15 artikel ideeën + titel suggesties
15 artikel ideeën + titel suggesties

Eventjes geen inspiratie meer voor een nieuw artikel? Geen paniek! In dit artikel vind je een lijst met 15 ideeën voor een leuk artikel. En het beste? Je krijgt er ook nog een suggestie voor een goede titel!

1. 10 redenen waarom ik graag naar Finland wil

Vertel iets over een plaats of land waar je heel erg graag naartoe wil. Waarom wil je daar naartoe? Wat trekt je? Vertel iets over de omgeving en voeg wat mooie afbeeldingen toe.

2. Een brief aan de 16-jarige ik

Schrijf een brief aan je jongere zelf. Wat zou je graag willen zeggen? Welk advies heb je voor jezelf? Misschien kun je schrijven dat je je niet zo druk hoeft te maken om dat ene dingetje. Of dat alles uiteindelijk goed komt in de liefde..

3. 5 foto’s van vroeger met hun verhaal

Blader eens door oude fotoboeken en zoek wat leuke foto’s uit. Scan deze in en vertel het verhaal achter de foto’s. Waarom heb je de foto gekozen? Hoe voelde je je toen de foto werd gemaakt? Welke herinnering heb je aan de foto?

4. 3 outfits met mijn favoriete kledingstuk

Je hebt vast wel een favoriete kledingstuk. Trek deze uit de kast en schrijf er een artikel over! Waarom is het je favoriet? Waar heb je het gekocht? Zit er een speciaal verhaal achter? Maak het artikel wat interessanter met een paar leuke outfits met je kledingstuk.

5. 6 geweldige quotes die mij inspireren

Deel een paar mooie quotes en vertel wat je er zo mooi aan vindt. Helpt het je in zware tijden? In welke situaties denk je aan de quote?

6. 11 dingen die ik heb geleerd door mijn blog

Je hebt ongetwijfeld veel geleerd door te bloggen. Misschien heb je wel beter leren schrijven, jezelf beter leren uiten of leren coderen in HTML. Door te bloggen leer je een hoop! Wat het ook is, som het op en schrijf erover. Vertel erbij wat het heeft betekent voor je en hoe blij (of niet!) je ermee bent.

7. Let’s get personal: de reden waarom ik ging bloggen

Nu we het dan toch over bloggen hebben, je zou ook een artikel kunnen schrijven over waarom je bent begonnen met bloggen. Waarom wilde je bloggen? Wat inspireert jou? Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe waren je eerste artikelen? Er is vast een hoop dat je kunt vertellen.

bucket-list-artikel

8. De spannendste items op mijn bucketlist

Heb je een bucketlist? Misschien is het dan een idee om daar een artikel over te schrijven. Welke items staan erop? Waarom? Wat betekent het voor je? Hoe denk je dat je je gaat voelen als je het item kunt doorstrepen?

9. Mijn lievelingsgerecht: pasta met zalm en roomsaus

Plaats eens een receptje! Er zijn vast een hoop dingen die je onwijs lekker vindt en je kunt delen met je bezoekers. Maak wat mooie foto’s van je gerecht en vertel er eens iets bijzonders bij. Hoe kom je aan dit recept? Heb je een herinnering aan dit recept? Met wie eet je dit het liefst?

10. 7 x de schoonheden van het mooie Groningen

Dit is echt enorm leuk om te doen! Pak je camera en trek eropuit in je woonplaats. Probeer wat foto’s te schieten van mooie plekjes. Het leuke hieraan is dat je heel anders naar je woonplaats gaat kijken. Je ontdekt ineens allerlei schoonheden die anders nooit zouden opvallen! Deel de foto’s met je bezoekers en vertel iets meer over de plaats waar je woont.

11. Een lijstje met mijn favoriete blogs

Heb je een aantal favoriete blogs? Maak er een lijstje van en deel deze met je bezoekers. Je maakt niet alleen je bezoekers blij met het lijstje, maar ook de bloggers die op het lijstje staan! Zij zullen namelijk ongetwijfeld een aantal nieuwe bezoekers krijgen. Altijd leuk om je collega blogger’s te helpen!

12. Wat te doen met een miljoen?

Stel je voor: je wint eindelijk de loterij! Wat zou je met al dat geld gaan doen? Een mooie vakantie boeken, een nieuwe auto kopen of eindelijk die prachtige iMac aanschaffen? Het is heerlijk om te dromen over de dingen die je kunt doen als je veel geld hebt. Lekker materialistisch, maar daar is niks mis mee.. toch?

13. 10 redenen waarom ik onwijs trots ben op mijn moeder

Je bent vast wel heel erg trots op iets of iemand. Deel dat met je bezoekers! Zo leren zij jou weer een beetje beter kennen.

14. Die ene keer dat ik van de trap viel op Utrecht Centraal

Iedereen maat weleens een ongelooflijke blunder. Ook jij! Schrijf eens een leuk verhaal over de grootste blunder die je ooit maakte. Het zorgt ervoor dat je bezoekers je menselijker vinden en dat is precies wat je wilt. De kans is dan namelijk groter dat ze je graag willen volgen. En het is natuurlijk gewoon heel grappig om te lezen.

15. TAG: 15 dingen die niemand aan je vraagt

Geen inspiratie voor een artikel? Doe dan eens een tag! De blogwereld barst van de leuke tags en er is altijd wel eentje te vinden die bij jou past. Kun je geen leuke vinden? Dan kun je natuurlijk ook zelf een tag verzinnen. Uit ervaring kan ik vertellen dat het super leuk is als mensen je tag overnemen! Bovendien is het ook nog eens goed voor je bezoekersaantallen als mensen jouw site linken bij het overnemen van de tag. 🙂

Hopelijk heb je weer wat inspiratie. Succes!

6 gedachten over “15 artikel ideeën + titel suggesties”

  1. Hoi Anouk!
    Ik ben een beginnende blogger en ik werk met het programma wordpress. Ik vind het een leuk programma maar het werkt niet fijn voor mij. Weet jij nog tips voor GRATIS blogwebsites? ( Ik heb er al veel geprobeerd! ) Heb je nog tips voor mij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *