De beste manieren om geld te verdienen met je blog
De beste manieren om geld te verdienen met je blog

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog, maar ze zijn niet allemaal even ideaal. Veel manieren kosten te veel tijd en leveren naar mijn mening gewoon te weinig op. Gelukkig zijn er ook manieren waarmee je wel een prima bedrag in het laatje kunt brengen. Deze deel ik vandaag! 

Als je iets wilt, moet je ervoor werken.

Dus jij wilt geld verdienen met je blog? Cool! Maar houd er rekening mee dat het een tijdje duurt voordat het wat oplevert. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen kost het gewoon tijd. Gelukkig kun je er wel een beetje vaart achter zetten, maar dan moet je er wel voor de volle 100% voor gaan. Want als je iets wilt, moet je er ook voor werken. Als je niet hard genoeg je best doet moet je ook niet piepen dat je te weinig geld verdient met je blog.

Eerst nog even dit..

Ik ben geen fan van banners op blogs. Ten eerst vind ik ze spuuglelijk, en ten tweede levert het je als blogger meestal geen drol op. In het geval van banners moet je jezelf afvragen of dat tientje extra per maand die lelijke banners op je blog waard is. Oké, oké, alle beetjes helpen, dat begrijp ik. En als je het geld hard nodig hebt ben ik de laatste die je tegenhoudt, maar als je die paar euro wel kunt missen zou ik er toch even goed over nadenken.

Plaats advertorials

Als je al wat langer blogt en je al een goed aantal bezoekers per maand hebt, zijn advertorials ideaal. Je spreekt dan met een bedrijf af dat je voor een bepaald bedrag een artikel schrijft over hun product of dienst. Hoe meer bezoekers, hoe meer volgers en hoe meer interactie je hebt met ze, hoe meer geld je voor zo’n advertorial kunt vragen.

Je kunt via verschillende wegen aan advertorials komen. Je kunt wachten tot bedrijven je benaderen, maar dat schiet over het algemeen niet echt op. Wil je er wat meer vaart achter zetten, dan kun je ook zelf bedrijven benaderen. Wees hier alleen wel realistisch in. Neem alleen contact op met een bedrijf als je zeker weet dat jij hun ook wat te bieden hebt. Een leuke samenwerking moet namelijk van twee kanten komen, dus beide partijen moeten er beter van worden. Jij je geld, en het bedrijf (bijvoorbeeld) nieuwe klanten.

Een wat makkelijkere manier is om je als blogger aan te sluiten bij een mediabureau. Voorbeelden hiervan zijn Blogmij en Femmefab. Deze bureaus regelen dan voor jou een samenwerking met een bedrijf. Jij krijgt vervolgens een opdracht en daar krijg je voor betaald. Ideaal dus, want dan hoef je zelf niet meer op zoek te gaan en te onderhandelen met bedrijven. Tevens is de kans dat je een samenwerking krijgt via zo’n bureau gewoon een stuk groter dan wanneer je zelf gaat aanklooien. Houd er wel rekening mee dat het bureau een commissie krijgt over het bedrag dat je verdient, maar zelfs dan kun je nog aardig verdienen aan advertorials.

de-beste-manieren-om-geld-te-verdienen-met-bloggen2

Verkoop zelf iets!

Heb je nog niet zo veel bezoekers, maar wil je al wel wat geld verdienen? Verkoop dan zelf iets! Ga actief aan de slag en creëer een product waar je bezoeker iets aan heeft. Dit hoeft trouwens niet een fysiek product te zijn. Je kunt namelijk ook een ebook maken, printables of jezelf profileren als expert en online advies geven. Dit is naar mijn mening de beste manier om geld te verdienen met je blog, omdat je zo heel dicht bij jezelf kunt blijven. Ennn je kunt hier je bezoekers echt mee helpen.

Hoe ik geld wil verdienen met Blog Chick? Nou.. voornamelijk zo dus! Ik vind het fantastisch om mensen te helpen, maar ik ben geen filantropische instelling die alles gratis en voor niets doet. Die shop hier op Blog Chick is er natuurlijk ook niet voor niets. Hoewel het vol komt te staan met gratis downloads, wil ik ook zeker wat betaalde downloads aanbieden.

Het belangrijkste is alleen dat je er wel zeker van moet zijn dat je je bezoekers iets te bieden hebt. Als je bezoekers uiteindelijk iets van je aanschaffen, en vervolgens vinden dat het zonde van het geld is; ben je verder weg van huis. Hier moet je dan ook wel goed over nadenken en veel tijd in steken.

Conclusie?

Als je snel wilt verdienen met je blog kun je naar mijn mening het best zelf iets aanbieden. Maarja.. wat is snel? Het is sneller dan wachten tot je voor een leuk bedrag advertorials kunt aannemen, maar het kost alsnog veel werk en tijd. En dan is het nog maar de vraag of je het verkocht krijgt.

Er bestaat dan geen quick fix. Natuurlijk kun je als blogger lekker verdienen, maar het komt je niet zomaar aanwaaien. Doe je best en werk hard, want alleen dan gaat het je lukken. En heb jij helemaal niet de ambitie om te verdienen met je blog? Dan is dat natuurlijk ook helemaal prima! Niks moet, alles mag. 😀

Nog even iets over geld..

Ik weet trouwens dat geld een gevoelig onderwerp is, en dat heel veel mensen het moeilijk vinden om ergens geld voor te vragen. Dat vind ik jammer. Waarom wordt er toch zo stom gedaan over geld? Geld speelt nou eenmaal een grote rol in onze samenleving en daar kunnen we weinig aan veranderen. Geld is belangrijk en het is belangrijk dat je aan geld komt. Met een leuk karakter en een lieve glimlach kun je namelijk niet afrekenen bij de supermarkt. Het is dan ook echt niet nodig om je opgelaten te voelen als je ergens geld voor vraagt. Als je iets moois te bieden hebt, dan heb je ook het recht om er iets moois aan terug te verdienen. 🙂

Zou jij geld willen verdienen met je blog? En voor het geval je dat al doet, ben je tevreden met het bedrag dat je verdient? Of kan het wel wat beter?

21 reacties op “De beste manieren om geld te verdienen met je blog”

  1. Dankje! Ja ik verbaas me er soms ook over. Natuurlijk hoef je niet alles tot in de detail te bespreken, maar dat geheimzinnige gedoe snap ik ook niet.

  1. Oeh is ook best lastig! Misschien kun jij advies geven over make-up? Dat je bijvoorbeeld iemand 'analyseert' en dan bedenkt wat het best bij die persoon past en aan de hand daarvan tips geven? 🙂 Om maar even wat te noemen haha.

 1. Goed artikel, heb een tijdje terug eenzelfde soort artikel geschreven maar dan specifiek gericht op beautyproducten. Ik doe zelf helemaal niet zo raar over geld, ik zou zo zeggen wat ik verdien aan mijn website hahaha! Jammer dat mensen daar zo geheimzinnig over doen.

  1. Ik heb gelijk even jouw artikel gelezen! Goed stuk, ook fijn dat je een idee geeft wat iemand kan vragen voor een advertorial. Ik ga je artikel morgen ff delen op social media haha! 🙂

 2. Ik verdien niet letterlijk geld met mijn eigen blog. Ja, heel af en toe voor een advertorial of linkje (en tegenwoordig banners, maar die leveren inderdaad niet zoveel op)… ik krijg echter wel veel gratis producten. Ik haal mijn inkomsten nu (qua bloggen dan) voornamelijk uit het extern bloggen voor anderen! En ik ben met nog iets bezig, maar dat komt later haha

 3. Goeie tips! Ik vind dat geheimzinnige gedoe ook maar niets, geld verdienen hoor er nu eenmaal bij (als is het natuurlijk niet de bedoeling dat je blog een reclamebord voor anderen wordt)..

  1. Ik vind het ook echt een afknapper als een blog helemaal vol staat met advertenties. Natuurlijk is het leuk om geld te verdienen met je blog, maar je hele blog vol proppen met reclame vind ik niet zo'n goed idee.

 4. lijkt me leuk om via mijn blog wat te verdienen, zodat ik de kosten eruit kan halen bijvoorbeeld. Ik maak zelf sieraden en heb aan mijn blog ook een webwinkel gekoppeld. Het gaat nog niet snel maar ik doe er ook niet genoeg aan het meeste verkoop ik eigenlijk via Instagram haha!

  1. Ahhh wat zonde, je hebt hartstikke mooie producten! Als ik jou was zou ik ze wat meer promoten op je blog. Al moet je daar natuurlijk wel tijd voor hebben haha.

  1. Uhmm weet ik eerlijk gezegd niet uit m'n hoofd. Volgens mij heb je wel minimaal 5000 unieke bezoekers per maand nodig, maar het kan zijn dat het inmiddels is veranderd. 🙂

 5. Zelf laat ik wel een advertentie op mijn blog komen om via adsense een klein beetje te verdienen. Uiteindelijk hoop ik per jaar mijn webhosting enzo ermee terug te verdienen, zodat ik geen 'verlies' heb. Zelf ga ik geen advertorials aan, dus dan wil ik het via deze manier doen!

 6. wat een handige tips! ik verdien nog geen geld met mijn blog en dit is ook niet een prioriteit van mij. Ik krijg af en toe gratis producten van bedrijven en daar ben ik al erg blij mee! Op langere termijn zou ik wel graag wat willen verdienen met bloggen, alleen vind ik het nogal moeilijk om geld te vragen en de hoeveelheid natuurlijk.

  1. Hoeveel je moet vragen is ook best lastig te bepalen. Ik denk dat ik hier nog een artikel over ga schrijven! Verder is het toch al super dat je af en toe producten krijgt? Is ook een mooie beloning natuurlijk. 🙂

 7. Vind dit een zeer leuke blog en heb er zeker iets aan gehad, Ik speel al een tijdje met het idee om een fashion/lifestyl blog te beginnen, maar wist nooit echt op welke manieren bloggers geld verdienen, dus bij deze weet ik het waarvoor dank je 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.