4 redenen waarom jij bloggen niet volhoudt
4 redenen waarom jij bloggen niet volhoudt

De meeste mensen hebben niet zo veel moeite met het beginnen van een blog, maar het bloggen volhouden valt vaak vies tegen. Het is dan ook niet voor niets dat er zoveel eendagsvliegen zijn in de blogosphere. Heb jij het idee dat je het bloggen niet lang meer volhoudt? Dan moet je echt even verder lezen.

1. Je vindt je blog niet leuk

Blog je over onderwerpen waar je helemaal niks mee hebt? Of vind je de layout van je blog echt vreselijk? Dan heb je er al snel geen zin meer in. Het is belangrijk dat je trots bent op je blog, en dat je blogt over dingen die je leuk vindt. Als dat goed zit dan is volhouden een stuk makkelijker. Een beautyblog beginnen terwijl je niks met beauty hebt slaat bijvoorbeeld nergens op. Niet tevreden met de huidige onderwerpen op je blog? Verander ze dan gewoon! Jouw blog, en jij bepaalt wat er gebeurt.

2. Je wilt te veel

Een fulltime baan, je gezin onderhouden, met vrienden afspreken, sporten en ook nog eens iedere dag bloggen.. Guuurrrlll take it easy! Ik zeg niet dat het onmogelijk is om die dingen te combineren, maar lastig is het wel. Wees eens realistisch en kijk eens goed naar de eisen die je aan jezelf stelt. Heb je eigenlijk wel tijd om te bloggen? Waarom blog je? Wat wil je ermee bereiken? Je hoeft echt niet iedere dag een nieuw artikel klaar te hebben, zeker niet als je gewoon als hobby blogt. Als je jezelf te veel dingen gaat opleggen, wordt het namelijk heel erg lastig om het bloggen vol te houden.

3. Je verwacht te veel

Je hebt niet meteen binnen een maand 10.000 unieke bezoekers op je blog. En nee, je hebt ook niet meteen tientallen reacties onder je artikelen. Ik ben een groot voorstander van doelen stellen, maar zorg wel dat die doelen realistisch en haalbaar zijn. Als je te veel verwacht van je blog en het vervolgens niet haalt, dan is de lol er heel snel van af. Stel je doelen bij en let it go. Minder naar de cijfertjes kijken, en meer genieten van het bloggen zelf.

4. Je vergelijkt jezelf met andere bloggers

Als blogger vergelijk je jezelf al snel met andere bloggers. Zeker in het begin! Waarom schrijf ik niet zo leuk als haar? Waarom krijg ik niet zo veel reacties? Dit is zoooo demotiverend! En nergens voor nodig. Reken er maar op dat achter iedere succesvolle blog heel wat uren werk zit. Niemand wordt vanzelf succesvol, echt niet. En soms gaat het bij de een iets sneller dan bij de ander, maar dat betekent niet dat de ene blog beter is dan de ander. Iedere blog is anders, en concurrentie onder bloggers bestaat niet. Als je je dit goed realiseert, is het veel makkelijker om door te gaan met bloggen. You can do it!

Herkenbaar? Of heb je aanvullingen voor deze lijst? Deel ze gerust hieronder! 

bron afbeelding

11 reacties op “4 redenen waarom jij bloggen niet volhoudt”

 1. Dat teveel willen is voor mij heel herkenbaar, soms groeit het je dan boven het hoofd. Vooral lastig als je wel veel inspiratie hebt maar de tijd een probleem is!

 2. Heel fijn artikel om te lezen! Ik heb soms een beetje moeite met punt 2, maar mijn leven zonder m'n blog voorstellen dat kan ik niet. Voorlopig ben ik dus van plan om nog door te gaan 🙂

 3. Heel fijn om te lezen! Ik was soms wel eens jaloers op andere bloggers, maar zij werken er fulltime aan en ik heb nog een studie en mijn werk ernaast.. Toen ik dat eenmaal doorhad, vloog die jaloezie in één klap voorbij, haha!

 4. Misschien heeft de motivatie waarom een blog gestart is er ook mee te maken! Doe je het vooral als hobby en omdat je schrijven, foto's maken en delen leuk vindt of alleen om gratis spullen? 🙂

  Ik vind het soms lastig omdat ik eigenlijk steeds iets wil schrijven waar nog nooit over geschreven is maar dat lukt niet zo gauw hahah!

 5. Goede punten haal je aan. Wat ik vooral een hele fijne tip vond die ik ooit ergens heb gelezen is "ben je eigen fan". Dus zorg er voor dat jouw blog een blog is die je zelf als lezer ook heel erg graag zou willen lezen. Door me daar heel erg bewust van te zijn, heb ik zo veel meer plezier gekregen in het bloggen.

 6. Ik denk dat dit een heel mooi rijtje valkuilen is: dingen waar je goed op bedacht moet zijn voordat je begint met bloggen. En ook de ''ervaren'' bloggers kunnen erin terecht komen en dat is niet per se erg, als je maar weet hoe je eruit moet komen!

 7. Zijn er echt mensen die bloggen over onderwerpen die ze niet interessant vinden? Doen ze dat dan alleen omdat dat populaire onderwerpen zijn?
  Anyway, je tips kloppen als een bus. Ik merk dat ik soms ontmoedigd raak door bloggers die elke dag goede content plaatsen en dat ik veel te vaak kijk naar mijn bezoekersaantallen. Tijd om dat wat meer los te laten!

 8. Inderdaad, het kost heel veel tijd en soms is dat voor mij echt een enorme valkuil. Dat heb ik van me af proberen te zetten en vooruit te werken als dat lukt en anders komt er niets online 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.