3 toffe blogs over bloggen die je moet volgen
3 toffe blogs over bloggen die je moet volgen

Naast Blog Chick zijn er nog veel meer blogs over bloggen. Vandaag wil ik drie van dat soort blogs met je delen. Zo heb je nog meer tips en ideeën die je kunt gebruiken om je blog te verbeteren!

Diamonds for Breakfast

De blog van Tarinda is toch wel één van mijn favorieten. Nadat ze is afgestudeerd als journalist, is ze begonnen als fulltime (bruids)fotograaf. Twee jaar later besloot ze dat het tijd was voor iets anders. Ze startte Diamonds for Breakfast, waar ze al haar kennis over ondernemen en bloggen deelt. Daarmee hoopt ze ambitieuze bloggers en carrièrevrouwen te inspireren hun hart te volgen, en beter te worden dan ze ooit hadden durven dromen. Sounds good!

Interessante artikelen op Diamonds for Breakfast

 1. Handige trucjes om meer geld te verdienen met Adsense
 2. 13 manieren om je blog te laten groeien met social media 
 3. 22 tips om je blog te laten groeien dit jaar

Blogaholic

Blogaholic wordt gerund door Laura, een ‘blogaholic in het kwadraat’ zoals ze zichzelf noemt. Deze mega interessante blog barst van de nuttige artikelen over bloggen. Ideaal als je jezelf en je blog wilt verbeteren. Of het nou gaat om het bepalen van de stijl van je blog, of over het krijgen van meer bezoekers. Zelf vind ik hem erg compleet, en Laura onderbouwt haar artikelen altijd erg goed.

Interessante artikelen op Blogaholic

 1. Linkpizza: in minder tijd meer geld verdienen met affiliate marketing
 2. Hoe je wél reacties krijgt op je blogartikelen
 3. Handige WordPress-plugins voor meer Facebook-likes

Bloggen en Loggen

Blogster Nicoline zette ruim 15 jaar geleden voorzichtig haar eerste stappen in Blogland. In al die jaren heeft ze erg veel geleerd, en al die kennis over bloggen deelt ze op haar blog Bloggen en Loggen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen overtuigd was toen ik voor het eerst op Bloggen en Loggen kwam, vanwege het ietwat simpele uiterlijk. Maar man, never judge a book by it’s cover bleek hier echt van toepassing, want Bloggen en Loggen is echt een goudmijn aan informatie over bloggen. Aanrader!

Interessante artikelen op Bloggen en Loggen

 1. Hoe maak je no-follow links in Blogger en WordPress?
 2. 13 makkelijke SEO tips voor beginners
 3. Hoe kom je aan opdrachten voor je blog?

Hopelijk heb je wat aan dit lijstje! Ik ben ook heel benieuwd of jij nog andere blogs over bloggen kan aanraden. En schroom niet om je eigen blog te delen als jij ook blogt over bloggen! 

Afbeelding: BigStock

16 gedachten over “3 toffe blogs over bloggen die je moet volgen”

 1. Jaa hier een fan van Tarinda! Vraag me alleen af waar de andere 2 toffe blogs zijn om te volgen (gezien je titel 5 toffe blogs om te volgen is) maar ik zie er maar 3… ????

 2. Ilona Wielinga

  Wat een toffe sites allemaal! De ook erg fijne artikelen heb je geselecteerd. Heb direct het een en ander door gelezen.
  Alleen een kleine tip, je titel klopt niet 😉 of je artikel natuurlijk, haha

    1. Hee Anouk,

     Superleuk dat je het bloggen weer opgepakt hebt! Lees met plezier elke dag je blog, alleen door de drukte schiet het reageren er soms bij in. Ik heb ook heel veel zin om binnenkort weer te gaan bloggen! Btw in je permalink staat nog wel 5 toffe blogs die je moet volgen. Dat kan je ook heel makkelijk aanpassen, lijkt me handig dat dat klopt met de vindbaarheid in Google enzo?

     Groetjes,
     Maureen

     1. Heel erg bedankt voor je reactie! Je kunt een permalink inderdaad heel makkelijk aanpassen, maar dan loop je het risico dat mensen op de oude link klikken en dan een (404) foutmelding krijgen. Als je een permalink aanpast is het daarom verstandig om een redirect in te stellen, zodat de oude link naar de nieuwe link verwijst. Dat kon ik helaas nog niet fixen toen ik het probleem ontdekte, maar inmiddels is het opgelost. 😀

 3. Tarinda volg ik al een tijdje en vindt dat erg interessant! Lees daar met veel plezier. Blogaholic heb ik ook al veel aan gehad, jammer dat dit op een laag pitje is komen te staan. En de laatste ga ik bekijken! 🙂

 4. Ik ben absoluut fan van Blogaholic, vind het alleen jammer dat het een vrij inactieve blog is geworden. Diamonds for Breakfast ben ik een paar keer tegengekomen maar ga ik toch maar eens echt volgen als ik het zo lees! Maar eigenlijk vind ik BlogChick het leukste en interessantste hoor! =D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *