Wat te doen als je bezoekersaantallen niet groeien?
Wat te doen als je bezoekersaantallen niet groeien?

Je blogt al een tijdje, maar je bezoekersaantallen willen maar niet groeien. En hoewel je hartstikke blij bent dat je überhaupt bezoekers hebt, zou je er toch meer uit willen halen. Je hebt alleen geen idee hoe! Herkenbaar? Lees dan snel verder.

Waarom wil je meer bezoekers?

Ik denk dat het goed is om jezelf eerst af te vragen waarom je meer bezoekers wilt. Is het een ego-kwestie? Of wil je meer bezoekers zodat je geld kunt verdienen met je blog? Of ben je eigenlijk gewoon nooit tevreden? Ga er eens goed voor zitten, en noteer waarom je meer bezoekers wilt. En schrijf op met hoeveel bezoekers je wel tevreden bent. Door dit aantal duidelijk als doel te definiëren kun je gerichter aan de slag, en is het makkelijker om het daadwerkelijk te bereiken.

Doe iets wat je nog niet eerder hebt gedaan

Als hetgeen dat je tot nu toe altijd hebt gedaan, je niet heeft gebracht waar je wilt zijn, dan moet je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. Met andere woorden: probeer eens iets nieuws! Schrijf over andere onderwerpen, probeer een keer te vloggen in plaats van te bloggen of verander je lay-out. Probeer verschillende dingen, en kijk of het invloed heeft op je bezoekersaantallen. Het zal je verbazen wat je hiermee kunt bereiken. Blijf alleen wel dichtbij jezelf. Doe alleen andere dingen als je er echt 100% achter staat, anders gaat de lol er snel vanaf.

Bekijk je statistieken

Je bent niet tevreden met je bezoekersaantallen, dus dat betekent dat je de statistieken van je blog in de gaten houdt. 🙂 Kijk ook eens in je statistieken welke artikelen het best worden gelezen. In Google Analytics kan dat door op ‘Gedrag’ te klikken, en vervolgens op ‘Overzicht’. Daar vind je een overzicht met de pagina’s die het meest bezocht zijn, en daaruit kun je afleiden welke artikelen populair zijn. Door meer van dat soort artikelen te schrijven, kun je er wellicht voor zorgen dat je bezoekersaantallen gaan groeien.

Vraag je bezoekers om raad

Vraag je huidige bezoekers eens waarom ze je volgen, en hoe zij vinden dat jij je blog leuker kan maken. Dat is misschien spannend, maar wel ontzettend waardevol.

Vragen die je zou kunnen stellen:

 • Hoe heb je mijn blog gevonden?
 • Wat was je eerste indruk van mijn blog?
 • Met welk doel bezoek je mijn blog?
 • Waarom blijf je mijn blog volgen?
 • Welke artikelen vind jij het leukst?
 • Welke artikelen vind jij het minst leuk?
 • Welke tips heb jij voor mij?
 • Hoe zou ik mijn blog kunnen verbeteren?

Kijk welke tips je hieruit kunt halen, en gebruik ze om je blog te verbeteren.

Ga op zoek naar blogtips

Voor blogtips ben je hier natuurlijk aan het juiste adres. Blog Chick staat vol met tips, maar ik denk wel dat je selectief moet zijn in het opvolgen van de tips. Als ik een keer 10 tips deel, dan hoef je ze echt niet alle 10 op te volgen. Kies gewoon de tips waarbij jij een goed gevoel hebt. En zorg dat je meerdere blogs over bloggen leest, zodat je tips krijgt uit verschillende hoeken.

Deze artikelen kunnen je helpen als je meer bezoekers wilt:

Hopelijk heb je hier wat aan! Ben jij tevreden met je bezoekersaantallen? Of mag dat wel meer worden van jou?

Afbeelding: BigStock

 

 

12 gedachten over “Wat te doen als je bezoekersaantallen niet groeien?”

 1. Ik zou ook op zoek gaan naar de reden waarom je blog niet meer groeit. Soms heeft google of Facebook een algoritme aangepast en heeft iedereen er last van. Ook zijn er bepaalde periodes zoals nu en straks in de zomer dat het een stuk rustiger is op je blog. Zonde als je dan van alles probeert zondrr succes terwijl er hele andere factoren zijn die een rol spelen. Groeit daarna vanzelf wel weer.

 2. Eigenlijk vind ik dat ik me hier niet zo mee bezig moet houden, maar ik doe het toch. Vaak merk ik ook dat mijn blog groeit door dingen die ik niet zelf in de hand heb. En dus ook daalt… Met feestdagen en vakanties schiet het omlaag. En als iemand ineens een bericht van mij op Facebook deelt gaat het veel harder omhoog dan wanneer ik dat zelf doe.
  Gelukkig werken veel dingen die ik zelf doe ook. Maar het blijft ingewikkeld!

 3. Handig artikel! Ook ik vraag me weleens af waarom ik na 2,5 jaar nog niet heel veel bezoekers heb. Ik ben blij met elke reactie, dat is voor mij heel waardevol! Ik ga zeker met deze tips aan de slag.

 4. Handig! Mijn blog groeit eigenlijk al een tijdje niet meer, maar mijn YouTube kanaal en Instagram bijvoorbeeld wel. Ik blog voornamelijk voor mijn plezier, dus ik houd het wel bij, maar ik blijf gewoon mijn ding doen 🙂 Overigens ben ik wel bezig om bepaalde dingen (meer) te doen, dus misschien helpt het… haha

 5. Thanks voor de tips! Ik heb een beetje last van het probleem dat het niet groeit. Als ik dan een tijdje niet actief ben geweest dan verlies ik de bezoekers snel.
  Liefs,
  Elles

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *