5 manieren om je blog hoger in Google te krijgen
5 manieren om je blog hoger in Google te krijgen

Heb je weinig bezoekers op je blog? Misschien is het dan een idee om wat meer tijd te besteden aan zoekmachine optimalisatie. Wees niet bang, het is echt niet moeilijk. Met een paar kleine aanpassingen kun je er al voor zorgen dat je blog hoger in Google komt.

Ik heb al eerder over zoekmachine optimalisatie geschreven en over het schrijven van artikelen waar Google gek op is. Heb je die artikelen nog niet gelezen? Doe dat dan snel! Dan weet je zeker dat je het beste resultaat kunt bereiken. 🙂

1. Maak slim gebruik van keywords

Woorden of zinsdelen waarmee je gevonden wilt worden in Google zijn keywords. Zorg ervoor dat je dit deze verwerkt in je artikelen! Plaats een keyword aan het begin en aan het eind van je artikel, en laat het ook terugkomen in je titel en koppen. Het is vaak beter om een zinsdeel te gebruiken, zodat je minder concurrentie hebt in Google. Als je artikel gaat over nieuwe blushes van Sleek, gebruik dan niet ‘blushes’ als keyword maar ‘blushes van Sleek’.

2. Vergeet je afbeeldingen niet!

En laat je keyword ook terugkomen in je afbeeldingen! Wat veel mensen namelijk vaak vergeten is dat je afbeeldingen ook kunt optimaliseren voor zoekmachines. Niet de foto zelf hoor haha, maar de naam van de foto. Zorg dat de foto’s die je uploadt geen namen hebben zoals DSC9934.jpeg, maar geef ze een logische naam. Wat is logisch? Je keyword! Bijvoorbeeld blushes-van-sleek.jpeg. Plaats je keyword ook bij de alt-tekst van de afbeelding.

Heb je een hele map vol foto’s op je computer en heb je geen zin om die allemaal een voor een te hernoemen? Selecteer dan alle foto’s en druk op F2 op je toetsenbord. Typ een naam in, druk vervolgens op enter et voila! Alle afbeeldingen hebben dezelfde naam gekregen met elk een ander nummertje erachter.

Vergeet trouwens niet je afbeeldingen te verkleinen voordat je ze uploadt. Foto’s zijn van zichzelf vaak behoorlijk groot en kunnen ervoor zorgen dat je blog langzaam laadt, en dat is weer slecht voor zoekmachine optimalisatie.

3. Kies de juiste permalinks

Ook de link van je artikel speelt een grote rol in zoekmachine optimalisatie. Standaard zien de linkjes van berichten in WordPress er ongeveer zo uit blogchick.nl/?p=123. Is dat bij jou ook het geval? Dan moet je dat echt veranderen! Hieronder lees je stap voor stap hoe je dat kunt doen:

 1. Login op je website en ga naar het admin gedeelte van WordPress
 2. Klink in het linkermenu op Instellingen en vervolgens op Permalinks
 3. Kies bij de instellingen Berichtnaam in plaats van Standaard
 4. Scroll naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan

Tadaaa! Je linkjes zijn nu perfect. In plaats van blogchick.nl/?p=123, zien ze er nu uit als blogchick.nl/voorbeeld-bericht. Google will love you en voor je het weet staat je blog hoger in Google. 😉

4. Gebruik een plugin voor SEO

Bij voorkeur deze van Yoast. WordPress is van zichzelf al behoorlijk goed in SEO, maar het kan hier en daar wel wat hulp gebruiken. Daar kan de plugin van Yoast je bij helpen. Wat ik zelf enorm prettig vind aan Yoast is dat je onder ieder artikel een analyse kunt bekijken van je blogpost. Aan de hand van die analyse kun je wat dingen veranderen als het nodig is. Ik kan nu wel een hele uitleg gaan geven, maar je kunt beter even de uitleg op de website van Yoast zelf bekijken. Alles wat je moet weten staat er duidelijk in het Nederlands uitgelegd. Aanrader dus!

5. Blijf consistent uploaden

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is regelmatig uploaden. En met regelmatig bedoel ik toch wel minimaal één keer per week. Gelukkig is dat voor bloggers over het algemeen niet zo’n probleem, maar hoe vaker je uploadt, hoe beter. Google zet namelijk het liefst recente artikelen het hoogst tussen de zoekresultaten.

Hopelijk lukt het je met deze tips om je blog hoger in Google te krijgen! Hoe scoort jouw blog in Google? Ben je er tevreden mee, of kan het wel wat verbetering gebruiken? 

Vind je dit interessant? Pin het op Pinterest voor later!

5 manieren om je blog hoger in google te krijgen

21 gedachten over “5 manieren om je blog hoger in Google te krijgen”

 1. Check! Ik ben best wel een fan van Yoast SEO. Eigenlijk kijk ik niet meer naar de bolletjes, want ik gebruik het nu zo vaak, dat ik gewoon weet wat er in een artikel moet zitten.

  1. Hmmm lastig! Misschien wordt er gewoon weinig gezocht naar de keywords die je in je artikel verwerkt? OF… er is heel veel concurrentie. Er zijn natuurlijk best veel beautyblogs, dus de concurrentie om een goed plekje in Google is moordend. De truc is dan om iets te zoeken waarmee je je kunt onderscheiden van de rest.. Lastig, maar zeker niet onmogelijk!

 2. Sjoukje - meergeldminderstress.nl

  Weer zulke goede tips! Ik had me hier nog niet in verdiept. Ik heb ook de verkeerde SEO-tool geloof ik, hier kan ik weinig in vinden. Ik ga eens op zoek naar die van Yoast.

 3. Ja *check* allemaal! Ik mis nog in je rijtje: teruglinken naar de eigen artikelen, maar dat doe je ook. Wat ik zelf nog wel eens vergeet (bijna), is het checken van oudere blogjes, of die nog een linkje vooruit kunnen krijgen naar een nieuwer artikel dat relevant is.

  1. Oeh dat is ook een goede! Doe ik ook veel te weinig. Kost best veel tijd dus daar moet je echt even voor gaan zitten haha.

 4. Een plugin zoals Yoast kan je hier heel handig in ondersteunen! Ik doe altijd m'n best om deze tips in artikelen te verwerken 😀

 5. Ben gisteren begonnen bij je meest recente artikel en inmiddels hier aangekomen. Je geeft zulke ontzettend fijne tips waar ik echt wat aan heb!
  nou is mijn vraag, hoe verklein jij je foto's? Ik maak trouwens gebruik van wordpress (op mn eigen domein)

 6. Pingback: 5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog - Blog Chick

 7. Mijn blog scoorde goed in Google, vooral toen ik Bootea Teatox testte. Nu ik mijn blognaam veranderde, moet ik natuurlijk opnieuw beginnen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *