5 dingen die slecht zijn voor je blog
5 dingen die slecht zijn voor je blog

We maken allemaal weleens fouten, en dat is niet erg. Soms heb je het alleen niet door, en dat is zonde omdat je er dan niet van kan leren. Ben jij schuldig aan één van de (of misschien wel meer) volgende fouten? Misschien is het dan tijd om er iets aan te doen. 

1. Geen uitgelichte afbeelding bij je artikelen

Zeg nou zelf, bezoek jij graag een blog met alleen maar tekst? Ik zie het soms gebeuren dat mensen geen afbeelding toevoegen bij hun artikelen. Zo zonde als je het mij vraagt! Het maakt je blog én je artikel veel interessanter om te bezoeken. De kans ik groter dat het artikel wordt gelezen met een mooie passende afbeelding, maar daar slim gebruik van.

2. Onduidelijk lettertype

Dit is voor mij echt één van de grootste doodzondes die een blogger kan maken. Soms is de tekst op een blog zo onduidelijk te lezen, dat ik afhaak. Het klinkt misschien hard, maar ik wil geen moeite hoeven doen om je artikel te kunnen lezen. Zorg ervoor dat de teksten op je blog een duidelijk lettertype hebben, zodat je bezoekers je teksten prettig kunnen lezen. Zorg er daarnaast ook voor dat het lettertype groot genoeg is, en dat er voldoende contrast is tussen de tekst en de achtergrond van het vak waar het in staat. Lichtgrijze tekst is echt lastig te lezen op een wit achtergrond, trust me.

3. Een rommelige sidebar

In de sidebar kun je interessante informatie plaatsen voor je bezoekers. Bijvoorbeeld een afbeelding van jezelf, je recente artikelen of je Instagram feed. Helaas slaan sommige ietwat door en knallen heel die sidebar vol informatie. Een rommelige sidebar zorgt ervoor dat je blog in één klap een zooitje wordt. Probeer kritisch te zijn in wat je in de sidebar plaatst en plaats alleen de dingen die écht van waarde zijn. Kom je toch nog ruimte te kort? Vaak kun je ook informatie in de footer van je blog plaatsen!

4. Veel (te veel) advertenties

Nog zo iets waar ik me onwijs aan kan storen, en zeker niet alleen ik! Ik snap dat je geld wilt verdienen met je blog, maar je kunt ook overdrijven. Sommige blogs staan vol met flashy banners en irritante reclames die heel je blog overnemen. Een no-go als je het mij vraagt. Hoogstwaarschijnlijk verdien je niet eens zo veel aan die banners (vaak maar een paar cent per 1000 views), en daarom kun je jezelf beter afvragen of het wel echt nodig is. Ja, alle beetjes helpen, maar door je blog vol te stoppen met reclame stoot je bezoekers af. Bezoekers die je nodig hebt om omzet te generen.. Wees eens realistisch en maak een goede afweging.

5. Geen linkjes naar je social media kanalen

Je sidebar is de ideale plek om te verwijzen naar je social media kanalen. Wil je succes met je blog? Dan is actief zijn op social media echt een must. Als je vervolgens je bezoekers niet laat weten waar ze je nog meer kunnen vinden, loop je het risico dat mensen niet terug komen. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze je simpelweg vergeten. Door ervoor te zorgen dat mensen je volgen via social media, kun je ze helpen herinneren van het bestaan van je blog. Heb je een nieuw artikel online? Gooi er een berichtje uit met een linkje naar het artikel. ZO krijg je bezoekers.

Geef toe, maak jij één van deze fouten? En wat zijn volgens jou dingen die slecht zijn voor je blog?

Vind je dit interessant? Pin het op Pinterest voor later!

bron afbeelding

5 dingen die slecht zijn voor je blog

9 reacties op “5 dingen die slecht zijn voor je blog”

  1. Ik heb ooit de fout gemaakt om banners te laten plaatsen door Google op mijn blog, maar uiteindelijk vond ik het toch on-professioneel ogen. Toen had ik ze ook weggehaald. De rest van de fouten heb ik (hopelijk haha) niet gemaakt!

    1. En het is zo jammer dat je zo weinig verdient aan die banners van Google. Tenzij je hééél veel bezoekers hebt, maar dan nog vraag ik me af of het de moeite waard is. Goed dat je de rest nog nooit hebt gedaan haha!

  2. Ik doe dit volgens mij allemaal wel redelijk goed haha. Altijd een afbeelding bovenaan en ben bezig met werken aan meerdere afbeeldingen (max. 4), geen advertenties, linkjes naar alle kanalen waar ik actief ben en een lettertype dat ik zelf erg prettig vind lezen en dat door anderen ook veel gebruikt wordt. Inderdaad erg irritant als mensen hier de fout mee ingaan! Je hebt een leuke blog 🙂

  3. Ik doe het dan denk ik nog wel redelijk goed, gelukkig maak ik deze fouten niet. Maar heel erg handig dat je het in een blogpost zet! Zeker dingen om er voor uit te kijken. Daarnaast heb je ook echt goede tips, het klopt ook helemaal.

  4. Yes, ik slaag voor alle punten, haha! Maar ik snap je wel hoor, voornamelijk de advertenties. Alleen voor mijn favoriete bloggers zet ik daarom AdBlock uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.