Blogstatistieken #2 – september 2016
Blogstatistieken #2 – september 2016

Op Blog Chick geef ik allerlei tips, waaronder hoe je meer bezoekers kunt krijgen op je blog. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe zit het eigenlijk met mijn eigen bezoekersaantallen? In dit artikel deel ik mijn statistieken van september 2016!

De eerste echte maand bloggen!

Ik ben begin augustus begonnen met schrijven voor Blog Chick, maar echt actief bloggen heb ik pas vanaf eind augustus gedaan. September zie ik dan ook als de eerste maand waarin ik actief bezig geweest ben met mijn blog! Ik heb er echt onwijs van genoten en eerlijk gezegd ben ik ook best wel verbaasd dat het al zó goed gaat. Dat had ik nooit durven dromen! Ik krijg iedere keer weer heel veel lieve, leuke en uitgebreide reacties en daar ben ik jullie heel dankbaar voor. Daarnaast ben ik al hartstikke trots op de bezoekersaantallen en op alle volgers op social media. Naja, genoeg gekletst. Op naar de blogstatistieken!

Statistieken september 2016

In september heb ik 30 artikelen geplaatst. Dat houdt in dat er iedere dag een nieuw artikel online is gekomen! Mijn eerste doel is dus al bereikt. Ik heb trouwens een artikeltje geschreven over hoe ik het voor elkaar krijg om iedere dag te bloggen, dus als je nieuwsgierig bent kun je dat lezen.

blogstatistieken-september

Oehhh ik heb mijn doel van 2500 unieke bezoekers niet gehaald deze maand. Achteraf was dat ook veel te hoog gegrepen haha, maarrrr ik ben wel heel trots op de bezoekersaantallen. Het was mijn doel om in ieder geval de bezoekersaantallen te verdubbelen, en dat is gelukt. En halloo… check die sessies en paginaweergaven.. WOW! Ik heb echt niks te klagen. Alleen het bouncepercentage mag van mij wel ietsjes lager. Maar dit percentage komt vooral door Facebook. Op de dagen dat ik de artikelen niet deel op Facebook ligt het percentage veel lager dan wanneer ik het wel deel.

Je ziet trouwens in de grafiek stijgingen en dalingen. De dalingen zijn duidelijk de dagen waarop ik het geplaatste artikel niet heb gedeeld op social media (in Facebookgroepen). Dat maakte vooral in het begin een enorm groot verschil, maar ik merk dat het verschil steeds kleiner wordt. Als ik nu een dag een artikel niet op social media deel, dan heb ik standaard alsnog +/- 80 unieke bezoekers. Aan het begin van de maand zat dat nog op 30. Helemaal niet slecht als je het mij vraagt!

Conclusie: het doel qua unieke bezoekers heb ik niet gehaald, maar ik ben desalniettemin enorm trots op de groei die Blog Chick heeft gemaakt de afgelopen maand. De website is hartstikke goed bezocht, er zijn heel veel pagina’s gelezen en de interactie is echt geweldig. Daarnaast heb ik ook (NU AL) een aantal mailtjes ontvangen voor eventuele samenwerkingen. Enorm tof, en veeel sneller dan verwacht. Het is nog even afwachten of dat allemaal door gaat, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben BLIJ!

De 5 meest gelezen artikelen

 1. DE manier om een prachtige Instagram feed te krijgen
 2. 3 redenen waarom je blog weinig bezoekers heeft
 3. Geen inspiratie? Hier heb je 70 ideeën voor een artikel!
 4. De beste manieren om geld te verdienen met je blog
 5. Blogstatistieken #1 – augustus 2016

Altijd leuk om te zien dit. Dit bevestigt voor mij wat ik eigenlijk al een beetje wist. Namelijk dat Instagram, meer bezoekers, ideeën en geld hele populaire onderwerpen zijn onder bloggers. Des te meer reden voor mij om erover te schrijven dus haha! Nummer één op de lijst is echt de ster geweest deze maand. Naar aanleiding van dat artikel heb ik heel veel nieuwe volgers gekregen, voornamelijk op Pinterest (+/- 80)!

De belangrijkste kanalen

 1. Social media (62%)
 2. Referral (14,2%)
 3. Direct (10,6%)
 4. Other (6,7)
 5. Organic search (6,4%)

Ook dit ziet er weer goed uit! Wat me wel een beetje verbaast is dat ‘Other’ nu tussen de lijst staat. Als ik in Google Analytics daarop klik zie ik dat het verkeer komt van Twitter en wat van Facebook. Vaag.. dit zou toch gewoon moeten vallen onder social media? Maar goed, dit ziet er goed uit. Het is duidelijk dat Blog Chick vooral wordt bezocht via social media.

Daarnaast ben ik al een aantal keer genoemd op andere blogs. ZO LEUK! Echt, het maakt me heel trots en blij. Even een paar artikelen waarin ik ben genoemd:

 1. 5x leuke blogs om te volgen
 2. DIARY #43: SCRIPTIE NIET GEHAALD
 3. Terugblik en vooruitblik: cijfers, bronnen en mooie plannen
 4. VIJF BLOGGERS DIE IK VOLG
 5. MIJN WEEK X 4 – #1 STRIJP-S, MYOMY & VERNIEUWDE RUBRIEK?!
 6. WORTH SHARING: OVER INTERESSANTE HR-STRATEGIEËN, TIPS TEGEN HERFSTDIPS, HET NIEUWE LINKEDIN UITERLIJK EN MEER

Bedankt, jullie zijn awesome!

En dan nu de zoekwoorden waardoor Blog Chick is gevonden via Google.

 1. blogchick
 2. blog chick
 3. blogchick anouk
 4. blog-chick.nl
 5. populaire blog onderwerpen

Hahahah hier moest ik stiekem wel een beetje om lachen. Ik gebruik Google ook vaak omdat ik te lui ben om een URL in te typen. Ik ben blijkbaar niet de enige. 🙂

Doelen voor september gehaald?

Hieronder nog even een opsomming van de doelen die ik had voor september.

 • Iedere dag een nieuw artikel online zetten (gehaald)
 • Iedere dag een nieuwe foto op Instagram (niet gehaald)
 • Iedere dag iets plaatsen in Facebookgroepen (niet gehaald)
 • Bezoekers: nu 670, doel is 2500+ (niet gehaald)
 • Paginaweergaven: nu 2112, doel 4500+ (gehaald)
 • Instagram: nu 71 volgers, doel voor september is 200+. (gehaald)
 • Facebook: nu 28 likes, doel voor september is 75+.  (niet gehaald)
 • Bloglovin’: nu 47, doel voor september 100+. (gehaald)
 • Geld: 50 euro verdienen (gehaald)

(niet gehaald)

Oeh toch nog best veel rood op het lijstje! Al moet ik wel toegeven dat al die puntjes niet heel belangrijk voor me waren, behalve die bezoekers. Al snel kwam ik erachter dat iedere dag een foto plaatsen op Instagram echt niet haalbaar is voor mij. Daarentegen ben ik wel heel actief op Instagram stories! Iedere dag hou ik daar even een praatje, en ik krijg daar leuke reacties op. Bedankt daarvoor haha!

Iedere dag iets plaatsen in de Facebookgroepen voor bloggers lukte me ook niet. Als ik dat vaker had gedaan had ik ook sowieso meer bezoekers gekregen en misschien wel mijn doel van 2500 unieke bezoekers gehaald. Maar goed, ik vind het niet zo’n ramp eigenlijk haha. Het moet wel leuk blijven, en als ik mezelf iedere dag moet pushen om iets te delen word ik gek. Verder heb ik ook mijn doel niet bereikt voor de Facebookpagina van Blog Chick. Mijn doel was 75+ likes maar ik zit op het moment van schrijven op 66 likes, dit blijkt iets moeilijker dan gedacht. Al heb ik ook niet echt de pagina gepromoot. Toch ben ik dik tevreden!

(gehaald)

Woehoeeee maar ook heel veel groen op het lijstje! De artikelen plaatsen was geen probleem, en de paginaweergaven zijn echt enorm. De volgers op Instagram zijn, ondanks dat ik niet iedere dag plaats, goed gegroeid. Het doel was 200 volgers en dat heb ik halverwege de maand al bereikt. Vanaf dat moment ben ik ook iets minder actief geweest (sorryyyy) haha. Bloglovin’ is me ook enorm meegevallen. Het doel was 100+ en op dit moment zit ik op 119 volgers! Wooaahhh. In een maand tijd 72 nieuwe volgers erbij, dat maakt me blij!

En dan nu het doel qua geld… dat is ook gelukt! Aan het begin van de maand werd ik door Iris van IrisPraat.nl benaderd met de vraag of ik een logo voor haar blog kon maken. Symbolisch heb ik hier €50 euro (exclusief BTW) voor gevraagd, aangezien dat mijn doel was voor september. Ik vond het een erg fijne samenwerking, en na enkele opties bekeken te hebben zijn we beide erg blij met het eindresultaat! Misschien niet meteen waar je aan denkt als ik het heb over geld verdienen met bloggen, maar zelf dingen aanbieden is wat mij betreft de beste manier om geld te verdienen met je blog.

Doelen voor oktober

Ik zal het nu maar kort proberen te houden, want dit artikel wordt een beetje te lang haha.

 • Iedere dag een nieuw artikel online
 • Vaker artikelen delen op Facebook
 • Bezoekers: nu 1659, doel 2500+ (uniek)
 • Sessies: nu 3838, doel 5000+
 • Paginaweergaven: nu 7699, doel 8500+
 • Facebook: nu 66 likes, doel 100+
 • Instagram: nu 217 volgers, doel 300+
 • Bloglovin’: nu 119 volgers, doel 160+
 • Twitter: nu 77 volgers, doel 100+
 • Geld: geen doelen!

Ik denk dat deze doelen wat realistischer zijn dan vorige keer, en volgens mij spreekt het allemaal wel voor zich. Zoals je kunt zien heb ik deze maand voor Blog Chick geen doelen qua geld, en dat heeft alles te maken met het nieuwe bedrijfje dat ik aan het opzetten ben. 🙂 Daar gaat de komende maand heel veel tijd en aandacht in zitten, waardoor ik wat minder tijd overhoud voor projecten voor Blog Chick. Na deze maand kijk ik weer verder.

Dat was het weer! Hopelijk vond je het interessant om even in mijn statistieken te snuffelen. Ik ben nu wel heel erg benieuwd hoe jouw maand is verlopen. Heb jij je doelen kunnen halen? Of heb je net zoals ik bij sommige doelen iets te hoog ingezet?

Benieuwd naar de statistieken van vorige maand? Check Blogstatistieken #1 – augustus 2016.

bron afbeelding

28 gedachten over “Blogstatistieken #2 – september 2016”

  1. Voor mij wel! Maar ik heb wat die Facebookgroepen voor bloggers betreft wel geluk, want die groepen zitten vol met bloggers. En dat is natuurlijk mijn doelgroep. 🙂

 1. You go girl! Ben echt zo supertrots op jou en weet zeker dat je nog veel mooiere resultaten binnen gaat halen. Volgens mij volg ik je nog niet op Bloglovin dus ga ik gelijk even doen. You rock!

 2. Wat een ontzettend leuk en fijn artikel! ontzettend inspirerend 🙂
  Je maakt me wel nieuwsgierig, heb je een plan om dit te bereiken? Daar ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar 🙂

  1. Goede vraag! Ik maak eigenlijk niet echt een concreet plan. De bezoekers komen als het goed is vanzelf, mits ik iedere dag blij updaten. Althans, dat is de bedoeling haha. En op Instagram probeer ik wel een beetje actief te zijn en daarmee nieuwe volgers te krijgen.. Maar je vraag brengt me wel op een idee voor een nieuw artikel! Ik ga even kijken of ik dit wat beter kan uitleggen haha.

 3. Wat een onwijs goede maand! En superleuk ook dat je je statistieken en doelen deelt. Ik denk daar nooit zo over na, maar misschien wel eens leuk om te doen 🙂 Leuke artikelen verder ook, keep up the good work!

  1. Dankje! Zeker heel leuk om eens te doen, het kan je namelijk echt verder helpen. Al moet je wel altijd realistisch blijven en het leuk houden voor jezelf. Thanks! 😀

 4. Ik vind het zo tof dat je zo open en eerlijk bent over de statistieken! Ik vraag me alleen af of je hierdoor niet de lat erg hoog legt voor jezelf? Of, heb je die drive nodig om juist groter te worden en te groeien?

 5. Wat leuk dat je dit deelt! Als beginnend blogger heb ik geen idee wat realistische doelen zijn, dus dit soort blogs werken erg inspirerend. Mijn enige doel tot nu toe is het bloggen me lekker eigen te maken en een soort ritme op te pakken dat vol te houden valt. Dat gaat eigenlijk prima dus wellicht is het nu tijd om wat concretere plannen te maken en me te gaan richten op bezoekersaantallen.

 6. Mooie doelen! Mijn bezoekersaantallen gaan juist iets achteruit door minder artikelen, maar ik kan even niet anders door verschillende jobs helaas 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *