3 manieren om je bezoekers iets extra’s te geven
3 manieren om je bezoekers iets extra’s te geven

Door de grote hoeveelheid blogs is het tegenwoordig belangrijker dan ooit om jezelf als blogger te onderscheiden. Onmogelijk zeg je? Welnee, je zou bijvoorbeeld je bezoekers iets extra’s kunnen bieden! 

Waarom iets extra’s bieden?

Zoals ik al zei kun je dat doen om jezelf te onderscheiden van andere bloggers. Daarnaast is het ook gewoon leuk, want je krijgt er ongetwijfeld een hoop waardering voor terug. Ik geloof namelijk in de wet van wederkerigheid. Wat je geeft, krijg je ook weer terug. En als je iets extra’s doet, iets wat andere bloggers niet aanbieden, dan val je op. Bezoekers onthouden je beter en zijn eerder geneigd om je te blijven volgen. Maar nu is natuurlijk de vraag.. wat kan ik bieden?

1. Schrijf een e-book

Met de komst van het internet is het ineens heel erg makkelijk geworden om je verhaal te delen. Dat kun je natuurlijk doen op je blog, maar je zou het ook in de vorm van een boek kunnen doen. Een digitaal boek wel te verstaan! Redelijk eenvoudig te maken en de kosten zijn laag. In een e-book zou je premium inhoud kunnen delen wat niet te vinden is op je blog. Leuk voor je bezoekers, en je zou er zelfs nog wat aan kunnen verdienen.

2. Start een YouTube kanaal

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar een YouTube kanaal kan je blog echt verrijken. Zelf vind ik het heerlijk om uren rond te dwalen op YouTube, en stiekem kijk ik liever filmpjes dan ik blogs lees. Zei die blog chick dat nou echt?!?! Jup, ik schrik er zelf van haha. Door je blog uit te breiden naar YouTube kun je ook de mensen bereiken die normaal geen blogs lezen. Resultaat? Meer bereik! Zelf wil ik hier ook meer tijd aan besteden, dus je kunt zeer binnenkort nieuwe video’s verwachten haha.

3. Organiseer iets offline

Als blogger hoef je natuurlijk niet alles online te doen, je zou namelijk ook eens een offline activiteit kunnen organiseren. Geef bijvoorbeeld eens een workshop, of plan een gezellig middagje high tea met een aantal bezoekers. Want hoe leuk is het om je bezoekers in het echt te ontmoeten?! En het is niet alleen leuk voor jou, maar ook voor je bezoekers. Op deze manier kun je een band met ze opbouwen, en ook dat kan uiteindelijk weer heel waardevol zijn. Zelf lijkt me dit ook heel erg leuk om een keer te doen. Mijn grote droom voor 2017 is bijvoorbeeld om een workshop (bloggen? Photoshop?) te geven, dus wie weet zie ik je volgend jaar wel in het ‘eggie’ haha. 😀

Wat doe jij?

Naast deze drie dingen kun je natuurlijk nog veeeel meer doen. Zelf wil ik sowieso de drie bovenstaande dingen ook gaan doen. Verder probeer ik iedere dag filmpjes te delen in mijn Instagram story, probeer ik actief te zijn in de Blog Chicks Faceboogkgroep en ben ik nog steeds bezig met het uitbreiden van mijn shop. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen, en aan de leuke reacties die ik iedere dag krijg merk ik ook dat het gewaardeerd wordt. Win-win!

Geef jij je bezoekers iets extra’s? Zo ja, wat? En ben je het met me eens dat iets extra’s geven je blog kan helpen groeien?

bron afbeelding

9 gedachten over “3 manieren om je bezoekers iets extra’s te geven”

 1. Goede inhoud. Mijn to do-list word steeds langer, haha!
  En erg benieuwd naar de workshop die je komend jaar wil gaan geven!

 2. Aneta | Love4seasons

  Nuttige tips! Ik zit er ook aan te denken om met YouTube te gaan starten, korte kookvideo's of iets. Wat ik mij afvraag..kun je ook video's op je blog plaatsen als je geen YouTube kanaal hebt? Na veel gezoek naar informatie kom ik er nog steeds niet uit. Lief Aneta

 3. Heel leuk om te lezen!! Ik heb wel een Youtube kanaal en heb allerlei plannen maar ik kom er vaak niet aan toe 🙁

 4. Hm, die e-book klinkt interessant. Maar ik wil nu ook niet té veel, want het bloggen zelf vergt ook al veel van mijn tijd. Het moet nog steeds plezant blijven, hé 😉

 5. Lieke -Life As Lieke

  Wat een handige tips, dankjewel! Ik ga er eens over nadenken. Ben net begonnen dus ik heb nog veel te leren. Ik begrijp bijvoorbeeld echt niets van SEO…
  Ik wil je er even op wijzen dat er faceboogkgroep staat in plaats van facebookgroep. Geeft niet hoor 😉

 6. Alle drie de opties spoken al een tijdje door mijn hoofd. Ik ben nu bezig met een workshop maar ik vind het zo eng om te gaan geven….

 7. Pingback: Het Zusje - Favourite Social! - #1 • Het Zusje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *