kunt koppelen heb je natuurlijk een account nodig. Ga naar de website van Google Analytics en maak een account aan. Heb je al een Google account? Bijvoorbeeld voor Gmail of Google Calendar? Dan kun je klikken op ‘Aanmelden’ en inloggen met dat account.

2. Meld je aan voor Google Analyics

google analytics installeren op je wordpress blog

Als je bent ingelogd kom je in een overzicht terecht. Klik daar op ‘Sign up’ om je blog aan te melden voor Google Analytics. Je moet vervolgens een aantal gegevens van je blog invullen, maar dat spreekt allemaal wel voor zich.

google analytics installeren op je wordpress blog

Heb je alle gegevens ingevuld? Klik dan op de blauwe knop met ‘Get Tracking ID’

google analytics installeren op je wordpress blog

Even netjes alle voorwaarden doorlezen. Of niet. 😉 Klik op ‘I Accept’ om door te gaan.

3. Kopieer je Tracking ID

google analytics installeren op je wordpress blog

Nu kom je in een nieuw overzicht terecht waar je je Tracking ID kunt vinden, kopieer deze inclusief de letters en streepjes (dus UA-8…..).

Gebruik je iets anders dan Blogger? Dan kun je de code kopiëren in het rode vakje onder ‘Website tracking’ en deze plaatsen tussen de <head> tags van je website.

4. Op naar Blogger!

google-analytics-koppelen-blogger-1

Log in op Blogger en selecteer je blog. Ga vervolgens in het linkermenu naar Instellingen > Overig.

google-analytics-koppelen-blogger-2

Scroll nu helemaal naar beneden en plak de Tracking ID die je hebt gekopieerd in het vakje bij Google Analytics. Klik vervolgens rechtsboven op Instellingen opslaan‘. Guess what…  Dat was het al! Eitje toch?! Google Analytics is nu gekoppeld aan je blog en vanaf nu kun je al je statistieken bijhouden. Of naja.. dat doet Google voor je. 😉

5. Bekijk je statistieken

google-analytics-koppelen-blogger-3

Als je nu weer inlogt bij Google Analytics kom je op de startpagina terecht. Klik bovenin het menu op ‘Rapportage’ om naar je statistieken te gaan. Als je je blog net gekoppeld hebt is alles natuurlijk nog leeg, maar daar komt vanzelf verandering in.

In Google Analytics kun je heeel veel verschillende gegevens bekijken. En eerlijk is eerlijk: als beginner zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Een paar dagen geleden heb ik een artikel geschreven met 3 nuttige statistieken die je kunt vinden in Google Analytics. Mocht je het beste uit je statistieken willen halen, dan raad ik je aan om dat artikel ook even te lezen. 🙂

Ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt. Wil iets niet lukken? Laat het me dan even weten bij de reacties of stuur me een berichtje. Enneee ben je een WordPress.com gebruiker? Dan moet je nog heeel eventjes geduld hebben, want die uitleg zit er ook aan te komen. 🙂 

bron afbeelding

4 reacties op “Google Analytics koppelen aan Blogger”

  1. Dankjewel, dit heeft me echt geholpen. Echt heel toevallig, want vanmiddag zat ik er nog mee te klooien en een paar uur later kom ik dit artikel tegen. Thanksssss!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.