3 fantastische aanvullingen op je blog
3 fantastische aanvullingen op je blog

Tegenwoordig zijn er talloze blogs te vinden, waardoor het steeds moeilijker wordt om jezelf als blogger te onderscheiden. Gelukkig is het niet onmogelijk. Je moet er alleen voor zorgen dat jouw blog nét even iets anders is dan de rest. Je zou je blog bijvoorbeeld kunnen aanvullen met (één van) deze opties!

Waarom je blog aanvullen?

Je kunt het doen om jezelf te onderscheiden van andere bloggers. Hierdoor zal je beter opvallen in het wereldje, en is de kans groter dat mensen je willen volgen. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk! Je krijgt er namelijk ongetwijfeld waardering voor terug.

1. Start een YouTube kanaal

Als je het mij vraagt is een YouTube kanaal een hele waardevolle aanvulling voor je blog. Natuurlijk moet het je wel liggen, en moet je er tijd voor hebben, maar je bezoekers kunnen het ongetwijfeld waarderen. Als ik heel eerlijk ben kijk ik zelfs liever filmpjes dan dat ik blogs lees haha! Bovendien kun je met YouTube ook de mensen bereiken die normaal geen blogs lezen, waardoor je uiteindelijk een groter bereik kunt krijgen.

2. Begin een webshop

Draait je blog op WordPress? Dan kun je daar redelijk eenvoudig een webshop aan toevoegen met WooCommerce. In die webshop zou je dingen kunnen verkopen die iets te maken hebben met je blog. Dit hoeven overigens geen fysieke producten te zijn. Als foodblogger zou je bijvoorbeeld een e-book kunnen verkopen met lekkere recepten. Leuk voor je bezoekers, en je kunt er ook nog wat aan verdienen.

3. Organiseer een evenement

Waarom zou je alleen online actief zijn? Organiseer eens een evenement! Organiseer een workshop, of plan een gezellige middag high tea met een aantal bezoekers. Hiermee kun je eenvoudig iets extra’s bieden, en heb je de gelegenheid om je bezoekers te ontmoeten. Leuk voor jou, en voor je bezoekers. Dit lijkt me overigens ook heel tof om eens te doen. Misschien wordt het tijd voor een Blog Chick meeting? 🙂

Heb jij ook aanvullingen op je blog? Zo ja, wat?  

Afbeelding: BigStock

14 gedachten over “3 fantastische aanvullingen op je blog”

 1. Eens dat je tegenwoordig aanvullingen nodig hebt om je te onderscheiden vannde rest. Ben nog heel hard op zoek naar wat ik kan en wat bij mij en m'n blog past!

 2. Leuke tips zijn dit! Een aantal van deze pruttelen al een tijdje in mijn hoofd. Misschien moet ik daar toch weer eens iets mee gaan doen!

 3. Leuk blog! Ik denk ook wel eens aan een evenement. Twijfel telkens wat een juist moment is daarvoor.. Heb jij daar ideeën over? Of een combi-evenement. Bijvoorbeeld met meerdere bloggers samen. Dat lijkt me ook ontzettend leuk en win-win want zo verbreed je ook je netwerk weer als blogger.

 4. Wat een handige tips. Een paar van de ideeën spoken inderdaad door mijn hoofd! Toch maar een plan maken voor als de opleiding klaar is. BlogChick evenement zoals Anouk zegt lijkt mij zeker leuk!

  1. Dankje! Leuk, hopelijk kun je er wat mee. 😀 Ik ga echt even nadenken over een Blog Chick evenement, want het lijkt me tof om andere 'blog chicks' te ontmoeten. 😀

 5. Een YouTubekanaal vind ik inderdaad de leukste: ik begin steeds meer de waarde van video's te zien nu ik het zelf ook erg leuk ben gaan vinden om video's te kijken van toffe meiden: daar krijg ik zelf ook weer inspiratie van. Ik heb zelf een YT-kanaal voor mijn boekenblog waar ik een tijdje best actief op was, maar dat doe ik inmiddels niet echt meer terwijl ik het wel heel leuk vond. Denk dat ik het weer nieuw leven in ga blazen! Het is echt iets waar je tijd voor moet maken, maar wat dan ook wel een hele leuke extra dimensie kan zijn. Dingen laten zien en bespreken gaat met een video bijvoorbeeld stukken handiger en sneller dan dat je overal foto's van moet maken.

 6. Heel fijn stuk en leuk voor nieuwe ideeën!
  & ik ben wel in voor een Blog Chick meeting! Waar geef ik mij op?
  Ik werk naast mijn blog als fulltime event manager dus als je hulp zoekt 😉 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *