5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog
5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog

Hartstikke leuk een blog, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je artikelen gelezen worden. Je doet al dat harde werk immers niet voor niets. Maar hoe krijg je (meer) bezoekers naar je blog? 

1. Schreeuw het van de daken!

Je blog staat eindelijk na uren, dagen of misschien wel weken ploeteren online. Je bent zo trots als een pauw, maar in het begin zullen er niet zomaar bezoekers verschijnen. De eerste stap die je kunt zetten is het delen van je blog met je omgeving. Vertel het aan je vrienden en familie en knal een berichtje op al je social media kanalen met daarin een linkje. Bezoek gegarandeerd!

2. Besteed aandacht aan SEO

Wil je meer bezoekers op je blog? Dan kan het echt lonen als je aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie. Als je hoog tussen de zoekresultaten in Google verschijnt, is de kans namelijk groot dat meer mensen je blog kunnen vinden. Over dit onderwerp heb ik al een aantal artikelen geschreven die je hierbij kunnen helpen.

3. Interactie met andere bloggers

Het kan fijn zijn om contact te hebben met andere bloggers. Zo leer je niet alleen nieuwe mensen kennen, maar het kan ook een positieve invloed hebben op je bezoekersaantallen. Schrijf bijvoorbeeld een gastblog voor een andere blogger, of ga eens met iemand samen koffie drinken (vergeet dan geen foto op Instagram te plaatsen 😉 ). De bezoekers van de andere bloggers zullen je vanzelf opmerken, en als ze je interessant vinden zullen ze jou misschien ook gaan volgen.

4. Maak gebruik van social media

Waarschijnlijk heb je al verschillende social media accounts met een aantal volgers. Maak daar goed gebruik van, want die volgers zijn potentiële bezoekers! Zelf ben ik fan van Instagram en van Facebook. Iedere keer als ik een nieuw artikel publiceer vertel ik dat even in mijn Instagram story, en deel ik het artikel op de Facebookpagina van Blog Chick. Daarnaast zit ik sinds kort ook weer op Twitter, waar ik ook iedere dag een linkje deel naar mijn artikelen. Social media is pas echt geweldig als je berichten weer worden geliked en worden gedeeld door je volgers. Op die manier kun je weer meer mensen bereiken, en wellicht levert dat nieuwe volgers en bezoekers op.

5. Laat reacties achter op andere blogs

Als je inhoudelijke reacties achterlaat op blogs (uit jouw niche), zal je vanzelf opvallen. Heel veel mensen lezen namelijk de reacties onderaan een artikel, en als jij daar tussen staat is de kans groot dat mensen doorklikken naar jouw blog. Zorg er dan wel voor dat je reactie ook echt ergens op slaat, en reageer niet overal alleen met ‘Leuk!’. Oke, oke, natuurlijk moet je zelf weten wat je schrijft, maar het valt echt op als je puur en alleen reacties achterlaat om bezoekers te trekken. En plaats alsjeblieft niet de link van je blog in de reactie. De meeste blogs hebben daar een speciaal vakje voor, gebruik die dan ook!

Wat is voor jou dé manier om meer bezoekers te krijgen op je blog? Voor mij is dat Facebook, zoals je misschien al had kunnen lezen in mijn blogstatistieken van september. 🙂

24 gedachten over “5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog”

 1. Ilona Wielinga

  Wat een fijn artikel! Ik houd me voornamelijk bezig met seo optimalisatie en het plaatsen van reacties (want ik vind het superleuk andere blogs te lezen dus dan reageren we ook direct even haha)
  en vooral doorzetten en het consequent blijven doen.

  1. Dankje! Als je ze toch leest kun je inderdaad net zo goed een reactie achterlaten haha. 😀 Bedankt voor je reactie Ilona!

 2. Fijne goeie tips, ik ben al best goed bezig zo te zien 🙂 Op dit moment probeer ik me vooral op SEO te focussen, zodat de vindbaarheid van mijn blog beter wordt!

 3. Chantal Dumasy

  Heel fijn artikel! Bij deze nodig ik je uit voor een kopje koffie haha! Facebook & Instagram vind ik erg fijn om mijn nieuwe artikelen op te delen, merk echt verschil sinds ik mijn blog heb gedeeld op social media! Liefs!

 4. Sjoukje - meergeldminderstress

  Vooral de laatste heeft mij veel lezers opgeleverd. Als je door te reageren opvalt bij andere bloggers, plaatsen ze je soms in hun blogroll (bij Blogger). En dat levert echt heel veel lezers op, is mijn ervaring.
  Ik vind het ook heel leuk om andere blogs te lezen en opmerkingen te plaatsen. Dan komen ze ook weer bij mij langs en wordt het steeds gezelliger. 🙂
  Ook link ik vaak naar andere blogs. Dat doen anderen dan ook weer naar mij, en dat helpt ook.

  1. Ik kan jouw reacties altijd heel erg waarderen Sjoukje! Vooral omdat je er ook echt de tijd voor neem. Enne… heeeel cool dat ik in jouw blogroll sta! 😀 Precies, wat je geeft krijg je vaak ook weer terug. 🙂

 5. Fijne tips, Anouk! Ik houd me momenteel het meest bezig met SEO, eigenlijk naar aanleiding van mijn statistieken in Google Analytics. Een blogpost die ik zelf helemaal niet zo bijzonder vond is juist mijn meest gelezen post. Bijna alle lezers van die post komen via Google! Daarnaast heb ik net de Facebook-groepen voor bloggers ontdekt. Daar ga ik ook actiever mee aan de slag! 🙂

  1. Haha herkenbaar! In mijn best gelezen artikelen zit volgens mij de minste tijd haha, maar dat is ook weer heel erg leerzaam. Ik hoop dat die Facebookgroepen net zo effectief zijn voor jou als voor mij! 😀

 6. Ik wist al veel van SEO, maar krijg er nu ook les in op school. Extra handig om toe te passen op mijn blog. Ik vind de lay-out van een blog ook echt een groot puntje. Ik blijf nooit lang hangen op een blog als ik me erger aan de vormgeving, dan moet de persoonlijkheid van de blogger wel heel erg leuk en duidelijk naar voren komen, want anders ben ik zo weer weg… Misschien heel gemeen, maar ik kan mij daar dan heel erg aan storen. Ik vergeet trouwens altijd mijn artikelen te posten op Facebook haha, doe er eigenlijk heel weinig mee. Wil er wel meer mee doen, maar ik ben juist bang om iedereen over mijn blog te vertellen, juist vanwege de stomme reacties die je daar misschien op krijgt van mensen uit je omgeving. Durf het op Facebook in ieder geval niet zo te delen, bang dat al mijn Facebookvrienden het kunnen zien haha!

  1. Oooh wat tof dat je dat op school krijgt! Ik ook, maar dan let ik niet zo zeer op de stijl, maar wel op de gebruiksvriendelijkheid. En oké, van heel veel felle kleurtjes word ik ook gestoord van haha. Vind ik niet gemeen hoor, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Ik herken me heel erg in wat je zegt, naja.. herkende. Ik vond dit ontzettend lastig, maar ik heb me er overheen kunnen zetten en nu doe ik het zonder enige 'angst'. Als Facebookvrienden me kunnen vinden dan is het maar zo, ik heb niet het idee dat ik me ergens voor hoeft te schamen haha. ik hoop dat het jou ook ooit lukt om je er overheen te zetten. Het brengt je blog echt verder.

 7. Erg handige tips! Gelukkig doe ik de meesten al haha. En binnenkort gaan we met zijn alleen wat drinken, afspraak wanneer moet alleen nog gemaakt worden haha.

 8. Goede post! De meeste bezoekers voor mij komen via social media en google! De meeste van deze tips pas ik dus al toe, maar goed artikel voor beginnende bloggers.

 9. Aneta | Love4seasons

  Ik houd me voornamelijk bezig met het optimaliseren van de SEO. Wel merk ik dat ik het moeilijk vind om een keyword te vinden (ook al gebruik ik Google Adwords) de een zegt je moet de gene hebben met het hoogste getal en de ander zegt de laagste. Kan je trouwens ook meer keywords gebruiken zonder dat deze achter elkaar hoeven te staan in je tekst? (weet je wat ik bedoel). Liefs Aneta

 10. Pingback: Waarom groeien mijn bezoekersaantallen niet? - Blog Chick

 11. Bedankt . Ben zelf nog maar net begonnen met bloggen en de bezoekers vallen nog een beetje tegen. De seo wel op orde ,maar de rest van de tips ga ik proberen thnx.

  Groeten stebra

 12. Consequent olaatsen is voor mij een hele tijd een dingetje geweest. Nu ik dat ritme te pakken heb, na 2 jaar(!) Kan ik me foccussen op de rest . Fijn artikel dit, vooral het delen met familie en vrienden. 🙂 Ik vond dat soms lastig, maar je hebt wel gelijk. Lezers gegarandeerd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *