3 dingen die ik lastig vind aan bloggen
3 dingen die ik lastig vind aan bloggen

Denk jij dat je de enige bent die bloggen soms lastig vindt? Think again! Ik mag dan wel verstand hebben van bloggen, maar ook ik vind bloggen soms nog een behoorlijke uitdaging. Benieuwd met welke dingen ik soms worstel? Lees dan snel verder.

1. Doorzetten

Ik ben geen opgever, maar ik ben wel iemand die snel afgeleid is en van alles leuk vindt. Het ene moment stort ik me compleet op programmeren, en het andere moment ben ik met niks anders bezig dan tekenen. Op zich vind ik dat geen ramp, want het houdt mijn leven interessant, maar het zorgt er wel voor dat ik dingen vaak niet afmaak. Zonde! Daarnaast heb ik ook vaak het idee dat ik nergens ECHT goed in ben, omdat ik vaak op zoek ga naar nieuwe uitdagingen zodra ik iets (redelijk) beheers. Al moet ik wel toegeven dat ik de lat vaak wel heel hoog leg haha.

Maar goed, dit komt ook naar voren bij het bloggen. Ik barst van de ideeën en het liefst voer ik alles tegelijkertijd uit, maar dat is gewoon onmogelijk. En niet slim. Op dit moment ben ik met behoorlijk veel projecten bezig, en soms kom ik (nu al) in de verleiding om het bloggen op een lager pitje te zetten. Niet omdat ik het niet meer leuk vind, maar omdat iets te ambitieus ben en meerdere dingen wil doen. Maar jullie hoeven niet bang te zijn, want voorlopig zijn jullie nog niet van mij af haha!

2. Plannen

Plannen is de sleutel tot succes als het op bloggen aankomt. Nou ben ik best goed in het maken van planningen, maar mezelf ook aan die planningen houden gaat iets minder soepel. Het is bij mij heel erg wisselend. Het ene moment werk ik zonder enige moeite mijn planning af, en het andere moment lukt het me gewoon niet. Soms bedenk ik me bijvoorbeeld op het laatste moment, en gooi ik heel de planning weer om. Of dan neem ik mezelf voor om te bloggen van 1 tot 3, maar eenmaal om 1 uur besluit ik dan toch weer iets anders te doen. Hierdoor is het al een aantal keer voorgekomen dat ik ‘s avonds om 12 uur nog bezig was met het tikken van artikelen. Oepsiee.. Maaarrrr im working on it! Ik ben nu namelijk op een punt gekomen dat plannen echt noodzakelijk is, want als ik het niet doe loopt alles in de soep. Dat is voor mij wel een goede motivatie en stok achter de deur. 🙂

3. Promoten

Wat heel veel mensen niet achter mij zoeken is dat ik een enorme introvert ben. Ik ben graag alleen, en ik sta niet graag in het middelpunt van belangstelling. Dat betekent overigens niet dat ik niet sociaal ben of niet graag praat (in tegendeel!), maar ik voel me het prettigst als ik op mezelf ben. Daarom is het internet echt dé uitvinding voor mij, omdat ik in mijn eentje toch heel sociaal kan zijn. Als je begrijpt wat ik bedoel haha. Maar mezelf promoten? Dat blijf ik lastig vinden, ook online. Ik heb snel het gevoel dat ik mezelf opdring, en ik wil niemand lastigvallen. Ik weet dat dit gevoel nergens voor nodig is, maar toch blijf ik het lastig vinden.

Een paar maanden geleden ‘durfde’ ik nog niet eens mijn artikelen te delen in Facebookgroepen voor bloggers, maar inmiddels doe ik dit zonder enige problemen. Dat klinkt misschien heeeel erg suf, maar het zat me tot voor kort wel dwars. Dit is namelijk voor mij HET punt dat mijn blogsucces in de weg staat, want als je je blog niet promoot kom je niet ver. Al heb ik in de afgelopen tijd al enorme vooruitgang geboekt, en dat komt grotendeels door jullie! Al jullie lieve berichtjes en reacties geven me echt een enorme boost. Het geeft me het vertrouwen dat ik gehoord mag worden, en dat ik ook echt mensen kan helpen. En dat laatste is wat ik het aller liefste doe. Bedankt daarvoor, jullie zijn awesome.

Wat vind jij lastig aan bloggen? En lukt het je om daar mee om te gaan? Of staat het je (succes) in de weg?

bron afbeelding

 

25 gedachten over “3 dingen die ik lastig vind aan bloggen”

 1. Ik vond het ook spannend om met mijn blog naar voren te treden maar het gaat me steeds makkelijker af. Doorzetten is ook wel een ding, het lukt op zich wel, maar soms heb ik wat extra motivatie nodig 🙂

  1. Heb ik ook! Hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt haha. Hmm.. hopelijk kan mijn blog je daar een beetje mee helpen. 🙂

 2. Heel herkenbaar van die blogplanning en ook wel een beetje van het promoten. Goed dat je je er toch overheen hebt gezet en dat nu wel doet!

  1. Haha het koste me wel even wat moeite, maar uiteindelijk levert het je zo veel op! Als ik het niet had gedaan was Blog Chick sowieso niet wat het nu is. 🙂

 3. Ik kan me soms door mijn onzekerheid laten meevoeren. In de trant van: zitten mensen wel op mij te wachten? Wat voeg ik toe aan alle bloggers die er al zijn? Gaat het mij lukken om succesvol te worden? Soms vliegt het me aan en dan denk ik heel even: ik kap er mee! Gelukkig heb ik dan toch weer inspiratie en zin om aan de slag te gaan.

  1. Heeeel herkenbaar. Maar weet je? Iedereen heeft het recht om gehoord te worden! En er zijn altijd wel mensen die jou en jouw blog kunnen waarderen, daar moet je vertrouwen in hebben. 🙂 Fijn dat je nog vol inspiratie zit. Keep going!

 4. Sjoukje - meergeldminderstress

  Dit heb ik ook, allemaal! Op zich ben ik heel extravert, maar ook best onzeker als het om m'n blog gaat. Het blijft spannend, jezelf zo naar buiten openstellen.
  Heel nuttig stukje weer!!

 5. Helemaal met je eens, een tijdje op een andere blog (van iemand anders) geblogd en dat ging erg goed. De aantallen verdubbelden etc. Omdat het bij mij bleef kriebelen dan toch voor mezelf begonnen maar het is erg druk en ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Nu ben ik ook nog eens geen wonder met WordPress dus loopt steeds alles weer mis of niet zoals ik het wil. Behoorlijk demotiverend !

  1. Er komt ook best veel op je af als je net begint met bloggen, maar geef niet op! Ik ben sowieso van plan om nog veel te schrijven over WordPress, hopelijk helpt je dat een beetje verder. 😀

 6. Ik vind het zelf altijd erg lastig om toch door te blijven zetten als ik merk dat erg weining mijn posts lezen terwijl ik er heel veel tijd en moeite in stop. Dat is denk ik toch iets wat ik moet leren hendelen (of ik moet meer promotie maken). Leuk om te lezen! x

  1. Heeel erg herkenbaar, dit had ik vroeger namelijk ook. Je wil toch wel dat je artikelen gewaardeerd worden. Geef niet op! De ene blog heeft wat meer tijd nodig dan de ander om wat bekender te worden. Als je je best blijft doen en doorzet, komt het vanzelf wel goed. Daar heb ik vertrouwen in. 🙂

 7. Die laatste komt me angstig bekend voor 🙂 Ik vond en vind dat ook nog steeds heel lastig en het weerhoud mezelf er ook van actief op bedrijven af te stappen. Ik denk dat ik wel leuke ideeën heb, maar mezelf zo verkopen… moeilijk hoor!

  1. Oeh op bedrijven afstappen is ook heel erg spannend haha. Gewoon vertrouwen in jezelf hebben en het toch doen. Het is heel erg eng, maar als je het eenmaal achter de rug hebt valt het uiteindelijk altijd heel eg mee. En hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

 8. Sara | MevrouwMiauw

  Leuk artikel dit! Ik herken een aantal dingen die je schrijft wel hoor. Zo was ik tot voorheen ook slecht in plannen. Ik schreef toen iedere dag een artikel en altijd moest ik het artikel nog in elkaar timmeren op de dag zelf. Nu schrijf ik 4 artikelen per week en lukt het me ook goed om weken vooruit te werken. Heerlijk vind ik het. Ik heb zo'n handige kalender plugin die me daar echt bij helpt.
  Ook dat promoten heb ik lange tijd lastig gevonden, maar zonder te promoten blijft je blog gewoon heel erg klein. Op zich niets mis mee, maar een groter bereik betekent vaak ook meer interactie. En dat is juist wat het bloggen (mede) zo leuk maakt. Dus ik spam nu ook ongegeneerd mijn blog op Facebookgroepen waar dat mag. 🙂

  1. Dankje! Sinds ik CoSchedule gebruik (ook een kalender) gaat het bij mij ook wat beter. Vooruit werken vind ik ook heeerlijk, want het geeft rust en overzicht. Knap dat het jou ook uiteindelijk is gelukt haha! Klopt als een bus, als je niet gaat promoten word je ook niet (snel) gevonden. Tenzij je het mega goed doet in Google, maar dan nog is het lastig.

 9. Heel herkenbaar! Vooral de laatste twee punten vind ik ook erg lastig aan bloggen. Jezelf verkopen? Durf ik niet! En al die artikelen en social media inplannen? Een ramp haha.

  1. Gewoon eens proberen! Je hebt echt niks te verliezen. 🙂 Ik weet hoe je je voelt, en het heeft mij uiteindelijk heel erg geholpen door m'n verstand op 0 te zetten en het gewoon te doen.

 10. Grappig, dit zijn ook mijn punten! Hoewel het afwerken van to do's en vooral inplannen van blogs/videos me steeds beter af gaat (dus niet op het laatste moment). Ik ben trouwens ook altijd met van alles en nog wat bezig. Ik ben nu bezig om te focussen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *