3 redenen waarom jij je doelen niet haalt
3 redenen waarom jij je doelen niet haalt

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: als je succes wilt met je blog moet je doelen stellen. Vervolgens is het natuurlijk wel de bedoeling dat je die doelen ook haalt. Helaas blijkt dit voor velen een struikelblok, en blijven die doelen niet meer dan een paar woorden op papier. Herkenbaar? Wellicht staat de reden dat jij je doelen niet haalt in dit artikel!

1. Je doelen zijn onduidelijk

We hebben allemaal bepaalde dromen. Bijvoorbeeld geld verdienen met bloggen, of 10.000 volgers hebben op Instagram. Die dromen komen echter niet zomaar uit. Daar moet je een plan voor maken, en voordat je een plan kunt maken moet je doelen stellen. Met die doelen kun je namelijk de richting van het resultaat van tevoren bepalen.

Maar wat als je doelen onduidelijk zijn? Dan zal het resultaat ook onduidelijk zijn. Of in ieder geval niet wat het zou moeten zijn, waardoor het lijkt alsof je je doelen niet haalt. Daarom is het belangrijk dat je je doelen goed en helder formuleert. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar zelf maak ik het liefst gebruik van de SMART-formule. Ja, ik weet dat bij de meeste mensen nu akelige herinneringen van school naar boven komen, maar die formule heb je niet voor niets geleerd. Het is echt nuttig. 🙂

2. Je onderneemt geen actie

Ik zei net al dat je een plan moet maken als je wilt dat je dromen werkelijkheid worden. Logisch! Maar toch wordt dit vaak vergeten. We schrijven onze doelen op, en doen er vervolgens niks mee. Of dit nou is omdat we lui zijn, of omdat we niet weten wat we nou moeten doen, het resultaat is hetzelfde. Niks. Noppes. Nada. Niente.

Zorg dat je actie onderneemt. Schrijf je doelen op, en maak vervolgens een plannetje om die doelen werkelijkheid te laten worden. Is jouw doel 1000 volgers krijgen op Instagram? Bedenk dan wat je kan doen om dit voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld:

 • Iedere dag een nieuwe foto plaatsen
 • Iedere dag de nieuwe foto delen op je blog/Facebook
 • Iedere dag andere foto’s liken
 • Iedere dag nieuwe accounts volgen
 • Etc..

Zoals je ziet hoeft het niet heel uitgebreid zijn. Alle beetjes helpen! Door de stappen op te schrijven maak je voor jezelf duidelijk wat er moet gebeuren, en wordt het ineens veel makkelijker om je doel te behalen. Maar dan moet je natuurlijk wel die stappen uitvoeren. 🙂

3. Je geeft te snel op

Je hebt je doelen duidelijk geformuleerd, en je onderneemt actie om die doelen werkelijkheid te laten worden. Toch wil het niet opschieten. Je merkt amper resultaat, en je raakt gedemotiveerd. Uiteindelijk zakt de moed je in de schoenen en je geeft op. Al dat harde werk is uiteindelijk voor niks geweest. Dit klinkt misschien heel dramatisch, maar dit is wel hoe het vaak gaat.

Succes komt je niet zomaar aanwaaien. Het is opgebouwd uit vele kleine stapjes, die ieder zijn eigen successen kennen. Iedere keer als jij actie onderneemt, bouw je aan je succes. En als je maar lang genoeg volhoudt, en iedere keer stapjes in de goede richting zet, creëer je uiteindelijk iets heel moois. Maar dan moet je wel volhouden, en dat is lastig want we willen vaak direct resultaat.

Bron.

Kijk eens goed naar de bovenstaande afbeelding. Het is heel simpel, maar het helpt mij altijd herinneren waarom je niet moet opgeven. Soms duurt het heel lang voordat je resultaat hebt, maar als je opgeeft weet je één ding zeker: resultaat blijft uit. Je zult tevens nooit weten hoe dichtbij je was, en voor je het weet gaat een ander ermee vandoor. Mensen die opgeven winnen nooit, en winnaars geven nooit op. Hou vol.

Succes!

Afbeelding: BigStock

7 gedachten over “3 redenen waarom jij je doelen niet haalt”

 1. Ik heb misschien iets teveel doelen haha, je kunt ook weer niet teveel tegelijk willen. Ik ben nu vooral privé bezig om uit huis te gaan dus dat is even prio 1. Daarna komt het zakelijke weer haha 😉

 2. Ik ben een beetje overwhelmed door al mijn doelen en alles wat ik ervoor moet doen. Dus ik heb eerst besloten om alles op de rit te krijgen, voordat ik alles concreet op papier zet. Eerst rust en dan actie, dat is wat ik eerst nodig heb.

  Maar inderdaad, zonder doelen weet je ook niet waar je naartoe werkt! En vooral tip 3 is heel belangrijk denk ik!

 3. Goede tips! Ik vind het soms best lastig allemaal, er is zoveel! Ik zal toch echt lijstje moeten maken. En vooral tip 3 moet ik daarbij in mijn achterhoofd houden.

 4. Ik heb ook veel doelen op het gebied van bloggen. Maar mijn prioriteit ligt op dit moment bij het afstuderen. Daarna ga ik weer knallen

 5. Opgeven is nooit een optie! Ik ben nu heel blij dat ik altijd heb doorgezet, ondanks weerstand van omgeving. En dan heb ik het niet eens echt over m'n blog, haha.

 6. Ik vind het altijd goed/fijn om doelen te formuleren. Wel kan ik er soms in doorslaan en leg ik de druk te hoog waardoor ik altijd teleurgesteld raak. Opgeven is dan geen optie, maar ik behaal het dan ook niet. Ik ben nog op zoek naar de middenweg, haalbare doelen dus!

 7. Vooral die laatste is hélemaal waar, ik merkte ook dat toen ik maandelijks goals opschreef voor mezelf, dat ik deze nooit behaalde. En deels ook omdat ik me er te weinig op focuste. Maar nu schrijf ik ze nog eens extra neer en houd ik het dagelijks bij. (:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *