3 tips om ervoor te zorgen dat je blog beter gelezen wordt
3 tips om ervoor te zorgen dat je blog beter gelezen wordt

Bloggen is leuk, maar het wordt nóg leuker als je artikelen ook daadwerkelijk goed gelezen worden. Je kunt gewoon beginnen met schrijven en wachten tot de eerste bezoekers hun weg vinden naar je blog, maar dat werkt over het algemeen niet zo goed. Of beter gezegd: dat duurt lang. En omdat we niet eeuwig de tijd hebben kun je maar beter wat tijd besteden aan .. promotie!

1. Wees geweldig

First of all: zorg dat je blog de moeite waard is voor je bezoekers. Je kunt je blog wel als een gek gaan promoten, maar als bezoekers er niks aan vinden heeft het weinig nut. Hoe je erachter komt of je blog de moeite waard is? Dat is lastig, maar er zijn wel een paar maniertjes. Zorg allereerst dat je zelf achter je content staat en dat je er trots op bent. En wees eerlijk en kritisch naar jezelf!

Daarnaast zou je iemand naar je blog kunnen laten kijken en kunnen vragen om een mening en feedback. Dit kun je het best aan iemand vragen die niet te dicht bij je staat, zodat je zeker weet dat je een eerlijk antwoord krijgt. Want laten we eerlijk zijn.. je moeder vindt toch alles wat je doet geweldig. Misschien kun je een andere blogger hiervoor vragen, en beide een mening geven over elkaars blog. En schroom niet om je blog te delen in mijn Facebookgroep en te vragen om feedback!

2. Deel je blog op social media

Dit is een logische stap, maar wordt toch vaak onderschat of niet optimaal benut. Met behulp van social media wordt het promoten van je blog een eitje. Via Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest kun je namelijk gemakkelijk duizenden mensen bereiken. Er is alleen één probleem: met alleen het delen van je blog ben je er nog niet. Ik krijg weleens vragen van bloggers en ondernemers waarom hun website niet wordt bezocht als ze het delen op social media. Vaak is het antwoord enorm simpel: je bent niet interessant genoeg.

Gelukkig zijn er een paar truucjes die ervoor zorgen dat je dat wel wordt. In eerste instantie is het belangrijk dat het artikel dat je deelt voorzien is van een goede titel, en een interessante afbeelding. Vooral de titel is erg belangrijk, en kan echt het verschil maken. Verder is het belangrijk dat je naast het delen van je blog ook nog andere content deelt. Een Twitteraccount waarop alleen nieuwe artikelen worden gedeeld is namelijk echt niet interessant om te volgen. Laat zien wie je bent, deel af en toe persoonlijke info en reageer ook op andere bloggers. Zo voorkom je dat je social media account aanvoelt als een reclameblaadje.

3. Schrijf een gastblog

Met een gastblog bedoel ik dat je een artikel schrijft voor een andere blog. Het liefst op een blog die al redelijk wat volgers heeft, en over dezelfde onderwerpen gaat als jouw blog. Op deze manier laat je de volgers van die blog kennismaken met jou en je blog, en als ze je leuk vinden is de kans groot dat ze jou ook gaan volgen. Vaak staan bloggers er wel voor open om een gastblog te plaatsen, mits het toegevoegde waarde heeft. Een blogje waarin je schrijft over jezelf en over je blog wordt namelijk niet (altijd) gewaardeerd, en is dus ook geen goed idee. Lijkt gastbloggen je wat? Neem dan eens contact op met een blogger. Wellicht dat je artikelen met elkaar kunt uitwisselen om zo beide te groeien. Zorg er overigens wel voor dat altijd ergens jouw naam staat vermeld inclusief een linkje naar je blog, want anders heb je er natuurlijk niks aan.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Heb je zelf nog een aanvulling? Deel het gerust hieronder!

Afbeelding: BigStock

24 gedachten over “3 tips om ervoor te zorgen dat je blog beter gelezen wordt”

 1. Sjoukje - meergeldminderstress

  Je bent er weer! Fijn!
  Goeie tips! Reageer op andere blogs is ook een goeie tip weet ik uit ervaring ????

  1. Ja! Werd wel weer tijd toch? 😀 Reageren op andere blogs is ook zeker een goede tip. Thanks voor je reactie Sjoukje!

 2. Haha, wees geweldig. Goeie! Het werkt ook om je artikelen naar bedrijven te sturen zodat ze het kunnen delen via Facebook. Dit leverde mij binnen twee dagen duizend extra views op, echt heel veel!

 3. Aneta | Love4seasons

  Hier ben je weer! Meer persoonlijke berichten delen op je social media is een goede tip. Zelf merk ik dat ik dit te weinig doe. Een goed doel voor mij om hier aan te werken

  1. Ik herken het! In het begin deed ik dat veel te weinig, maar tegenwoordig let ik er beter op en merk ik echt resultaat. 🙂

 4. Superleuk dat je weer terug bent! Ben benieuwd naar je nieuwe artikelen. En dit artikel is herkenbaar haha!
  Ik heb gewoonweg geen tijd om mijn artikelen op social media te delen.. Superjammer! Op bloglovin en twitter gaat het gelukkig automatisch, maar volgens mij werkt het het beste als je zelf je artikelen op verschillende platformen deelt.

  1. Vind ik ook! 😀 Ook leuk dat jij al zo goed bezig bent met je nieuwe blog. Er zijn gelukkig wel een aantal handige tools die je kunnen helpen bij het delen, zoals Buffer en CoSchedule. 😀 Wellicht dat je daar eens naar kunt kijken!

 5. Haha de eerste tip vooral: wees lekker awesome! Ik kan me daar ook wel heel goed in vinden want ik merk gewoon dat stukken waar ik zelf tevreden over ben, meer gelezen worden. En dat vind ik ook het belangrijkste.

 6. Ilona Wielinga

  Superhandige tips! Ik ga er zeker mee aan de slag. Vind het zelf alleen wel lastig om bloggers zomaar te vragen om een gastblog dus ik wacht altijd liever de oproepjes af, haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *