3 investeringen voor je blog die het geld waard zijn
3 investeringen voor je blog die het geld waard zijn

Hoewel bloggen geen geld hoeft te kosten, ben ik wel van mening dat investeren in je blog je verder kan helpen. Door een aantal dingen aan te schaffen kun je je blog namelijk net even een beetje extra geven. Vandaag deel ik drie investeringen waarvan ik vind dat ze het geld meer dan waard zijn.

1. Domeinnaam + Hosting

Ik denk dat de meeste bloggers beginnen met een gratis blog. Bijvoorbeeld via WordPress.com of via Blogger. Prima om mee te beginnen natuurlijk, maar als je het bloggen serieus neemt kan ik je aanraden om je eigen domeinnaam en hosting aan te schaffen. Naast het feit dat het er net even een stuk professioneler uitziet, geeft het je ook veel meer vrijheid om alles naar eigen wens aan te passen.

Wat mij betreft is dit dan ook de belangrijkste investering die je kunt doen voor je blog. Gelukkig hoeft het niet duur te zijn. Zelf host ik al mijn websites via DeHeeg, maar voor bloggers kan ik Mijndomein en Antagonist aanraden. Die vind ik persoonlijk net even wat prettiger werken en betaalbaarder. Met beide partijen heb ik overigens goede ervaringen.

2. Een premium WordPress theme

Ik zweer bij premium WordPress themes. Natuurlijk is het niet nodig om te betalen voor een theme, want er zijn genoeg gratis opties. Maar de betaalde themes vind ik vaak gewoon mooier en/of beter. Als je op zoek bent naar een nieuwe theme, dan kan ik Themeforest*en Studiopress aanraden.

Er staat nog een artikel op de planning met tips voor het aanschaffen van themes, maar ik wil er alvast ééntje verklappen: pas op met themes die net nieuw zijn op Themeforest. Vaak zitten daar nog behoorlijk wat foutjes in die nog niet zijn ontdekt. Je kunt daarom beter kiezen voor een theme die al wat langer beschikbaar is en al de nodige updates heeft gehad.

3. Een goede camera

Foto’s spelen een grote rol op blogs. Je kunt tegenwoordig met de meeste smartphones mooie foto’s maken, maar toch kan ik het je aanraden om te investeren in een goede camera. Koop echter niet meteen een dure en professionele camera, maar experimenteer eerst met een goedkope point-and-shoot of leen een DSLR van iemand die je kent.

Een goede camera betekent namelijk niet per definitie dat je foto’s beter worden. Wil je graag een spiegelreflex aanschaffen? Verdiep je dan (eerst) in manueel fotograferen. Fotograferen op de automatische stand is namelijk echt zonde van je geld. Lees je vooral in over diafragma, sluitertijd en ISO. Heb je dat onder de knie? Dan weet ik 100% zeker dat je foto’s drastisch verbeteren.

Dit zijn voor mij de beste investeringen geweest die ik heb gedaan voor mijn blog! Wat is voor jou de beste investering geweest? En zou je dat anderen ook kunnen aanraden? 

*Dit is een affiliate link. Als je een theme aanschaft via deze link, krijg ik een percentage van het aankoopbedrag. Dat kost jou helemaal niks extra’s, maar je helpt mij er wel mee. 🙂

12 gedachten over “3 investeringen voor je blog die het geld waard zijn”

    1. Ik vind het ook helemaal niet gek dat jij gebruik maakt van stockfoto's! Het ligt inderdaad gewoon heel erg aan de onderwerpen waar je over schrijft. 🙂 Zelf gebruik ik het ook regelmatig, ondanks dat ik een goede camera heb en van fotograferen houd. Heb er soms gewoon de tijd niet voor en dan is zo'n stockfoto ideaal.

  1. Helaas beschik ik zelf nog niet over een goede camera + lampen, maar dat staat zeker nog op mijn wishlist! Ik ben het wel met je eens dat het belangrijk is om mooie foto's te maken voor je blog. Een domeinnaam +thema heb ik wel 😉

  2. Ik ontdekte vandaag jouw website en meid, wat fijn en wat komt dit op het goede moment!
    Ik ben op dit moment nog even aan het sparen voor een fijne camera waar ik mee kan filmen en fotograferen. Maar goed, dan ben ik er nog niet, lees ik al in de reacties. Wat is aan te raden aan lampen voor fotografie en het opnemen van video's?

    1. Ahhh dankje! Dat vind ik heel fijn om te horen. 😀 Nou weetje, eigenlijk ben je dan al een heel eind hoor! Als je bij daglicht kunt filmen/fotograferen in de buurt van een raam (dus waar genoeg licht is) zit je al goed. Lampen zijn fijn als je wilt filmen of fotograferen in een donkere omgeving bent of wanneer het donker is buiten. Maar als je net begint is het echt niet nodig om meteen van alles aan te schaffen. 🙂 Wil je uiteindelijk toch een lamp, dan kan ik je deze aanraden https://www.vidaxl.nl/p/190013/studiolamp-inclusief-softbox-60-x-40cm. Die heb ik zelf ook en vind ik erg fijn, zeker gezien de prijs haha. 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *