Wat te doen als je jaloers bent op een blogger?
Wat te doen als je jaloers bent op een blogger?

Een paar jaar geleden heb ik even een periode gehad waarin ik behoorlijk jaloers kon worden op andere bloggers. Vandaag de dag heb ik daar gelukkig helemaal geen last meer van. In dit artikel vertel ik wat mij heeft geholpen om van jaloezie af te komen. Ben jij stiekem weleens jaloers? Lees dan snel verder.

Eigenlijk ben ik helemaal niet jaloers aangelegd. Is iemand slimmer dan ik? Heeft iemand mooiere spullen dan ik? Meer geld? I don’t care. Maar om de een of andere reden kon vroeger ik wel jaloers worden op andere bloggers.

Misschien herken je het wel. Je bezoekt een blog en ineens wordt je overvallen door jaloezie. Die blogger lijkt het allemaal  voor elkaar te hebben. Veel bezoekers, tientallen reacties onder ieder artikel en ze is ook nog eens verrekte knap. Damn. En dan slaat de twijfel bij jezelf toe. Waarom heb ik dat niet allemaal? Waarom groeit mijn blog niet zo snel als die van haar? Ho! Stop. Jaloezie is helemaal nergens voor nodig. Echt niet. Hieronder staan tips en inzichten die er deels voor hebben gezorgd dat ik niet meer jaloers wordt op bloggers.

1. Niemand is beter dan jij

Wat mij heel erg heeft geholpen is realiseren dat iedereen gelijk is. Niemand is beter dan jij. Ook niet als ze slimmer, grappiger of mooier zijn. En ook niet als ze een mooie(re) blog hebben. We zijn immers allemaal gewoon maar mensen. We bloeden als we vallen en we poepen als we eten.  Ik weet dat het best lastig is om hier echt van overtuigd te raken, maar wellicht helpt het je om iemand voor te stellen zonder spullen, mooie kleren en een geweldige blog. Oh en vergeet niet dat concurrentie onder bloggers niet bestaat.

2. Uit het oog, uit het hart

Maakt een blogger jou jaloers? Bezoek haar blog dan niet meer! Verwijder het uit je browsergeschiedenis en ontvolgt de blogger op alle social media kanalen. Het is immers onnozel om zo’n persoon te blijven volgen als het je ongelukkig maakt. Hoe minder je ermee bezig bent, hoe beter. Tijd om je te focussen op dingen die je wel blij maken! Let maar op, voor je het weet is je jaloezie weg.

3. Wat maakt jou jaloers?

Verder is het goed om eerst even stil te staan bij het feit dat je jaloers bent. Waarom ben je jaloers? Wat zorgt voor dat nare gevoel? Misschien is dat wel omdat die persoon mooie foto’s heeft, of juist omdat ze veel reacties krijgt van bezoekers. Als je doorhebt wat jou jaloers maakt kan dat je verder helpen.

Zijn het de foto’s? Probeer die van jou dan te verbeteren. Oefen met de instellingen van je camera en ga op zoek naar tutorials. Zijn het de bezoekers? Ga dan op zoek naar tips hoe je meer bezoekers op je blog kunt krijgen. Stop met zwelgen in zelfmedelijden en go make it happen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar als je iets wilt dan moet je ervoor werken. Grote kans dat de blogger waar je jaloers op bent dat ook heeft gedaan. Je wordt immers niet geboren als succesvolle blogger. En heel belangrijk: heb geduld.

Hopelijk heb je hier wat aan! Ik weet dat het heel erg lastig kan zijn om hier overheen te komen, maar ik weet zeker dat het jou ook kan lukken.

18 gedachten over “Wat te doen als je jaloers bent op een blogger?”

 1. Ik herken dit wel een beetje. Vooral toen ik begon met bloggen. Ik wilde ook zulke mooie foto's en al die bezoekers en aanbiedingen, maar nu denk ik: als ik maar plezier heb ik het bloggen, komt de rest vanzelf wel.

 2. Ik herken mezelf hier in. Ik was tot een aantal weken geleden heel jaloers op een blogger, omdat ik dacht dat zij alles voor elkaar had.. Ik heb m'n jaloezie aan de kant gezet en hard aan mijn blog gewerkt. Geeft zoveel rust! Heel fijn artikel!

 3. Ik vraag me geregeld af waarom ik zo achterblijf qua bezoekers enzo en droom er zelf van om full time te kunnen bloggen/freelancen. Maar het is niet dat ik nou echt jaloers ben, gelukkig maar 🙂

  1. Goed dat je niet jaloers bent! Wel jammer dat je het gevoel hebt dat je achterblijft. Ik hoop echt voor je dat het je ooit lukt om geld te verdienen met je blog!

 4. Wat een goeie tips! Ik ben net begonnen met bloggen en af en toe denk ik bij het zien van andere blogs dat wil ik ook, maar kan ik niet. En dat klopt niet, misschien kan ik het wel! ik ben net begonnen en kan alleen maar beter worden 🙂 en wie weet haal ik die top ooit wel 😉

  1. Welneee, vrijwel alles wat een ander kan kun jij ook! Niemand wordt als succesvolle blogger geboren, vaak is het een kwestie van oefenen en geduld hebben. Ook jij kan dat! 😀

 5. Ik herken mezelf hier wel in. Ik ben niet gauw jaloers in het gewone leven, maar als het op bloggen aankomt ben ik vooral onzeker. Als ik dan naar andere blogs kijk, dan vraag 'k mij steeds af waarom zij het wel kunnen en ik niet. Toch probeer ik van dat idee af te stappen en mijn ding te doen, maar dat lukt niet altijd even goed. Hopelijk helpen je tips mij nu wel 🙂

  1. Onzekerheid speelde bij mij ook een hele grote rol. Ik wilde het zo graag goed doen, en werd dan jaloers op de mensen die het wel lukte. Nu weet ik gelukkig wel beter! Ik denk dat het al een hele goede stap is dat je jezelf probeert te verbeteren door tips e.d. te lezen. 🙂

 6. marleen@burgertrutjes

  Mooi artikel weer. Ik ben niet echt jaloers aangelegd dus ik heb er gelukkig geen last van. Wel vraag ik me soms af waarom de ene blog veel bezoekers heeft en de andere niet terwijl ik die artikelen enzo dan veel leuker vind, maar dat is natuurlijk ook heel persoonlijk.

 7. Hier heb ik gelukkig geen last van, doe alles altijd lekker op mijn eigen manier. Ik heb soms wel dat ik denk van.. "wauw, ze is knap, slim, heeft een eigen onderneming, wat doet ze het toch goed" Maar dat is meer een motivatie van wat ik ook zou willen en geen jaloersie.

  1. Tegen iemand opkijken, of iemand als een voorbeeld zien is trouwens wel een hele mooie drijfveer. Ik weet ook bijna zeker dat iedereen die succesvol is wel iemand heeft waar hij tegenop kijkt. Het kan ervoor zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen en het onderste uit de kan haalt. Wel heel fijn dat je geen last hebt van jaloezie!

 8. Sjoukje - meergeldminderstress.nl

  In mijn blog schreef ik het ook al: "don't compare your own start to someone else's middle" (geleend van Ruth Soukup). Het is best makkelijk om jaloers te worden, maar tegelijkertijd kun je elkaar ook juist versterken denk ik. Elke keer als er iemand begint in jouw niche, kun je samen meer lezers krijgen, door naar elkaar te verwijzen. En uiteindelijk is iedereen uniek op zijn eigen kleine postzegeltje.

  1. Ik had het gelezen ja! Ik vind dat echt een prachtige quote. We vergelijken veel te snel, maar dat is vaak heel onrealistisch en onnodig. Ha elkaar benoemen is nog wel een dingetje onder bloggers haha. Ik ben het volkomen met je eens, maar er zijn ook veel mensen die bang zijn dat bezoekers dan weggaan naar een ander. Knap dat jij daar anders over denkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *