7 soorten artikelen die je bezoekers kunnen waarderen
7 soorten artikelen die je bezoekers kunnen waarderen

Vrijwel alle blogartikelen kun je onderverdelen in verschillende soorten. In dit artikel deel ik er 7 waarvan ik weet dat je bezoekers het kunnen waarderen. Enorm handig als je even geen inspiratie hebt!

1. Inspiratie

Wie is er nou niet dol op inspirerende artikelen? Ik vind het niet alleen fijn om te lezen, maar ook om zulke artikelen te schrijven. Vertel bijvoorbeeld over een situatie die iemand kan inspireren om wat te ondernemen, of deel ideeën die anderen kunnen toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een artikel als deze, of mijn artikel met 70 ideeën voor een artikel. Dit soort artikelen doen het erg goed op mijn blog, en ik weet zeker dat jouw bezoekers het ook kunnen waarderen!

2. Informatief

In een informatief artikel geef je puur en alleen informatie. Je kunt bijvoorbeeld vertellen hoe iets is ontstaan, je kunt achtergrond informatie geven of je legt uit wat iets is. Dit soort artikelen vormen de basis van mijn blog. Ik vind het erg leuk om ze te schrijven, en het aller mooiste is dat je je bezoekers iets kan leren en ze kan helpen. Dat geeft echt een onwijs goed gevoel!

3. Instructie

In dit soort artikelen geef je je bezoekers uitleg hoe ze iets kunnen doen, en geef je ze aanzet tot handelen. Het zou mooi zijn als je je bezoekers uitleg kunt geven over iets waar jij heel goed in bent. Instructie artikelen zijn (indien goed geschreven) erg nuttig voor je bezoekers, en worden zeer gewaardeerd.

4. Vergelijking

In welke oogschaduw is het pigment beter? Welke telefoon is beter als je van fotograferen houdt? Als je antwoord op dit soort vragen kunt geven dan kun je daar je bezoekers erg blij mee maken. Daarnaast scoren ze vaak erg goed in Google. Voordat mensen een product of dienst aanschaffen gaan ze namelijk vaak eerst googelen naar ervaringen, om er zeker van te zijn dat ze het juiste kopen. Zo’n artikel met een vergelijking is dan enorm interessant. Reken maar dat je hierdoor meer bezoekers krijgt!

5. Interview

Heb je iemand ontmoet die jou inspireert? En deelt deze persoon waardevolle informatie? Misschien kun je die persoon dan interviewen. De kans is namelijk groot dat ook jouw bezoekers het kunnen waarderen. Zelf vind ik het ook altijd erg interessant om over andere personen te lezen. Zo vind ik bijvoorbeeld de interviews op Zakenmeisje altijd erg inspirerend. Zelf heb ik er nog geen ervaring met interviews op Blog Chick, maar het lijkt me wel tof om hiermee aan de slag te gaan.

6. Recensie

Ben je enthousiast over een product of dienst? Of juist helemaal niet? Schrijf er dan een recensie over op je blog! Ook hiermee kun je andere helpen als ze iets willen aanschaffen. Als het een positieve review is zou je het artikel ook nog kunnen voorzien van affiliate links, zodat je er ook nog wat aan kunt verdienen. Win-win!

7. Behind the scenes

Behind the scenes artikelen zijn misschien wel mijn favoriete artikelen. Ik vind het bijvoorbeeld rete interessant en inspirerend om te zien hoe het er bij andere blogs achter de schermen aan toe gaat. Laat je bezoekers bijvoorbeeld zien hoe jij jouw bedrijf runt, of hoe jij ervoor zorgt dat je iedere keer weer nieuwe artikelen online hebt staan. Succes gegarandeerd!

Welk soort artikelen lees jij het liefst? En welk soort artikelen komen het meest voor op jouw blog? Ik ben benieuwd! 

Afbeelding: BigStock

7 gedachten over “7 soorten artikelen die je bezoekers kunnen waarderen”

  1. Leuk artikel! Het geeft me meteen weer inspiratie voor mijn eigen blog 🙂 Zelf heb ik ook een zwak voor behind the scenes-artikelen, maar mijn meeste artikelen zijn tips op basis van mijn eigen ervaringen.

  2. De interviews op mijn blog deden het inderdaad ook enorm goed. Leuk om te zien is dat. Ik heb eigenlijk geen voorkeur voor een bepaald soort artikel. Is dat gek, haha?

  3. Ik denk dat persoonlijke artikelen nog missen in dit rijtje, al heeft dat ook veel met smaak te maken. Ik merk bij mijn eigen content dat echt persoonlijke stukken vaak veel reacties krijgen, gewoon omdat ik daarin heel open en eerlijk ben over hoe het met me gaat en hoe mijn leven eruitziet. En inspiratie inderdaad! Artikelen waardoor mensen aan het denken kunnen worden gezet en waar ze misschien echt iets mee kunnen vind ik zelf ook het fijnste om te schrijven.

  4. Ik merk dat inspiraties blogs het heel goed doen idd op mijn site. Maar de echte persoonlijke artikelen (oké met best wat drama erin) doen het ook heel erg goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *