7 manieren om geld te verdienen met bloggen
7 manieren om geld te verdienen met bloggen

Vaak wordt er gezegd dat je een blog niet moet beginnen om het geld. Een onzinnig advies als je het mij vraagt. Bloggen is juist een geweldige manier om geld te verdienen! Je moet het alleen juist aanpakken.

Blog omdat je het leuk vindt

Er is één voorwaarde: je moet bloggen leuk vinden. Als je een blog start om geld te verdienen, maar je hebt een hekel aan schrijven of aan het onderwerp van je blog, dan kan ik je nu al vertellen dat het niet gaat werken. Het duurt namelijk best lang voordat je bezoekersaantallen krijgt waarmee je geld kunt genereren, en tot die tijd zul je geduld moeten hebben. Geloof me, dat is heel lastig als je iets doet waar je geen plezier aan beleeft.

Mijn verhaal

Geld verdienen met iets wat je het liefst doet, dat is toch wat we allemaal willen? Het heeft voor mij even geduurd, maar het is inmiddels de realiteit. Ik heb mijn eigen bedrijf, ik doe dingen die ik onwijs leuk vind én ik verdien er geld mee. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Deels door drie jaar geleden een blog te starten.

Het is niet zo zeer mijn blog waar ik geld aan verdien, maar de kansen die het me heeft gegeven. Het heeft ervoor gezorgd dat ik werd gevonden en werk aangeboden kreeg. En zo zijn er nog meer manieren waarop bloggen geld in het laatje kan brengen!

1. Plaats banners

Blogs zijn zeer interessant voor adverteerders, omdat ze vaak een groot bereik hebben en een hele specifieke doelgroep. Als je al een tijdje blogt is de kans groot dat je mailtjes krijgt van bedrijven die graag een banner willen plaatsen op jouw blog. Je spreekt samen een bedrag af en je plaatst de banner. Simpel!

Wil je niet wachten op een mailtje van een adverteerder? Dan kun je het heft in eigen handen nemen en een Google AdSense account aanmaken. Hier kun je zelf advertenties zoeken en deze vervolgens op je blog plaatsen. Je kunt hier op verschillende manieren aan verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld verdienen aan kliks. Klikt iemand op de advertentie? Dan krijg je een van tevoren afgesproken bedrag. Verder kun je verdienen aan de views. Je krijgt dan bijvoorbeeld per 1000 keer dat de advertentie bekeken is een bepaald bedrag.

2. Affiliate links

Een affiliate link is een linkje dat linkt naar de website van een bedrijf of product, en zo’n link zou je kunnen verwerken in een blogpost. De manier waarop je hier geld aan verdient verschilt per situatie. Zo kun je bijvoorbeeld een link plaatsen naar een webshop, en als iemand op de link klikt en wat koopt, kun jij commissie krijgen voor de verkoop.

Zo zijn er nog meer manieren om hier geld mee te verdienen. Mocht je dit interessant vinden, dan raad ik je aan een account aan te maken bij TradeTracker. Daar kun je dergelijke linkjes vinden en meer informatie over dit principe. Ik zal in de toekomst hier ook nog een apart artikel over schrijven.

3. Schrijf advertorials

Niet alleen de bannerruimtes op je blog zijn interessant voor adverteerders, ook je artikelen kunnen ze goed gebruiken. Als je blog wat populairder begint te worden zal je vanzelf mailtjes krijgen met het verzoek of je een artikel over een bedrijf wilt schrijven. Doe dit nooit gratis! Naja.. dat moet je natuurlijk zelf weten, maar je bent erg waardevol voor zo’n bedrijf (echt waar!). Als ze je niet willen betalen, kun je ze wat mij betreft beter bedanken.

De vergoeding hoeft overigens niet per se geld te zijn.  Zorg er gewoon voor dat je er in ieder geval iets voor terug krijgt. Met andere worden: zorg ervoor dat jij er ook beter van wordt. Adverteerders zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Laat ze alsjeblieft geen misbruik maken van jou en jouw blog! Hoe lief ze het ook vragen.. ;).

4. Verkoop producten

Gebruik je WordPress? Dan is het heel gemakkelijk om een webshop te koppelen aan je blog. Om inkomsten te genereren zou je dan ook een webshop kunnen opzetten. Hier kun je bijvoorbeeld zelfgemaakte spulletjes verkopen of  producten die wat te maken hebben met je blog. Zo heb ik bijvoorbeeld een jaartje een webshop gehad met gezondheidsproducten.

Houd er wel rekening mee dat het erg veel tijd en geld kost, en dat de kans bestaat dat je er weinig aan overhoudt. Ennehh.. met dat laatste heb ik helaas ervaring haha.

5. Bied een dienst aan

Naast producten kun je natuurlijk ook diensten aanbieden. Blog je bijvoorbeeld over gezondheid? Misschien kun je dan voor een bepaald bedrag gezondheidsadviezen op maat geven. Leuk en heel lucratief!

6. Promoot je bedrijf

Dit is meer iets voor bloggers met een bedrijfje. Een blog bijhouden voor je bedrijf kan voor meer omzet zorgen. Blog over onderwerpen die je doelgroep interessant vindt en verwijs regelmatig naar je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je website hoger komt in Google. Het gevolg? Meer potentiële klanten op je website en dus meer kans op de afname van je product of dienst, waardoor je omzet toeneemt. Woehoe!

7. Blog voor anderen

Dit is hoe ik onder andere mijn geld verdien! Zoals ik hierboven al aangaf is het voor bedrijven aan te raden om een blog bij te houden. Veel ondernemers hebben echter geen tijd, zin en/of kennis om dit zelf te doen. Gelukkig kunnen ze dit ook uit handen geven. Ben jij gek op schrijven? Misschien kun je dan voor bedrijven gaan bloggen! Je doet je ding en je verdient er geld mee. Win-win!

Heb geduld!

Over het algemeen duurt het even voordat je geld kunt verdienen met je blog/bloggen. Wees niet teleurgesteld als het lang duurt. Heb geduld! Als de eerste euro’s eenmaal binnen zijn, zal het vanzelf steeds sneller gaan.

Tot slot: schaam je niet als je geld wilt verdienen met bloggen. Ik merk dat er nogal een taboe op rust, wat ik persoonlijk dikke onzin vind. Als jij bloggen leuk vindt, waarom zou je er dan niet voor zorgen dat je er wat aan verdient? Geef alles wat je hebt en heb plezier, dan komt het allemaal goed.

Verdien jij geld met bloggen? Zo ja, dan ben ik benieuwd hoe! 🙂

bron afbeelding

46 gedachten over “7 manieren om geld te verdienen met bloggen”

 1. Leuk artikel! Ik verdien momenteel enkel 'geld' door adsense, maar da's geen goudmijn hoor! Maar zoals je zegt, geduld geduld geduld!

 2. Dankje! 🙂 Met AdSense heb je ook behoorlijk veel bezoekers nodig om er lekker aan te kunnen verdienen, maar alle beetjes helpen! 😀

  1. Jammer! Heb je zelf een idee hoe dat komt? Wellicht dat je op het gebied van SEO misschien wat meer kan doen? Als je denkt dat je een bedrijf wat te bieden hebt zou je natuurlijk ook zelf de stoute schoenen kunnen aantrekken en kunnen mailen.. 🙂

   1. SEO blijf ik lastig vinden. Ik blog in het Engels, misschien dat dat er ook mee te maken heeft. Ik vind het lastig om te ontdekken waar het precies aan ligt.

    1. Dat is soms ook best lastig. Dat kan er zeker iets mee te maken hebben. Voor Nederlands(e)(talige) bedrijven ben je hoogstwaarschijnlijk niet interessant.. Misschien moet je je meer richten op internationale bedrijven? Of toch maar gaan bloggen in het Nederlands? Het blijft lastig hoor, ik denk dat ik hier ook nog een artikel over ga schrijven haha.

     1. Ja ik heb lang nagedacht of ik in het Engels door moet blijven gaan maar ik vind het een moeilijke keuze. Ik heb een blog bij Blogger dus de vertaalfunctie is hopeloos. Ja, ik vind het heel lastig om een keuze te maken

 3. Wat fijn dat er iemand toegeeft dat het geen taboe is. Het is toch hartstikke leuk om geld te kunnen verdienen met je hobby? Dus echt heel erg bedankt voor deze leuke post en goede tips!

  1. Inderdaad! Ik vind het nogal suf dat daar af en toe zo raar over wordt gedaan. Iedereen heeft geld nodig, waarom zou je dan niet zorgen dat je het verdient met iets wat je leuk vindt? 🙂 Graag gedaan. 😀

 4. Leuk en nuttig stuk! Word opgeslagen op mail 🙂 Ik blog nu een jaar waarvan 2 maanden op een eigen domein. Ik ben nog aan het groeien en hoop in de toekomst leuke samenwerkingen aan te kunnen gaan waar ik iets mee kan verdienen. Bloggen is echt mijn passie dus dat zou heel leuk zijn! Bedankt voor de informatie!

  1. Thanks! Tof dat je de stap hebt gemaakt naar een eigen domein. Als bloggen je passie is dan moet het ongetwijfeld goed komen. 🙂

 5. Wat een fijn artikel, dankjewel voor alle tips. Geld verdien ik alleen nog via bol.com linkjes, maar kreeg van de week de eerste echte aanvragen. Wel scheelt het me heel veel geld door alle spullen die ik gesponsord krijg, echt zo fijn! Kost veel effort inderdaad, maar zoooo leuk om al die producten te reviewen! Moet er wel bij zeggen dat ik in januari 2015 begonnen ben en heel veel tijd heb gestopt in de pr-contacten op orde krijgen. Dat loont 🙂

  1. Graag gedaan! Het scheelt inderdaad een hoop als je spullen opgestuurd krijgt. Dan kun jij weer leuke content creëren en je maakt de sponsor ook weer blij. Win-win! 🙂

 6. Ik ben benieuwd! Blog pas 3 maanden maar heb voor een beginner -al zeg ik het zelf- wel redelijk wat bezoekers.. Heb al 1 samenwerking gehad (en 2 afgewezen), ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Dit is wel fijn om te lezen!

 7. Fijn artikel zeg. Ik blog nu een paar maanden, ik vind dat superleuk om te doen en wat inkomsten zouden welkom zijn. Logisch toch?!

  Bedankt voor je tips!

 8. Thanks, erg handige tips die ik zeker ga gebruiken. Ik krijg best wat aanvraag binnen voor producten of adverteren en NEE dat moet je idd nooit gratis doen, haha.

  1. Goed om te horen. 🙂 Als je er zelf niet op vooruit gaat, dan kun je het inderdaad maar beter niet doen.

 9. Dank je voor je eerlijke blog. Als beginnende blogger is het best zoeken naar Whats Done & Not Done. Over geld verdienen met je blog wordt vaak geheimzinnig gedaan. Ben 3 maanden bezig en de eerste samenwerkingenaanvragen komen nu binnen. Ik heb besloten nu eerste eens uit te proberen in ruil voor goederen, voor mezelf en voor een winactie. Heb je mss nog tips over de voorwaarde die je kunt/moet stellen? Stuur je een soort contract/algemene voorwaarde aan ze op?

  1. Dat is ook best lastig. Nee ik stuur nooit een contract oid mee. Ik laat altijd wel duidelijk merken dat ik bijvoorbeeld alleen een review/advertorial plaats als ik tevreden ben over het product. Dat is overigens een keuze van mezelf hoor, ik plaats persoonlijk liever geen negatieve of oneerlijke artikelen. Daar wordt de partij waarmee je samenwerkt vaak ook niet beter van. Als je voor het eerst samenwerkt met een partij zorg ik ook altijd dat eerst het geld binnen is voordat ik een advertorial/banner online zet. Vaak schrijf je dan eerst het stuk, dan stuur je het op naar ze voor controle, en als ze tevreden zijn kunnen ze het geld overmaken en kan jij het online zetten. Hopelijk heb je hier wat aan. 🙂 Misschien dat ik hier nog een apart artikel over schrijf!

 10. Vlindertje73

  Leuke blog. Zit nu op de tel. Te lezen. Morgen lees ik even meer van je op de laptop. Heel interessant dit!

 11. Stephanie - stephaniesmolders.com

  Tof! Ik moet echt eens meer tijd besteden aan affiliatie en adsense. 😀 Daar ben ik nog geen held in! Het staat wel op de planning dus kijk uit naar je volgende artikels.

  Liefs!

 12. Goede tips, ik ben ook totaal niet begonnen met bloggen om geld te verdienen. Ik ben begonnen met bloggen om een bepaald concept. Namelijk dat er heel veel jongeren zijn die zich niet gehoord voelen om wat voor reden dan ook. Voor hen wil ik graag schrijven. Helaas is dit super lastig. Alles komt op zijn tijd: ( heb je hier misschien tips voor??

  1. Klinkt als een erg mooi concept! Ik denk dat daar ook zeker wel behoefte aan is. Wat vind je precies lastig? Hoe je precies moet schrijven? Of hoe je je doelgroep moet bereiken? Als je wat specifieker bent kan ik je misschien wel wat tips geven. 🙂

 13. oeh wowie, ik wist zelfs niet dat je nog een andere blog hebt! Nadat ik de jouwe heb doorgespit -vind 'm leeeuk-, ga ik eens een kijkje nemen op je andere. Leuk artikel trouwens, ik gebruik zelf Adsense en die inkomsten zijn heeeel laag, maar het lijkt me wel handig mochten die mijn hosting-kosten kunnen dekken. Voor de rest hoef ik niet meteen geld te verdienen haha, maar het is natuurlijk altijd handig om je hobby te kunnen doen en er tegelijk wat centjes mee te verdienen. Liefs!

  1. Dankje!! Redelijk verdienen met Adsense is ook best lastig. Je hebt dan sowieso behoorlijk veel bezoekers nodig! Je kosten kunnen dekken vind ik een mooi uitgangspunt. Genieten van je hobby is natuurlijk het belangrijkste. Als je er uiteindelijk wat aan kan verdienen is dat alleen maar mooi meegenomen. 😀

 14. Hoi Anouk, Bedankt voor de handige tips! Ik neem aan dat je voor Google Adsense ingeschreven moet staan bij de KvK? Ivm belastingen enz. 🙂

  1. Nee hoor! Een inschrijving bij de KvK is niet nodig om je aan te melden bij Adsense. Voor de belastingdienst hoeft het ook niet, al moet je officieel wel je inkomsten uit Adsense opgeven als je je inkomstenbelasting regelt. 🙂 Je kunt het geld dus gewoon laten storten op je privé rekening, als je het uiteindelijk maar wel aangeeft bij de belastingdienst als inkomsten. Er staat nog een artikel op de planning over bloggen en belastingen e.d., ik zal daar wat vaart achter zetten haha!

 15. Geweldige tips! Ik ben aan het twijfelen of ik voor een eigen domeinnaam zou gaan. Ik blog nu ongeveer een maand en ik vind al wel wat bezoekers te hebben gehad. Zonder een eigen domeinnaam kun je bijna niks vind ik zelf. Mensen nemen u ook niet echt serieus. Vanaf wanneer zou jij iemand aanraden voor een eigen domeinnaam te gaan?

  Dank je alvast!

  1. Zo snel mogelijk! Natuurlijk moet je er wel eerst zeker van zijn dat je echt wilt gaan voor je blog, maar als dat goed zit zou ik direct een domeinnaam aanschaffen (en liefst ook hosting!). Voor relatief weinig geld til je daarmee je blog naar een hoger niveau.

   1. Dank je wel, dan ga ik er zeker nog eens over nadenken en misschien een van de dagen een eigen domeinnaam aanvragen! Bedankt voor de tip!

 16. Wat een super fijne tips Anouk! Ik kan het heel erg waarderen dat je eerlijk en enthousiast hierover schrijft, zonde inderdaad dat hier zo'n taboe over heerst.. Terwijl ik startende ondernemers die hun passie na jagen alleen maar kan toejuichen. Zo belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Of het nou geld in het laatje brengt of niet ofcourse.. 😉

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *