Blogstatistieken #1 – augustus 2016
Blogstatistieken #1 – augustus 2016

Op Blog Chick geef ik allerlei tips, onder andere hoe je meer bezoekers kunt krijgen op je blog. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe zit het eigenlijk met mijn eigen bezoekersaantallen? Vanaf nu wil ik iedere maand mijn blogstatistieken delen en toelichten zodat je met me mee kunt kijken. 

Even een stukje geschiedenis

Ik heb deze website nu iets langer dan een jaar, maar nooit echt iets mee gedaan. Voorheen plaatste ik de artikelen op mijn persoonlijke website anoukbroer.nl, maar ik heb eind juli besloten alles te verhuizen naar blogchick.nl. Toen ben ik ook wat actiever gaan bloggen en heb ik besloten hier werk van te maken (letterlijk en figuurlijk). Dus als je pas net van mijn blog hebt gehoord weet je hoe het komt haha.

Waarom nu wel? Tsja, eerlijk gezegd snap ik niet waarom ik hier niet veel eerder mee ben begonnen haha. Bloggen doe ik al sinds 2005/2006 en ik vind het geweldig om te doen. Ik heb super veel inspiratie en ik vind het fantastisch om over bloggen te schrijven. Bovendien geeft het me heel veel voldoening als ik andere (bloggers) ermee kan helpen. En ik ga er niet omheen draaien: het lijkt me uiteindelijk geweldig als Blog Chick (een deel van) mijn werk wordt. Als ik dat voor elkaar wil krijgen moet ik er natuurlijk hard voor werken. 🙂

Op naar de blogstatistieken!

NOTE: de statistieken zijn verzameld op 31 augustus om 22:00

In augustus heb ik 25 artikelen geplaatst. Not bad! Op 19 augustus heb ik besloten dat ik iedere dag om 06:00 een nieuw artikel online wil hebben, en dat is ook gelukt. Makkelijk zelfs! 19 augustus is tevens het moment geweest waarop ik wat actiever aan de slag ben gegaan met social media en vanaf 28 augustus ben ik mijn artikelen actief gaan delen op Facebook. Je kunt ook duidelijk zien dat vanaf die dag de bezoekersaantallen gegroeid zijn!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

blogstatistieken augustus 2016
Screenshot uit Google Analytics – 1 t/m 31 augustus (22:00).

Eerlijk? Ik vind het absoluut niet slecht! Zeker niet aangezien ik pas de laatste paar dagen ben gaan promoten. Ook leuk om te zien dat er zo veel paginaweergaven zijn en het bouncepercentage is ook dik in orde! Maar wat misschien nog veel belangrijker is dan de bezoekersaantallen; is de betrokkenheid van de bezoekers. Ook daar heb ik niks over te klagen. In augustus heb ik +/- 70 reacties van jullie mogen ontvangen en daar ben ik echt héél blij mee.

De 5 meest gelezen artikelen

 1. Tip voor de achtergrond van je foto’s
 2. 3 redenen waarom je blog weinig bezoekers heeft
 3. Woehoe de webshop is online! Download de gratis blogplanner
 4. Als blogger heb je GEEN concurrentie
 5. 15 artikel ideeën + titel suggesties

Leuk om te zien! Logisch natuurlijk dat de eerste drie artikelen bovenaan staan, want die heb ik gedeeld in Facebookgroepen. Ik vind het vooral gaaf dat nummer 1 zo populair is, want dat is echt zo’n artikeltje waar ik het niet van had verwacht haha. Nummer 4 en 5 vind ik best verrassend! Hieruit concludeer ik dat concurrentie onder bloggers toch nog wel een gevoelig puntje is, en dat ideeën voor artikelen altijd welkom zijn. Met dat laatste ga ik ook zeker nog meer doen!

De belangrijkste kanalen

 1. Social media (64,1%)
 2. Referral (19,4%)
 3. Direct (14,3%)
 4. Organic search (2,2%)

Hier zie ik niks geks. De meeste bezoekers zijn komen via social media op Blog Chick, voornamelijk via Facebook. Logisch! Verder ben ik deze maand al een paar keer door andere bloggers genoemd op hun blog, wat ik echt SUPER tof vind. De bezoekers die doorklikken en vervolgens op Blog Chick terecht komen vallen onder referral. De bezoekers die via Bloglovin’ komen vallen trouwens ook onder referral.

Op nummer drie staan de mensen die zelf blogchick.nl intypen in hun browser (awesome!) en op nummer 4 staan de bezoekers die via zoekmachines komen. Met andere woorden: Google. Dit verbaast me eerlijk gezegd enorm! Ik had niet verwacht dat ik NU al bezoekers via Google zou krijgen (al is het maar 2% haha) en ook nog eens met redelijk goede zoekopdrachten:

 1. Pakkende titel
 2. Geld verdienen met bloggen
 3. Pakkende titel voorbeelden

Hopelijk zijn de mensen die zoeken naar een pakkende titel op zoek naar een pakkende artikel voor hun blogpost en niet voor hun boek haha. Met nummer twee ben ik overigens heel erg blij! Ik wil daar sowieso nog een hoop over schrijven, dus als ik daar nu al op te vinden ben komt dat heel goed uit.

Doelen voor september

Je komt nergens zonder doelen te stellen en a dream without a deadline is just a wish. Daarom wil ik ook graag met jullie mijn doelen delen. Het lijkt het me dan ook heel interessant om iedere maand te kijken of het gelukt is om de doelen te behalen. 🙂

1. Frequentie en social media

Ik wil sowieso iedere dag een nieuw artikel online zetten. Dat wordt in september wel iets lastiger, omdat ik dan weer veel moet werken én mijn colleges weer beginnen. Gelukkig weet ik 100% zeker dat ik dit doel ga halen. Verder wil ik ook iedere dag iets plaatsen op Instagram, op mijn Facebookpagina en in Facebookgroepen voor bloggers. Ook wil ik wat actiever aan de slag met Twitter.

Nu we dan toch bezig is het misschien ook wel leuk om doelen te stellen voor het aantal volgers.

Instagram: nu 71 volgers, doel voor september is 200+.
Facebook: nu 28 likes, doel voor september is 75+.
Bloglovin’: nu 47, doel voor september 100+.
Twitter: geen doel.

2. Bezoekersaantallen

In augustus had ik 670 bezoekers en 2.112 paginaweergaven. Die wil ik minimaal verdubbelen in september! Ik stel als doel 2.500+ bezoekers en 4.500+ paginaweergaven. Best veel, maar ik denk dat het wel moet lukken. Stel dat het me zou lukken om iedere maand de bezoekersaantallen minimaal te verdubbelen, dan zou ik in december ongeveer rond de 10.000 unieke bezoekers hebben per maand. Klinkt best prima toch?! 😀 Buiten bezoekers en paginaweergaven heb ik qua statistieken niet echt doelen voor september.

3. Moneeeyyyysss

Let’s talk about money! Waarom ook niet? Ik weet dat heel veel (beginnende) bloggers geld willen verdienen met hun blog, maar ze denken vaak dat het niet kan. Hopelijk kan ik het tegendeel bewijzen! Ik wil in september €50 verdienen aan Blog Chick. Het maakt me niet uit hoe, als het maar €50 is (of meer). 🙂

Vaak doen bloggers die verdienen aan hun blog geheimzinnig over de bedragen. Ik snap het wel als mensen niet precies vertellen wat ze verdienen, maar bij bloggers weet je vaak helemaal niks. Guess what? Mij maakt het helemaal niks uit als mensen weten wat ik verdien aan mijn blog. Het lijkt me juist interessant om alles met jullie te delen!

Zodra ik begin te verdienen wil ik ook iedere maand delen wat ik verdien en wat de kosten zijn geweest. Hopelijk ter inspiratie voor jullie (als het lukt natuurlijk) en vermaak. Want zeg nou zelf, het is toch rete interessant om te weten wat iemand verdient? 😉

Dusss dat waren mijn blogstatistieken wel zo’n beetje! Hopelijk inspireer ik je zo een beetje om ook doelen te stellen en hard te werken voor je blog. Want als je niet hard werkt kom je nergens. 🙂 Ik zou het leuk vinden als je hieronder bij de reacties een doel voor jouw blog deelt!

Vind je dit interessant? Pin het op Pinterest voor later!

bron afbeelding

 blogstatistieken augustus 2016

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

31 gedachten over “Blogstatistieken #1 – augustus 2016”

 1. Wauw heb je blog net pas ontdekt en vind je blog zo handig en inspirerend! Mijn doel is om het bloggen weer op te pakken door frequent (3x per week) te posten. Ik vind het delen van mijn blog op social media nog steeds erg lastig, misschien dat ik dat ook als doel ga stellen!

  1. Dankjewel! Mooi doel heb je gesteld! Ik vond het eerst ook lastig om mijn blog op social media te delen. Ik heb er zelfs een artikeltje over geschreven haha (heet ‘Moeite met zelfpromotie’). Je moet je er echt even overheen zetten en realiseren dat er is niks om je voor te schamen of wat dan ook. Zou mooi zijn om daar verandering in te brengen, succes! 😀

 2. Leuk dat je hier zo transparant over bent! Hopelijk lukt het om volgende maand die 50 euro te verdienen 😉
  Mijn doel is om het bloggen opnieuw op te pakken… Mijn blog ligt al een paar maanden stil omdat het gewoon té druk is met werk + sociaal leven, maar ik mis het bloggen zo erg! Er staan een paar artikels klaar die half af zijn, hopelijk lukt het me om die in september online te gooien 🙂

 3. Je hebt echt een leuke blog en je artikelen zijn interessant en nuttig, deze ook weer. Heel leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen, stiekem is elke blogger nieuwsgierig naar bezoekersaantallen en inkomsten, including me haha! Heb net mijn statistieken er even 'bij gepakt' en zie dat ik al vooruitgang boek ten opzichte van vorige maand, altijd fijn en een extra motivatie om door te gaan :). Ook heb ik 3 doelen gesteld voor deze nieuwe maand, zag het in dit artikel staan en dacht, dat ga ik ook doen!

  1. Bedankt voor je reactie! Haha ja toch? Ik vind het in ieder geval ook altijd heel interessant. Goed dat je ook doelen hebt gesteld, dat zorgt er echt voor dat je verder komt. 🙂

 4. Oh, wow, ik wist niet dat het zo loonde om in Facebookgroepen te gaan delen! Ikzelf klik nooooit op zulke titels, maar wie weet moet ik het wel eens gaan proberen 🙂 Leuk om te lezen, dit artikel! Liefs 🙂

  1. Ja echt wel! Ik kan het echt iedereen aanraden. In sommige groepen zitten duizenden mensen, en als alleen al 1% je artikel opent heb je toch weer tientallen bezoekers erbij. En ik kan je verklappen dat het vaak meer is dan 1% haha. 🙂

 5. HAH, not bad zegt ze dan! Pretty damn awesome vind ik! Heel interessant dat je hier zo open over blogt. Ik vind het bounce percentage wel vrij hoog. Ik dacht dat het idealiter rond de 60% moest zitten.
  Mijn blog bestaat nog maar kort, zo'n 2 maanden in deze vorm tenminste, maar t.z.t. zal ik hier ook eens over bloggen.

  1. Hahaha thanks!! Hmm goede opmerking! Het ligt ook een beetje aan de soort website natuurlijk, maar zelf vind ik dit niet echt verkeerd. Al zou het natuurlijk altijd beter kunnen. 😀 Leuk, ben benieuwd naar jouw artikel!

 6. Wat heb je een heerlijke schrijfstijl! Ga vooral zo door dan komt het met je doelen wel goed. Mijn doel voor mijn blog is 4 a 5 keer per week posten. En die bezoekersaantallen omhoog krikken. Dus ik ga ff verder lezen op jouw blog ????

 7. Wat leuk om te zien! Ik heb mijn statistieken ernaast gelegd en het komt best overheen! Super fijn want dan weet je toch stiekem dat het goed zit. Ik heb ook een paar blogdoelen waar ik echt aan wil werken. Ik ben benieuwd hoe je blog zich ontwikkelt.

  1. Volgens mij ben jij ook gewoon heel lekker bezig Claire! Ik vind sowieso je de focus van je blog heel interessant. 🙂 Ben benieuwd hoe het met je doelen gaat!

 8. Wat leuk om te zien! Ik dacht altijd dat het bij mij wat rustiger was, omdat ik niet wist wat een andere blogger aan lezers had. Leuk om te zien dat het toch best overeenkomt! Keep up the good job en succes met je doelen voor deze maand!

  1. Dan is vergelijkingsmateriaal toch wel heel interessant en handig hè? Daarom ben ik zelf ook altijd erg nieuwsgierig naar de bezoekersaantallen van andere bloggers haha. Dankjewel! 😀

  1. Dankjewel! Ik vind het erg belangrijk om transparant te zijn, vooral omdat ik allemaal tips geef haha. Zou stom zijn als je dan vervolgens niet eens weet hoe ik het zelf eigenlijk doe. 🙂

 9. Heel leuk artikel!
  Ik heb niet echt een concreet doel met mijn blog. Ik wil wel proberen om de drie dage ongeveer een nieuwe blogpost te schrijven. Dat lukt de laatste maanden toch vrij goed!

  1. Thanks! Ik denk dat je wel een doel hebt, maar het misschien nog niet helemaal zelf realiseert. Anders zou je niet om de drie dagen willen bloggen toch? 🙂 Goed dat het lukt!

 10. Complimenten voor je openheid, eerlijkheid en transparantie! Vaak zijn bezoekersaantallen en het verdienen aan je blog twee onderwerpen waar niet of nauwelijks over gesproken wordt. Mijn doelen voor de komende maand? Meer volgers op Instagram en Facebook verwelkomen, meer interactie op mijn blog krijgen en drie blogs per week publiceren. Dat laatste lukte me de afgelopen weken al erg goed.

  1. Thanks Marcel! Klopt, en dat vind ik persoonlijk heel erg jammer. Vandaar dat ik het maar zelf doe haha! Succes met je doelen, fijn dat je al goed op weg bent! 😀

 11. Heel fijn dat je zo open bent over je statistieken. Vaak heb ik geen idee wat collega-bloggers als bezoekers en dergelijke hebben. Iedereen doet er zo mysterieus over. Ik ben heel benieuwd om te zien hoe jouw blog evolueert en ik ben alvast een fan!
  Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *