Dingen die je moet doen voordat je geld gaat verdienen met je blog
Dingen die je moet doen voordat je geld gaat verdienen met je blog

Dus jij wilt geld verdienen met je blog? Go for it! Maar voordat het zo ver is kun je maar beter eerst je blog voorbereiden. Dan nemen opdrachtgevers je serieuzer, en is je blog klaar voor het echte werk. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder.

Schrijf een aantal reviews

Bloggers verdienen voornamelijk geld aan samenwerkingen met bedrijven. En die samenwerkingen zijn meestal bedoeld om een dienst of product te promoten. Met andere woorden: als je een samenwerking hebt wordt vaak van je verwacht dat je over een product of dienst schrijft.

Zorg dat je hierop voorbereid bent door alvast een aantal reviews te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld over die ene fijne lipstick die je laatst hebt gekocht, of over die gave tas waar je helemaal weg van bent. Met deze artikelen kun je laten zien wat je in je mars hebt, en wat je bedrijven te bieden hebt als je een samenwerking met ze aangaat. Zorg ervoor dat je echt veel tijd en aandacht in deze artikelen steekt, en dat ze aansluiten bij het onderwerp van je blog.

Tip: deel reviews op social media, en tag het bedrijf/product waarover je hebt geschreven. Dit kunnen bedrijven vaak erg waarderen, en soms delen ze het met hun eigen volgers. Grote kans dat je weer wat nieuwe bezoekers krijgt! Ook is het niet ondenkbaar dat je hierdoor zelf leuke samenwerkingen kunt binnen halen. Doe er je voordeel mee. 🙂

Let op wat je zegt en deelt

Je moet sowieso goed opletten wat je zegt en deelt op je blog en social media, maar als je samenwerkingen wilt met bedrijven moet je extra voorzichtig zijn. Als een bedrijf een samenwerking met je wil aangaan, zullen ze waarschijnlijk eerst onderzoeken wat voor persoon jij bent. Ze zullen immers met jou geassocieerd worden als ze met je in zee gaan, en willen natuurlijk niet het risico lopen dat ze door jou ‘imagoschade’ oplopen.

Let daarom goed op je taalgebruik. Loop je social media kanalen eens door en verwijder alle berichten met taalgebruik dat niet geschikt is in zakelijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan scheldwoorden, of aan berichten waarin je andere mensen of bedrijven beledigt. Daarnaast kan ik je ook aanraden om voorzichtig om te gaan met het delen van politieke statements. Dus: denk goed na voordat je iets deelt. Bedrijven willen samenwerkingen representatieve bloggers.

Zorg dat men makkelijk contact kan opnemen

Dit is waarschijnlijk een no-brainer, maar zorg ervoor dat mensen makkelijk contact met je kunnen opnemen via je blog. Geef de link naar de contact pagina een prominente plaats. En plaats op de contactpagina een contactformulier én je e-mailadres. Zo kan men zelf kiezen hoe ze contact met je opnemen.

Je kunt ook een extra stuk toevoegen op de pagina waarin je meer vertelt over samenwerkingen. Laat weten dat je geïnteresseerd bent, en vertel eventueel over eerdere samenwerkingen die je hebt gehad. Heb je die niet? Plaats dan de linkjes van de reviews die je eerder hebt geschreven. Zo maak je het potentiële opdrachtgevers net even wat makkelijker. Daarnaast kan het handig zijn om een mediakit te maken, waarin je meer vertelt over samenwerkingen en wat je te bieden hebt. Hierover ga ik overigens nog een uitgebreid artikel schrijven. 🙂

Succes! Hopelijk heb je wat aan de tips. Is jouw blog al klaar voor samenwerkingen? Of is er nog werk aan de winkel?

Afbeelding: BigStock

10 gedachten over “Dingen die je moet doen voordat je geld gaat verdienen met je blog”

  1. Dankjewel voor deze tips. Na het lezen van dit artikel heb ik mijn 'over mij' pagina nagekeken, en daar stond nog geen contact informatie op. Nu dus wel, dankzij jou!

  2. Fijne tips! Ik doe af en toe een samenwerking, maar moet ze heel vaak afslaan (de eeuwige no-followlink issue, haha). Ik ben van plan om een mediakit te gaan maken en misschien zelf ook eens een bedrijf te mailen (al vind ik dat nog wel een dingetje, hoor). 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *