5 manieren om nieuwe ideeën te verzinnen voor artikelen
5 manieren om nieuwe ideeën te verzinnen voor artikelen

Om nieuwe ideeën voor Blog Chick zit in niet verlegen. Sterker nog: ik heb zo veel ideeën, dat ik gewoon niet meer weet waar ik moet beginnen. Al is dat meer een luxe dan een nadeel hoor haha. In dit artikel deel ik 5 manieren die mij helpen om nieuwe ideeën te verzinnen voor mijn blog.

1. Pinterest

Heel veel ideeën voor nieuwe artikelen krijg ik via Pinterest. Als je me volgt op Pinterest dan heb je misschien al gezien dat ik ook een bord heb met blogtips. Dat is niet alleen ter informatie voor mezelf, maar ook als inspiratie voor nieuwe artikelen. Dat betekent overigens niet dat ik dingen na-aap of kopieer. Meestal laat ik me inspireren door een titel en geef ik vervolgens een eigen draai aan de inhoud, in de meeste gevallen lees ik het originele artikel niet eens haha.

Pinterest kan ik echt iedere blogger aanraden. Het is niet zomaar een verzameling van plaatjes, het is een zoekmachine! Eigenlijk kun je het wel een beetje vergelijken met Google. Als je een zoekopdracht intypt krijg je allemaal relevante afbeeldingen terug, en iedere afbeelding linkt weer door naar een artikel. Als je op Pinterest gaat zoeken naar dingen die met jouw blog te maken hebben, krijg je ongetwijfeld weer een lading aan inspiratie voor nieuwe artikelen.

2. Praat met je doelgroep

Mijn doelgroep? Bloggers! Vrouwelijke wel te verstaan die graag meer uit hun blog willen halen. Jullie dus! Door met jullie te praten kom ik echt op mega veel ideeën voor nieuwe artikelen. Meestal komt dit voort uit de vragen die ik krijg. Die vragen kan ik dan weer beantwoorden in artikelen. Probeer ook eens met je doelgroep of je bezoekers in gesprek te gaan. Het is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel inspirerend.

3. Fora & Facebook

Geen zin om te praten? Struin fora en Facebook dan af! Ook op die plekken kun je ook je doelgroep vinden, en kun je erachter komen wat in hun wereld speelt. Wat houdt ze bezig? Welke vragen hebben ze? Hoe kun jij ze ergens bij helpen? Meld je aan bij groepen en fora die aansluiten bij je blog. Ik zie bijvoorbeeld weleens vragen voorbij komen in Facebookgroepen voor bloggers, en die kan ik vervolgens weer verwerken tot nieuwe artikelen.

4. Andere blogs (uit jouw niche)

Don’t worry, ik ga je nu niet vertellen dat je andere bloggers moet na-apen. Maar het kan echt geen kwaad als je af en toe soortgelijke blogs afgaat op zoek naar inspiratie. Welke artikelen vind jij leuk om te lezen op een blog? Waarom? En hoe zou je dat voor je eigen blog kunnen inzetten? Dit komt eigenlijk een beetje op hetzelfde net als wat ik hiervoor zij over Pinterest. Ik laat me bijvoorbeeld graag inspireren door een titel van een blogpost, en vervolgens geef ik daar mijn eigen draai en invulling aan. Door andere blogs af te gaan kun je ook een beetje onderzoeken welk soort artikelen aanslaan bij je doelgroep en welke niet.

5. Stel jezelf vragen

Mijn blog is 24/7 aanwezig in mijn gedachten. Ik houd van bloggen, ik houd van het onderwerp waar ik over schrijf en ik houd van mij werkEn voor mij is het heel fijn dat die drie dingen hetzelfde zijn haha. 🙂 Bij heel veel dingen die ik doe denk ik aan mijn blog, en ik stel mezelf (onbewust) vragen. Zou dit interessant zijn voor Blog Chick? Zou ik hier iets over kunnen schrijven voor Blog Chick? Zouden de bezoekers van Blog Chick dit kunnen waarderen? Door dit soort vragen te stellen kom ik soms op de meest interessante ideeën, al zeg ik het zelf haha. Komen die vragen bij jou niet vanzelf op? Wellicht dat de volgende vragen jou kunnen helpen:

 • Waar ben je goed in? En hoe kun je andere daarmee helpen?
 • Wat zou je mensen kunnen uitleggen?
 • Welke vragen krijg je vaak op je blog die je zou kunnen verwerken in een artikel?
 • Welk product gebruik je heel graag en kun je aanbevelen?
 • Wat is een belangrijke les die je hebt geleerd en die je kunt delen?
 • Welk onderwerp kun je wekelijks laten terugkeren? Dus een soort rubriek?
 • Welke artikelen zijn populair op je blog? Zou je vaker dat soort artikelen kunnen schrijven?
 • Is er iemand die je zou kunnen interviewen voor je blog?

Door mezelf constant vragen te blijven stellen kan ik mijn lijst met ideeën aanvullen, en kan ik mijn blog steeds weer een beetje beter maken!

Dit waren wel zo’n beetje mijn tips. 🙂 Wat is voor jou de ultieme manier om ideeën te verzinnen voor nieuwe artikelen?

bron afbeelding

12 gedachten over “5 manieren om nieuwe ideeën te verzinnen voor artikelen”

 1. Handige tips! Het overkomt denk ik bijna iedereen weleens dat de inspiratie even ver te zoeken is. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen, yes :)! Ik gebruik vooral Pinterest wanneer ik even inspiratieloos ben.

 2. Ilona Wielinga

  Zelf heb ik meestal niet echt problemen met inspiratie, maar toch een handig artikel!
  Pinterest gebruik ik zelf ook ontzettend veel op mijn opleiding haha

 3. Goede tips! Heel herkenbaar dat je jezelf continue vragen stelt. Eigenlijk overal waar ik loop word ik geprikkeld door bijvoorbeeld mensen, situaties, communicatieuitingen, gesprekken en vaak brengt dat mij inspiratie :).

 4. Er zijn wel fora en facebook groepen voor mijn onderwerp als het om post en creativiteit gaat, maar ik vind het lastiger omtrent papierwaren… heb jij tips?

 5. Pingback: 20 artikel ideeën voor deze herfst - Blog Chick

 6. Die tips over Pinterest en jezelf vragen stellen kan ik zeker gebruiken! *gaat meteen Pinterest nieuw leven inblazen*

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *