6 redenen waarom WordPress ideaal is voor bloggers
6 redenen waarom WordPress ideaal is voor bloggers

Er zijn verschillende platformen die je kunt gebruiken om te bloggen. Denk bijvoorbeeld aan Joomla, Drupal en Blogger. Maar wat is nou het aller beste platform? Als je het aan mij vraagt is dat WordPress. En ik ben niet de enige fan, want WordPress is het populairste blog platform. Hieronder lees je waarom WordPress zo geweldig is.

1. WordPress is makkelijk

Wil je graag bloggen, maar heb je helemaal geen kennis van code en al die gekkigheid? Geen probleem!  WordPress is erg toegankelijk en makkelijk te begrijpen. Kennis van HTML, PHP en CSS kan handig zijn, maar het is niet noodzakelijk. WordPress installeren kost even wat moeite voor een leek, maar is op zich goed te doen. Lukt dat niet? Dan kun je dat altijd door iemand anders laten doen. Overigens heb je bij het publiceren van artikelen en het aanpassen van pagina’s ongetwijfeld geen hulp nodig. Na een beetje oefening is dat voor iedereen een makkie.

2. WordPress is gratis

Je kunt WordPress helemaal gratis downloaden en installeren. Natuurlijk zijn er wel kosten verbonden aan een domeinnaam en hosting, maar dat is over het algemeen redelijk betaalbaar. Wil je het liever gratis houden? Dan kun je via WordPress zelf een gratis blog aanmaken. Hiermee zijn de mogelijkheden echter beperkt en het oogt minder professioneel.

3. WordPress biedt veel mogelijkheden

Er zijn duizenden plugins en themes te downloaden waarmee je jouw blog helemaal kunt personaliseren. Naast bloggen kun je bovendien nog véél meer. Denk aan het maken van een webshop of het opzetten van een forum. Je kunt er alle kanten mee op.

4. WordPress is professioneel

Iedereen die bloggen serieus neemt zou WordPress moeten gebruiken. Althans, dat vind ik. 🙂 Je kunt er de mooiste en de meest professionele blogs mee maken. Ook voor zakelijke bloggers is het platform aan te raden. Het systeem zit gewoon fantastisch in elkaar. Dus heb je serieuze plannen voor je blog? Gebruik WordPress!

5. WordPress is zoekmachine vriendelijk

Je wilt natuurlijk dat je blog goed gevonden wordt in Google, en daarom is het erg belangrijk dat je website zoekmachine vriendelijk is. Gelukkig zit dat met WordPress wel goed. WordPress is namelijk geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor WordPress websites van zichzelf al redelijk goed scoren in Google. Bovendien zijn er verschillende plugins te downloaden die ervoor zorgen dat je blog nog beter scoort, zoals de SEO plugin van Yoast.

6. WordPress is erg populair

WordPress is heel erg populair en het wordt veel gebruikt. Het voordeel hiervan? Er zijn heel veel tutorials te vinden die je kunnen helpen als je iets niet begrijpt of als je problemen hebt. Typ een willekeurige vraag over WordPress in bij Google en je vindt ongetwijfeld het antwoord. Bovendien zijn er ook heel veel boeken te koop met uitleg en tips en trics over WordPress. Heel erg handig!

Gebruik jij ook WordPress? En waarom wel of niet? 

Afbeelding: BigStock

5 gedachten over “6 redenen waarom WordPress ideaal is voor bloggers”

  1. Ik gebruik ook wordpress en vind het inderdaad erg gebruikersvriendelijk. In het begin was het een beetje puzzelen maar het meeste lukt nu wel!

  2. Ik ben vorig jaar overgestapt van Blogger naar WordPress en ben tot op de dag van vandaag blij met deze overstap. WP heeft veel meer mogelijkheden dan Blogger en ik vind het professioneler nu ik een eigen domeinnaam heb.

  3. Sofie | Soofblogt.nl

    Ik heb 2 jaar geleden een jaar lang blogger gebruikt. Dit vond ik echt niet mooi en professioneel en daarom ben ik nu verder gegaan met WordPress. WP werkt voor mij veel beter!

  4. Ik ben in december overgestapt van Blogger naar WordPress en heb daar geen seconde spijt van gehad. Ik had het veel eerder willen doen! Zoals je zegt: WordPress is véél professioneler. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *