Bloggers be like tag!
Bloggers be like tag!

Over het algemeen deel ik eigenlijk niet zo veel persoonlijke dingen over me zelf. Dat is deels bewust (hallo privacy), en deels omdat het gewoon niet in me opkomt. Toch wil ik wel meer over mezelf met jullie delen. Ik vind het zelf namelijk erg leuk om bloggers en vloggers die ik volg beter te leren kennen, en ik kan me voorstellen dat sommige van jullie misschien hetzelfde hebben. Tijd voor een leuke persoonlijke tag! Ik kwam de bloggers be like tag tegen op Hare Maristeit, en vond hem wel toepasselijk. 🙂 Let’s go!

1. Hoe lang blog je al?

Behoorlijk lang! Rond 2003 ben ik begonnen met het maken van simpele websites, en datzelfde jaar kochten mijn ouders een domeinnaam en hosting voor me. Ik had toen al mijn eigen plekje op het internet waar ik lekker kon pielen. Ik was toen nog erg jong toen (9 jaar), en ik deelde wel af en toe verhaaltjes, maar echt bloggen kon je het niet noemen. Ongeveer rond 2005 begon ik voor het eerst Amerikaanse blogjes te volgen, en was ik gefascineerd. Ik vond het zo gaaf! En sindsdien heb ik verschillende blogs gehad. Veel gefaald, en veel van geleerd.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Lastig! Maar het leukste vind ik dat ik mijn interesse in programmeren, design en schrijven kan combineren. Ik kan lekker mijn ei kwijt in bloggen, en dat vind ik erg fijn. Daarnaast vind ik het ook heerlijk dat je alles helemaal zelf in de hand hebt. Als blogger bepaal je helemaal zelf hoe je blog eruit ziet en waar je over schrijft. Heerlijk die vrijheid. Het stomste aan bloggen? Hmm.. Eigenlijk vind ik niks stom aan het bloggen zelf, maar ik vind het wel stom (zacht uitgedrukt) als mensen lacherig doen over mijn blog en het niet serieus nemen.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik denk dat ik wel goed ben in duidelijk en begrijpelijk schrijven. Als ik schrijf doe ik heel erg mijn best om het zo neer te zetten dat het voor iedereen duidelijk is. Dat is denk ik mijn beste kwaliteit. Wat ik nog wel moet leren is om de tijd te nemen om alles goed na te lezen op taal- en spelfouten. Meestal heb ik daar geen zin meer in, en vertrouw ik erop dat alles wel goed is. Om er later achter te komen dat ik een dikke vette dt-fouten heb gemaakt. Oeeepss..

wordpress voor beginners serie op youtube

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Heel eerlijk? Ik heb geen favorieten! Ik lees gewoon af en toe wat blogjes die ik voorbij zie komen op social media, maar blogs echt volgen doe ik tegenwoordig niet meer. Voor mijn gevoel heb ik heel veel al eens gezien of gelezen, en daardoor kunnen veel blogs mij niet echt langdurig boeien. Maar dat ligt meer aan mezelf dan aan die blogs haha.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

  1. 3 redenen waarom je blog weinig bezoekers heeft
  2. DE manier om een prachtige Instagram feed te krijgen
  3. Geen inspiratie? Hier heb je 70 ideeën voor een artikel!

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Dat bloggen makkelijk is. Bloggen is echt lastiger dan de meeste mensen denken, en het is zó veel meer dan ‘af en toe tekstjes schrijven’. Ik verbaas me er soms ook over hoeveel shit grote bloggers over zich heen krijgen als ze het even wat rustiger aan doen. Dan zijn ze ineens lui en onddankbaar. Pfff.. Mensen onderschatten het bloggen heel erg. En nee, bloggen is niet zwaar, maar bloggen is wel lastig en tijdrovend.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Foto’s maken van m’n eten hahaha. Ik snap eigenlijk niet waarom, want ik deel het vrijwel nooit op social media en al helemaal niet op mijn blog.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles helemaal zelf! Dat vind ik super fijn, want ik ben nooit afhankelijk van anderen.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Zoals ik al zei volg ik eigenlijk geen bloggers, maar lees ik gewoon wat op mijn pad komt. Qua onderwerpen hou ik vooral van design, ondernemen, fotografie en bloggen. Lekker creatief dus!

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Eigenlijk plan ik vrijwel altijd alles in, maar het wil ook weleens voorkomen dat ik zomaar wat plaats. Dit artikel is daar een voorbeeld van haha!

5 vaardigheden die goed van pas komen tijdens het bloggen

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dat je moet bloggen over iets wat je echt interessant vindt, waar je uren over kan praten en iets waar je al jaren mee bezig bent. Als je dat niet doet wordt het bloggen erg lastig, en is de kans groot dat je het niet lang volhoudt.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Oefff lastig. Ik vind het iedere keer weer geweldig als ik mailtjes of berichtjes krijg van bloggers waarin staat dat ze echt iets aan mijn blog hebben. Dat doet me echt heeeel erg goed!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik heb weleens blogjes online gezet waar ik eigenlijk niet tevreden over was, maar die ik wel publiceerde omdat ik per se iets online wilde zetten. Dat doe ik inmiddels niet meer. Als het me niet lukt om te publiceren, of als ik er geen zin in heb, dan doe ik het ook niet.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Zoals je in de intro kon lezen deel ik niet zo heel veel persoonlijke dingen online, maar dat doe ik offline eigenlijk ook niet. Dat zit gewoon niet in me. Ik schaam me overigens nergens voor hoor, en ik vind het geen probleem om persoonlijke dingen te delen. Al zijn er natuurlijk wel dingen die ik heel bewust niet deel. Zoals mijn mening over politieke kwesties bijvoorbeeld, of over bepaalde personen. Daarnaast deel ik ook bijna nooit dingen over familie, vrienden en mijn relatie. Dat vind ik nergens voor nodig. En mocht ik ooit kinderen krijgen dan wil ik die ook voor 99% afschermen. Ik heb overigens helemaal niks tegen mensen die dit allemaal anders doen hoor, maar dit past bij mij.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Het lijkt me ontzettend leuk om eens een keer een workshop te geven over iets dat te maken heeft met bloggen, en een boek schrijven lijkt me ook heel erg tof. Beide heel erg haalbaar denk ik, dus ik denk dat ik het beide ooit wel een keer ga waarmaken. Moet kunnen haha!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! En voel je vrij om de tag over te nemen. 🙂

Afbeeldingen: BigStock

11 gedachten over “Bloggers be like tag!”

  1. Hele leuke tag! Ik snap wel waarom je niet alles over jezelf wil delen, hoor. Een boek zou me heel leuk en interessant lijken!

  2. LindasResources

    Wat leuk om je te leren kennen. Ik kwam via een repost van charlotteslaw op je IG en zit nu al een hele tijd diverse artikelen te lezen! Mooie blog heb je! Ik als blogger ga je zeker volgen voor alle tips en tricks leuk

  3. Misschien, als je dat leuk vindt, 'ns contact opnemen met Caroline de la Fuente Saez van de #SchrijversAcademie!
    Daar verzorgen ze diverse opleidingen, óók bloggen, en soms ook met een 'gastdocent'. Lijkt me nu echt iets voor jou 🙂 En noem gerust mijn naam. Als je contactinfo wilt, laat maar weten 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *