5 geweldige manieren om je blog te promoten
5 geweldige manieren om je blog te promoten

Als je meer bezoekers wilt zit er niks anders op dan je blog promoten. Die bezoekers komen namelijk niet zomaar uit het niets. Gelukkig zijn er talloze manieren om je blog te promoten, en vandaag deel ik er 5!

1. Maak een Facebookpagina voor je blog

Als je een Facebookpagina maakt voor je blog kun je zorgen voor een stroom vaste bezoekers. Mensen die je blog leuk vinden kunnen je pagina volgen. En als jij iedere keer dat je een nieuw artikel publiceert deze deelt op je pagina, kun je ervoor zorgen dat die mensen je blog bezoeken. Ideaal! Niet alleen voor jou, maar ook voor je bezoekers. Zo kunnen ze eenvoudig op de hoogte blijven. Wil je op de hoogte blijven van Blog Chick? Volg dan de Facebookpagina van Blog Chick.

2. Deel je artikelen in Facebookgroepen

Er zijn een hoop Facebookgroepen waar je iedere dag je artikelen mag delen. Veel van de groepen worden door duizenden mensen gevolgd, en door je blog in die groepen te delen kun je veel nieuwe bezoekers krijgen. Dit heeft mijn blog echt enorm geholpen! Daarnaast is het ook leuk, want je maakt zo kennis met een vele andere blogs.

Hieronder een aantal groepen waarin je je artikelen kunt delen:

 1. Spam je blog
 2. Bloggers Nederland
 3. Bloggermagazine
 4. The Blogboard
 5. The bloggerlist by Bloggermedia

3. Deel je artikelen op Twitter

Twitter dood? Ik dacht het niet! Twitter is een geweldige plek voor je bezoekers om je te volgen. Daarnaast is het sowieso een leuk kanaal om te communiceren met andere bloggers. Ook hier kun je iedere dag je artikelen delen, maar let wel op dat je niet alleen maar je artikelen deelt. Dat komt al snel over als spam en dat is niet leuk voor je volgers.

4. Deel je artikelen op Instagram

Ook Instagram zorgt ervoor dat ik iedere keer weer nieuwe bezoekers krijg op mijn blog. Als ik een nieuw artikel publiceer deel ik dat op Instagram. Ik een nieuwe foto, schrijf een kort stuk over het nieuwe artikel en eindig met ‘Linkje staat in mijn bio!’.  Uiteraard gevolgd door een aantal relevante hashtags. Vervolgens zorg ik dat er een link naar het artikel op mijn profiel staat.  Aanrader, want het werkt!

5. Deel je artikelen op LinkedIn

Misschien denk je niet zo snel aan LinkedIn, maar ook dit kan een goed kanaal zijn om je blog te promoten. Houd er wel rekening mee dat dit wel een zakelijk platform is. Ideaal dus als je een zakelijke blogger bent of als je blog een serieuze toon heeft. Minder geschikt als je persoonlijk of over minder ‘serieuze’ onderwerpen blogt. Een artikel delen over je favoriete lipsticks is bijvoorbeeld niet aan te raden. 🙂

Hopelijk heb je hier wat aan! Wat is jouw favoriete manier om je blog te promoten?

Afbeelding: BigStock

6 gedachten over “5 geweldige manieren om je blog te promoten”

 1. Goeie punten! Ik vraag me alleen af hoeveel die bloggergroepen daadwerkelijk helpen. Zelf deel ik mijn artikelen ook in die groepen maar of er echt verkeer uit komt? Vaak delen bloggers alleen hun artikelen in de groepen..

  1. Voor mij werkt het juist erg goed! Maar dat komt natuurlijk ook omdat die groepen gevolgd worden door bloggers, en laat dat nou net mijn doelgroep zijn. 🙂 Ik kan me goed voorstellen dat het voor andere blogs wat minder werkt. Al moet ik wel zeggen dat ik zelf ook regelmatig blogs bezoek die in die groepen gedeeld worden. Als ik iets interessants zie klik ik erop, dus het zou wel moeten werken. 🙂

 2. Goede tips, ik gebruik ze allemaal wel intensief, behalve twitter, dat doe ik af en toe… Ga er toch maar wat meer mee doe. Zelf gebruik ik ook nog Pinterest om mijn artikel op te slaan.

 3. Pinterest is ook een mooie toevoeging! Ik doe het momenteel niet, maar dat komt omdat ik oude blogs nog wil updaten en ik die eerst op het board wil hebben… maar ja, wanneer ik daar aan toe kom: geen idee.

 4. Instagram zou ik echt aan moeten beginnen om mijn artikelen te delen! Heb het direct maar even gedaan met het artikel van vandaag 🙂 Pinterest merk ik beetje bij beetje dat ik wel meer verkeer krijg en dat vind ik fijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *