3 dingen die je niet moet doen als je een blog start
3 dingen die je niet moet doen als je een blog start

Toen ik voor het eerst begon met bloggen deed ik maar wat. Al was dat voor die tijd (rond 2005) niet zo raar, want eigenlijk deed iedereen maar ‘wat’. Er waren nog niet echt tips en trics te vinden voor startende bloggers, maar dat is nu wel anders. Vaak gaan die tips over wat je WEL moet doen, maar ik wil het vandaag juist hebben over de dingen die je NIET moet doen als je een blog start. 

1. Wachten op het perfecte moment

In het begin ben je waarschijnlijk nog een beetje onzeker over je blog, en heb je genoeg smoesjes om dingen niet te doen. Artikelen delen op social media? Nehh.. misschien als je wat meer volgers hebt. Dat ene artikel schrijven waarvan je zeker weet dat mensen het geweldig zullen vinden? Hm.. misschien maar wachten tot je meer bezoekers hebt. Niet aan die verleiding toegeven! Je kunt wachten tot je een ons weegt, maar dat perfecte moment gaat niet komen. Er zullen altijd wel redenen zijn waarom je beter kunt wachten met iets, maar door te wachten kan je blog nooit groeien.  Als je een idee hebt voer het dan gewoon uit!

2. Heel veel geld uitgeven

Ik ben een groot voorstander van investeren in je blog, maar dan alleen als je zeker weet dat je er iets van wil maken. Begin je net met bloggen? Dan is het echt niet nodig om meteen het beste van het beste aan te schaffen, zoals een professionele camera of een mega snelle laptop. Wacht eerst even af of bloggen echt iets voor jou is, en dan kun je later kijken of je ergens in kunt investeren. Zit je niet heel krap bij kas? Dan kan ik je alvast wel aanraden om vanaf het begin te investeren in een eigen domeinnaam en hosting. Dat geeft je blog net even wat meer kansen en opties dan een gratis optie voor bloggen.

3. Te hoge verwachtingen hebben

Doelen stellen voor je blog kan je verder helpen, maar wees realistisch. Je gaat echt niet binnen een maand al duizenden bezoekers op je site hebben en bakken vol geld verdienen. Wil je dat je blog een succes wordt? Wil je er geld mee verdienen? En gave samenwerkingen hebben met bedrijven? Dan moet je geduld hebben en niet opgeven. Dat laatste wordt echter een stuk makkelijker als je niet te veel van jezelf en je blog verwacht. Het belangrijkste is dat je plezier aan je blog beleeft, en als dat goed zit kun je er een succes van maken.

Ben je op dit moment bezig met het maken van een blog? Of heb je het net online staan? Dan wens ik je alvast heel veel succes. Bloggen is een hele toffe hobby en het kan veel moois brengen. 

bron afbeelding

16 gedachten over “3 dingen die je niet moet doen als je een blog start”

 1. Ik denk dat dit inderdaad hele belangrijke punten zijn om rekening mee te houden! En vooral lekker inlezen en plezier hebben in het bloggen!

 2. Goed artikel! Investeren is belangrijk. Ik ben naast mijn blog met iets anders gestart (organiseren van een markt) en dan is een investering nodig.

  1. Ik vind het zo tof dat je de Lifestyle Factory Market organiseert! Een investering is soms nodig, maar kijk hoe goed het al gaat bij jou. 😀

 3. Sara | MevrouwMiauw

  Heel goed artikel. Investeren is belangrijk, maar dat kan ook geleidelijk. Ik heb bijvoorbeeld mijn eerste twee camera's ook tweedehands gekocht, omdat ik de gok om €550 ballen voor een camera te betalen echt te groot vond. Nu ik langer blog, ben ik ontzettend blij met mijn dure camera.

  1. Oeh goede tip! Je kunt inderdaad ook marktplaats afstruinen zodat je geld kunt besparen. Kan ik me voorstellen, en de foto's op je blog zijn echt super. 😀

  1. Haha ja achteraf lijkt het altijd makkelijker hè. Ik wou ook dat ik mijn eerdere blogjes had doorgezet, maar ach.. we komen er wel. 😀

 4. Super tips, je hebt helemaal gelijk. Ik wou dat ik gelijk had geïnvesteerd in eigen hosting en een domeinnaam. Had me een hoop struggles gespaard gebleven met overzetten. Thanks!

  1. Als je budget het toe laat kan ik iedereen wel aanraden om gelijk te investeren in hosting en een domeinnaam. Net wat je zegt, het scheelt enorm veel gedoe! En het draagt ook nog eens bij aan een professionele uitstraling.

 5. Dit is een goede! Inderdaad niet teveel verwachtingen maken.. dan word je zeker weten teleurgesteld en ik denk dat je dan ook sneller zult opgeven.

  1. Dankje! Precies, er zijn veel te veel bloggers die na een paar weken al opgeven omdat ze teleurgesteld zijn. Zo zonde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *