3 dingen die ik doe als ik geen inspiratie heb
3 dingen die ik doe als ik geen inspiratie heb

Heel eerlijk? Eigenlijk barst ik bijna altijd wel van de ideeën en inspiratie. Maar op de zeldzame momenten dat ik even geen inspiratie heb helpen de volgende dingen mij. Hopelijk werken ze ook voor jou!

Een boek lezen

Ik ben gek op lezen en verslind iedere maand wel een paar boeken. Het liefst lees ik non-fictie waar ik interessante dingen van kan leren. Denk bijvoorbeeld aan boeken over ondernemen, of over het menselijk lichaam. Een goed gerne boeken voor inspiratie vind ik zelfhulpboeken. Deze gaan vrijwel altijd over persoonlijke groei en dat vind ik enorm fascinerend. Tevens helpen deze boeken mij altijd om geïnspireerd te raken.

YouTube video’s kijken

Ken je dat? Verdwaald raken op YouTube? Ik vind het heerlijk. Je begint met een video over schattige puppy’s en je eindigt bij de meest ranzige filmpjes waarin puisten worden uitgeknepen. Van dat laatste krijg ik overigens geen inspiratie (hoogstens braakneigingen), maar van lekker rondneuzen op YouTube krijg ik altijd de leukste ideeën. Voornamelijk van video’s waar je iets van kan leren. Valt het op dat ik graag dingen leer? Nerd alert! Maar even zonder gekheid, het helpt. Ga opzoek naar wat leuke tutorials, bijvoorbeeld over make-up of over Photoshop, en voor je het weet stroomt de inspiratie naar binnen.

Een ommetje maken

Bij mij doet buiten een ommetje maken wonderen! Hup je schoenen aan, naar buiten en gewoon je ene voet voor de ander blijven zetten. Doe geen muziek op en blijf van je mobiel af. Kijk eens om je heen en probeer gewoon te genieten van het weer of de omgeving. Het klinkt zweverig I know, maar ik kan het echt iedereen aanraden. Het is een goede manier om even tot rust te komen en zonder afleiding eens na te denken. Meestal kom ik terug met een hoofd dat overstroomt van de inspiratie. Kassa!

Hopelijk heb jij wat aan deze 3 tips! Heb je zelf nog een goede tip? Deel deze dan bij de reacties! 

Vond je dit interessant? Pin het op Pinterest voor later!

3 dingen die ik doe als ik geen inspiratie heb

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *