5 redenen waarom ik bloggen geweldig vind
5 redenen waarom ik bloggen geweldig vind

Iedere blogger kan denk ik wel beamen dat bloggen geweldig is. Je leert veel en het brengt enorm leuke kansen met zich mee. Waarom ik bloggen geweldig vind? Dat deel ik vandaag in dit artikel, en ben ik benieuwd wat jouw redenen zijn.

1. Je leert beter schrijven

Schrijven. I love it. In groep 3 leerde ik (zoals de meeste) lezen en schrijven, en vanaf dat moment was ik er helemaal weg van. Ik heb vele schriftjes en documenten op mijn computer volgeschreven, maar of het ook echt goed was? Hmm.. ik was nooit zo’n held in spelling en grammatica. Gelukkig is dat enorm verbeterd toen ik ben gaan bloggen. Het feit ik mijn teksten met honderden, misschien wel duizenden mensen kon delen was namelijk een goede motivatie voor mij om me te gaan verdiepen in allerlei taalregels. Ik wilde namelijk niet voor paal staan door teksten te delen die barsten van de fouten. Daarnaast heb ik door te bloggen veel kunnen oefenen met schrijven, en dat werpt zijn vruchten af. Ik maak overigens nog regelmatig slordige foutjes hoor haha, maar als ik mijn teksten van nu vergelijk met de blogjes van jaren geleden zie ik een enorme groei. 🙂 En dat allemaal dankzij bloggen!

2. Je kunt je ei kwijt

Eén van de redenen dat ik graag schrijf, is dat ik mijn ei kwijt kan in m’n schrijfsels. En het mooie aan een blog is dat je zelf de baas bent en je bepaalt zelf wat je wel en niet deelt. Heerlijk als je het mij vraagt. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in programmeren en design, en ook dat kan ik kwijt in m’n blog. Eigenlijk is mijn blog gewoon dé plek waar al mijn interesses samenkomen. Een leukere hobby kan ik me niet wensen. Sterker nog: naast mijn hobby is het ook nog eens mijn werk! Dat laat wel zien hoe graag ik dit doe denk ik haha.

3. Je kunt anderen helpen

Ik help mensen graag met dingen waar ik kennis van heb. Vandaar dat ik Blog Chick ben begonnen! En het fijne aan een blog is dat je op een hele laagdrempelige manier duizenden mensen tegelijkertijd kunt bereiken. Ik vind het echt geweldig als ik berichtjes ontvang met bedankjes dat ik iemand heb kunnen helpen met iets. Daar doe ik het voor! Al zou ik dit ook heel graag willen uitbreiden naar YouTube. Sommige dingen kun je net even wat beter uitleggen in een filmpje. 🙂 I’m working on it!

4. Je leert nieuwe mensen kennen

Ik blog al jáááren, en ik heb hierdoor al veel leuke mensen mogen ontmoeten.  Zelfs in die korte tijd dat ik met Blog Chick bezig ben heb ik al erg leuke contacten opgedaan, en dat doet me erg goed. Serieus, jullie zijn te gek. Daarnaast heb ik ook enkele zakelijke contacten kunnen leggen door het bloggen, en dat heeft ook zeker zo zijn voordelen.

5. Je kunt er geld mee verdienen

Like it or not, maar iedereen heeft geld nodig. En er zijn enorm veel manieren waarop je geld kunt verdienen, maar ik doe dat grotendeels door te bloggen. Hoe leuk is dat?! En dat is allemaal begonnen door jaren geleden een blogje te starten. Dat heeft me een aantal kansen geboden, en uiteindelijk ben ik een eigen bedrijf gestart en gaan schrijven voor verschillende bedrijven. Iets wat jaren geleden nog ondenkbaar was. Grappig hoe de wereld verandert, en hoe hoog de nood tegenwoordig is aan tekstschrijvers. Grijp je kans zou ik zeggen. 😉

Wat is voor jou de nummer één reden waarom je bloggen geweldig vindt? Ik vind het heeel lastig om te kiezen uit deze puntjes, maar ik denk toch dat ik ga voor nummer 3! 🙂

Afbeelding: BigStock

18 gedachten over “5 redenen waarom ik bloggen geweldig vind”

 1. Ooh wat moeilijk kiezen tussen de redenen! Voor mij is het denk een combinatie tussen schrijven leuk vinden, mensen willen helpen, maar ook zeker personal branding. Dus die drie dan maar :-), maar de rest van je redenen spelen ook zeker een rol. Fijne maandag!

 2. Wat een fijn artikel! Voor mij is het vooral het schrijven en fotograferen wat bloggen zo leuk maakt. Bijkomend voordeel is dat ik graag de kant van tekstschrijver op wil en dan is mijn blog ook een manier om aan bedrijven iets van mijn schrijfstijl te kunnen laten zien.

 3. Helemaal mee eens! Ik merk dat ik het afgelopen jaar mijn schrijfvaardigheid enorm heb verbeterd. Ik vind het leuk om andere ook te leren kennen via de blog!

 4. 2 en 3 zijn bij mij vooral de redenen waarom ik bloggen mijn grootste hobby kan noemen! Ik kan echt niet kiezen tussen die twee, haha. Ik merk ook echt dat ik door het bloggen verander. Die persoonlijke groei vind ik ook iets heel tofs!

  1. Haha ik vond het ook heeel erg lastig om tussen die twee te kiezen! Daar kan ik ook zeker over meepraten, mooi wat het bloggen allemaal kan brengen. 😀

 5. Ik herken me heel erg in deze redenen, ik heb hier een tijdje geleden ook een artikel over geschreven. Ontzettend leuk geschreven weer.

 6. 2 en 3 is waarvoor ik het vooral doe. En nummer 1 is natuurlijk mooi meegenomen! Het bloggen sluit ook vooral aan bij mijn opleiding en specialisatie. Superhandig dat ik het bloggen ook mooi als portfolio kan gebruiken en in mijn cv kan zetten. Zo val je misschien toch iets meer op bij een sollicitatiegesprek.

  1. Dat weet ik wel zeker! Een blog geeft ze gelijk een goed idee van wat je allemaal te bieden hebt, dus zeker op je CV zetten.

 7. Oeh, wat een fijn artikeltje! Mijn nummer 1 is toch wel dat je mensen kunt inspireren en op nieuwe ideeën kunt brengen. Als iemand dat aan mij laat merken voel ik mij toch wel heel erg vereerd!

 8. Ik vind schrijven en je ei kwijt kunnen het fijnst, denk ik. Dat is uiteindelijk waarom ik ben gestart met bloggen, haha! Ennuh, YouTube is inderdaad heel leuk 🙂

 9. Ik kan me hier helemaal in vinden! Schrijven is heerlijk, en daar anderen mee inspireren vind ik echt heel gaaf en bijzonder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *