Eigenschappen die iedere succesvolle blogger bezit
Eigenschappen die iedere succesvolle blogger bezit

Succesvol bloggen is meer dan alleen af en toe blogjes publiceren en ze delen op social media. Het ligt namelijk ook voor een groot deel aan de persoon achter de blog. Ben je benieuwd of jij het in je hebt om een succesvolle blogger te worden? Lees dan snel verder.

1. Ziet opgeven niet als optie

Dit is zó belangrijk. Bloggen is hartstikke tof, maar het vergt ook een flinke dosis geduld. Bezoekers komen niet meteen in grote getale op je blog. En geld verdienen? Dat stelt al helemaal je geduld op de proef. Succesvolle bloggers geven echter niet op. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan, ook niet als het even tegen zit, of als bezoekersaantallen maar niet willen groeien. Iedere blogger begint op hetzelfde niveau, maar wat succesvolle bloggers onderscheidt van de rest is dat ze niet opgeven.

2. Heeft discipline

Wil je regelmatig een artikel publiceren? Dan is discipline een vereiste. Heel. Veel. Discipline. Een succesvolle blogger kan zichzelf ertoe zetten om weer aan het werk te gaan. Om iedere dag weer tijd te besteden aan de blog en om goede en duidelijke planningen te maken. Dus ook als ze er even geen zin in heeft. Zonder discipline zul je niet snel een succesvolle blogger kunnen worden. Echt niet.

3. Niet bang om te investeren

Investeren in je blog helpt je verder. Wil je een professionele uitstraling? Dan is een eigen domeinnaam toch wel een must, en het liefst ook hosting. Mooie foto’s op je blog? Tijd om te investeren in een goede camera. En de uitstraling van je blog? Tsja.. daar is soms een premium theme of een designer voor nodig. En wat dacht je van al die uren die je in je blog steekt? Maar een succesvolle blogger is niet bang om te investeren. Een succesvolle blogger durft risico’s te nemen en is ervan overtuig dat je door te investeren het geld uiteindelijk dubbel en dwars kunt terugverdienen.

4. Heeft duidelijke doelen

Voor iedere blogger is succes anders. Voor de een is het geld, en voor de ander de interactie met bezoekers. Wat het ook is, een succesvolle blogger weet heel duidelijk wat ze wil. Ze is zich bewust van haar doelen en doet er alles aan om deze doelen waar te maken.

5. Heeft interactie met bezoekers

Een blog zonder bezoekers is als een.. ehh.. ja als wat eigenlijk? Warme chocolademelk zonder slagroom? Hoe dan ook: iedere blogger wil bezoekers. Voor wie doe je anders al dat harde werk? Eén van de stomste dingen die je als blogger kunt doen, is geen aandacht besteden aan je bezoekers. Zij maken je blog tot wat het is, en daar mag je ze best voor bedanken. Laat iemand een reactie achter? Reageer er dan op! En probeer ook op andere manieren met je bezoekers in contact te komen. Social media is daar echt ideaal voor. Het schept een band én het zorgt ervoor dat bezoekers graag terugkeren naar je blog.

6. Weet wat bezoekers willen

Leuk hoor, die bezoekers. Maar als je niet weet wat ze willen, dan zijn ze zo weer weg. Een succesvolle blogger is zich bewust van de bezoekers en weet wat ze willen. En nog belangrijker: geeft wat ze willen. Vind je dit lastig? Aankomende zaterdag geef ik mijn eerste webinar “Bloggen voor je doelgroep”. Tijdens de webinar zal dit puntje ook aan bod komen. 🙂

7. Neemt kritiek in ontvangst

Kritiek is helaas onvermijdelijk als blogger. Vaak is het heel vervelend, maar je kunt er enorm veel van leren. Je kunt een paar dingen doen als je kritiek ontvangt:

 1. In een hoekje zitten en huilen
 2. Het gebruiken om je blog te verbeteren
 3. Laten voor wat het is

Succesvolle bloggers weten wat ze met kritiek kunnen doen. Of ze gebruiken het om hun blog te verbeteren, of ze laten het voor wat het is. Maar ze laten zich nooit tegenhouden door kritiek.

8. Houdt van bloggen

Succesvol bloggen lukt alleen als je ook echt leuk vindt wat je doet, en het bloggen zelf moet je ook liggen. Bovendien zijn je bezoekers ook niet achterlijk. Ze merken het echt wel als je niet geniet van het bloggen en niet gepassioneerd bent over de onderwerpen waar je over schrijft. Daarom is het ook zo belangrijk dat je blogt over iets wat je leuk vindt. Gelukkig zit dat beide bij mij wel goed. 🙂

En? Heb jij het in je om een succesvolle blogger te worden? Bij mij zit het wel goed, al is er nog wel ruimte voor verbetering wat betreft discipline haha! Naast deze eigenschappen zijn er natuurlijk nog veel meer. Wat is volgens jou de belangrijkste?

bron afbeelding

31 gedachten over “Eigenschappen die iedere succesvolle blogger bezit”

 1. Hele goede tips! Ik moet vooral leren om meer geduld te hebben betreffende de groei van mijn blog. Ik wil zo graag mensen inspireren, maar ik weet dat daar tijd voor nodig is. Ik ben lerende 🙂

  1. Hmmm geduld is eigenlijk ook nog wel een puntje voor mij. Ik weet dus hoe lastig het is! Maar geduld loont, dus niet opgeven! 🙂

 2. Jonna@burgertrutjes

  Goed geschreven! Voor mij is onderscheidend zijn ook erg belangrijk! Wees trouw aan jezelf, doe niet alles voor een gratis product of samenwerking.

  1. Hele goede! Ik denk dat dit vooral voor beginnende bloggers een valkuil is. Het is natuurlijk heel makkelijk om bloggers na te doen waar je tegenop kijkt. En wat betreft gratis spullen en samenwerkingen.. dat vind ik echt een must!

 3. HALLO, hier ben ik! Ik voel me aangesproken 😀 En ik merk dat ik, omdat ze er thuis totaal niet achter staan, ik nog harder de drive heb om het te laten werken. Ik WIL mijn droom waarmaken: full time freelancer zijn!

  1. Hè bah, wat jammer dat ze er niet achter staan. Maar wat knap dat je het hebt omgezet in motivatie, dat kunnen niet veel mensen! Ik gun het je van harte Mariëlle. 😀 Mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag!

  1. Haha bij mij ook absoluut niet op bloggebied. Discipline blijft een lastig puntje, maar als je doet wat je leuk vindt wordt het al een stuk makkelijker!

 4. Leuk artikel, klopt helemaal! Ik zie te vaak voorbij komen dat meisjes na de 2e week bloggen al gefrustreerd zijn over waar hun bezoekers zijn..

  1. Dat is zó zonde! Ik ben een groot voorstander van groot dromen, maar je moet altijd realistisch blijven. Als je na twee weken al gefrustreerd bent zit er iets niet goed.

 5. marleen@burgertrutjes

  Je hebt helemaal gelijk! Vooral in het houden van bloggen. Ik denk dat er twee groepen bloggers zijn, de mensen die bloggen om zo hun creativiteit kwijt te kunnen (en dus écht van bloggen houden) en de groep die helaas blogt om bekend te worden en gratis spullen te krijgen.

  Wij hebben eigenlijk vanaf het begin in onze blog geinvesteerd (domeinnaam, premium theme, eerst een plan van aanpak gemaakt, onderzoek gedaan naar google analytics enzo!) en dat heeft écht zijn vruchten afgeworpen! Jonna is organisatorisch heel goed en ik ben juist weer creatief dus dat is superfijn! Dat scheelt ook weer!

  Als ik echt heel eerlijk ben lees ik het liefste blogs in een soort column vorm. Soms zie ik vier keer een artikel over 1 bodylotion staan. Dan haak ik af 🙂 Wat Jonna dus al inderdaad zei: Onderscheidend zijn!

  1. Ik vind het heel tof hoe jullie het hebben aangepakt! En het is inderdaad te zien dat het zijn vruchten heeft afgeworpen. Heel handig ook dat jullie elkaar zo goed aanvullen. Bedankt voor je uitgebreide reactie Marleen!

 6. Weer een heel goed artikel! Je schrijft zo fijn, heerlijk om dan aan artikel door te lezen. Ik vind zeker door zetten echt belangrijk als je iets wil bereiken 🙂 Handige tips!

 7. Ik DACHT dat ik die eigenachappen had, maar nu tijdens een dikke verbouwing ren ik nog niet gillend in mn nakie over de straten, laat staan mn log bijbpuden

  1. Hahahaha! Vind je het gek, een verbouwing is niet niks. Gewoon even wat rustiger aan doen en het bloggen weer oppakken zodra het kan. 🙂

 8. Oeeeh, wat een leuk artikel! Ik wens dan ook heel erg dat mijn blog heel groot kan opbloeien, dus de motivatie is er zeker! Iets wat mij ook wel een stok achter de deur geeft, het is veel te leuk om zo even op te geven 🙂

 9. Even een kleine tip: ik zie een aantal taalfoutjes????! Heel normaal en geen kritiek. Ik heb het zelf ook geregeld, maar merk dat ik voor mijn eigen posts er vaak blind voor ben. Verder vind ik dat bloggen echt volhouden is en de bezoekers langzaam maar zeker binnen druppelen. En: als je gelooft in je concept, doet een ander dat ook.

  1. Ohhh wat erg! Het waren nog best veel ook. Bij mezelf ben ik er ook echt blind voor haha, fijn dat je het even liet weten. Geloven in jezelf is inderdaad ook heel erg belangrijk. Bedankt voor je reactie Cynthia! 🙂

 10. Hele goede tips! En op bijna alle punten kan ik met een Ja beantwoorden.
  Ik heb na een aantal jaar intensief geblogd een pauze gehad.
  Maar nu sinds een maand weer kei hard aan het bloggen. En vind het heerlijk om te doen.

 11. Eigenlijk heb ik alle eigenschappen, dus ben benieuwd of ik het waar kan maken 🙂 Ik wil er graag mijn bedrijf van maken, en daar ook voor "vechten". Ik geef niet snel op en houd van bloggen.

 12. Geduld moet ik echt even aan werken nog haha , en soms vind ik het moeilijk om elke dag een artikel online te zetten terwijl ik dat wel streef. Bloggen blijft leuk hihi

 13. Inderdaad. Investeren, geduld en discipline zijn echt wel de kernwoorden die mij ook heel bekend voorkomen. Discipline houdt wat mij betreft ook niet perse in dat je elke dag moet bloggen, maar wel dat je bezoeker weten wat ze aan je hebben. Investeren is echt superbelangrijk voor de professionaliteit en unieke factor van je blog (dit heb ik gedaan door het aanschaffen van mijn eigen domeinnaam, betaald thema en goede camera). Maar het grootste punt vindt ik wel het houden van bloggen, schrijven en delen. Als je dat niet hebt kan je beter stoppen, dan wordt het ''een moeten'' en dat is echt niet fijn.

 14. Heb deze blog gisteren ontdekt en al heel veel interessante artikelen ontdekt 🙂 leuk! En inderdaad.. investeren is het zéker weten. Maar ik doe het nog steeds met alle liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *